|

افزایش اجاره بها در بازار / صدای مستاجران به آسمان رفت!

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی اظهار کرد: در صورتی که مستاجران با موجر قراردادی منعقد کرده باشند که اجاره بیش از سقف تعیین شده را مشخص می‌کند، آنها مهلت ۵ سال دارند تا شکایت‌های خود را در شورای حل اختلاف ثبت کنند.

اقتصاد

سقف تعیین شده برای اجاره مسکن به مستاجران به آنها امکان می‌دهد تا از سوء استفاده افرادی که به دنبال سودجویی در بازار مسکن هستند، در امان باشند. بنابراین، آگاهی مستاجران درباره رهن و اجاره هر واحد مسکونی در هر دوره زمانی بسیار مهم است.

ابوالفضل نوروزی مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه تعیین سقف اجاره و رعایت سقف اجاره تعیین شده در قالب قانون ساماندهی بازار مسکن و زمین دارای ضمانت نامه اجرایی بسیار دقیقی و سختگیرانه‌ای است گفت: در صورتی که موجر اجاره‌ای بیش از تعیین سقف اجاره شده دریافت کند علاوه بر آنکه باید مبلغ مازاد دریافت شده به مستاجر بازگرداند مشمول جریمه دوبرابری مبلغ دریافت شده خواهد شد که باید به حساب دولت واریز کند.

وی ادامه داد: مستاجر تا ۵سال فرصت دارد که به دلیل افزایش گران فروشی و عدم رعایت سقف اجاره بها در شورای حل اختلاف شکایت کند.

نوروزی اظهار کرد: طبق قانون هر فرد می‌تواند یک اقامتگاه به عنوان اقامتگاه اصلی و یک اقامتگاه به عنوان فرعی داشته باشند چراکه هر فردی نمی‌تواند همزمان در چندین مکان سکونتگاه داشته باشد.

وی افزود: هر گونه جابه جایی برای موجر و مستاجر باید در سامانه املاک و اسکان ثبت شود و اگر به هر دلیلی موجر و یا مستاجر اقدام به ثبت اطلاعات خود نکند علاوه بر آنکه از معافیت‌های مالیاتی محروم می‌شود در صورت ثبت اطلاعات غلط با آن‌ها برخورد و مشمول جرائم مالیاتی خواهند شد.

معاملات سرپایی مسکن در منطقه ۲۲ تهران!

نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک گفت: امروز شاهد معاملات سرپایی در بازار مسکن هستیم بطوریکه افرادی بدون داشتن هیچ مجوزی و حتی بدون داشتن مکان فیزیکی بر روی چهارپایه‌ای در منطقه ۲۲ تهران معاملات مسکن را انجام می‌دهند.

داود بیگی‌نژاد در گفت‌وگویی درباره تکالیف شده برای سایت‌ها و پلت‌فرم‌های اینترنتی برای قانون جدید ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره اظهار داشت: سایت‌ها و پلت‌فرم‌های خرید و فروش مسکن باعث بدنامی مشاوران املاک شده‌اند و هر تخلفی که در این سایت‌ها رخ می‌دهد مردم به پای مشاوران املاک می‌نویسند درحالی که عده‌ای در این فضا در حال فعالیت هستند که از مشاوران املاک نیستند و مجوز فعالیت ندارند.

وی ادامه داد: پیشنهاد و درخواست ما این بوده که سایت‌های اینترنتی فعال در این حوزه به نحوی فعالیت کنند که تنها دو طیف مشاوران املاک مجاز یا مالکان ملک بتوانند وارد این سایت‌ها شوند و فعالیت کنند و امکان درج آگهی را داشته باشند.

نایب رییس مشاوران املاک استان تهران با بیان اینکه با این اقدام تنها افرادی که قابلیت پیگیری و مسئولیتی در قبال انتشار آن آگهی را دارند می‌توانند در این سایت نسبت به درج آگهی‌ها اقدام کنند، گفت: در این صورت از انتشار آگهی‌های فیک و جعلی گرفته می‌شود. همچنین اگر تخلفی هم صورت بگیرد در این شرایط امکان پیگیری وجود دارد چراکه مشاور املاک یا مالک که آگهی را منتشر کرده در دسترس و شناسایی شده هستند و امکان پیگیری‌ها و برخورد‌های لازم وجود دارد.

بیگی‌نژاد افزود: همواره مشاوران املاک متهم به قیمت سازی‌ها در بازار مسکن از طریق انتشار آگهی‌های جعلی می‌شوند که در این صورت می‌توان بررسی کرد که واقعا مشاوران املاک مجاز تاثیری در قیمت‌های بازار مسکن دارند؟ از سوی دیگر می‌توان اقدامات افراد غیرمجاز در بازار مسکن را محدود کرد.

وی تاکید کرد: سیاست‌گذاران و متولیان دولتی بازار مسکن باید به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته باشند و این ابزاری برای کنترل بازار مسکن هم محسوب می‌شود.

نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران گفت: امروز شاهد معاملات سرپایی در بازار مسکن هستیم بطوریکه افرادی بدون داشتن هیچ مجوزی و حتی بدون داشتن مکان فیزیکی بر روی چهارپایه‌ای در منطقه ۲۲ تهران معاملات مسکن را انجام می‌دهند. جالب اینکه این معاملات در هیچ اسنادی ثبت نمی‌شوند و بر روی یک کاغذ به آن اعتبار حقوقی هم می‌دهند.

وی ادامه داد: ماهیت این افراد دلال مسکن است و هیچ مجوزی برای کار در مشاوران املاک ندارند.

منبع: آفتاب‌‌نیوز
کدخبر: 327307

ارسال نظر

 

آخرین اخبار