|

وضعیت قیمت دلار بعد از شوک شهادت رئیس جمهور / بازار آرام گرفت؟

بر اساس گزارش‌ها، پس از وقوع سانحه بالگرد حامل رئیس‌جمهور، نرخ ارز در شب‌هنگام و ساعات تعطیل بازار با سودجویی دلالان در فضای مجازی، روند افزایشی را پیدا کرده بود. اما از صبح دیروز، نرخ ارز کاهشی شده و امروز نیز در شرایط آرام قرار داشته و در کانال ۵۸ هزار تومان حفظ شده است.

اقتصاد وضعیت قیمت دلار بعد از شوک شهادت رئیس جمهور / بازار آرام گرفت؟

بر اساس گزارش‌ها، در روز یک‌شنبه هفته جاری، بالگرد حامل آیت‌الله رئیسی، رئیس‌جمهور ایران، همراه با وزیر امور خارجه، امام جمعه و استاندار آذربایجان شرقی و پنج نفر دیگر، دچار سانحه شد. پس از این سانحه، نرخ ارز که پیش‌از آن تا ۵۷ هزار تومان کاهش یافته بود، با افزایش مواجه شد و حتی در ساعات تعطیلی بازار ارز، در کانال‌های تلگرامی تا ۶۲ هزار تومان هم بالا رفت.

روز دوشنبه از هیجانات بازار ارز کاسته شد و دوباره بازار روند نزولی به خود گرفت و بار دیگر به کانال ۵۰ هزار تومان برگشت و در محدوده ۵۷ تا ۵۸ هزار تومان قیمت‌گذاری شد.

مشاهدات میدانی (سه شنبه یکم خرداد ۱۴۰۳) نیز از بازار غیررسمی ارز حاکی از آن است که دلار در محدوده ۵۸ هزار تومان قرار دارد؛ به‌طوری که فروشندگان غیررسمی در میدان فردوسی، دلار را به قیمت ۵۸ هزار تومان می‌خرند و تا ۵۸ هزار و ۸۰۰ هزار تومان هم می‌فروشند.

قیمت یورو نیز در محدوده ۶۴ هزار تومان قرار داد و دلالان بازار، این ارز را ۶۴ هزار تومان می‌خرند و ۶۴ هزار و ۵۰۰ تومان می‌فروشند.

مقام معظم رهبری روز گذشته در واکنش به سانحه رخ‌داده برای بالگرد حامل رییس جمهور تاکید کردند که ملت ایران نگران و دلواپس نباشند، هیچ اختلالی در کار کشور به وجود نمی‌آید. مسئولین با جدیت چند برابری مشغول کارهای خودشان هستند.

همچنین مسئولان دولت بر ادامه روند معمول امور کشور تاکید داشتند. به گفته سید احسان خاندوزی - سخنگوی اقتصادی دولت سیزدهم - در جلسه فوق‌العاده هیات وزیران که روز گذشته برگزار شد، در تامین کالاهای اساسی، انرژی و سوخت، خدمات پولی و مالی هیچ مشکلی وجود ندارد و در حوزه پرداخت مالی نیز بودجه‌ریزی خزانه‌داری تمام حقوق‌های کارکنان دولت و بازنشستگان و یارانه‌های نقدی پرداخت شده است.

گفتنی است؛ در مرکز مبادله ایران، در حال حاضر اسکناس دلار بدون تفاوت نسبت به روز گذشته، ۴۴ هزار و ۸۱۱ تومان مبادله می‌شود و قیمت دلار حواله نیز ۴۱ هزار و ۸۴۰ تومان است. همچنین اسکناس یورو در مرکز مبادله با کمی کاهش نسبت به روز گذشته، ۴۸ هزار و ۶۶۴ تومان مبادله می‌شود و نرخ حواله یورو نیز به ۴۵ هزار و ۴۳۸ تومان رسیده است.

اسکناس درهم نیز بدون تفاوت در مقایسه با روز گذشته ۱۲ هزار و ۲۰۱ تومان به فروش رفت و حواله درهم نیز مانند دروز ۱۱ هزار و ۳۹۲ تومان قیمت‌گذاری شد.

دلیل افزایش دلار بعد از حادثه اخیر

بر اساس گزارش‌ها، کارشناس اقتصادی آلبرت بغازیان اعلام کرده است که پس از وقوع سانحه بالگرد ریاست جمهوری، نرخ ارز در کمتر از چند ساعت افزایش ۳ هزار تومانی داشته است. این موضوع نشان می‌دهد که افزایش نرخ ارز در آن شرایط، به دلیل دخالت بازارسازان بوده است.

 وی درباره نوسانات نرخ ارز پس از سانحه بالگرد رییس جمهوری و اعلام شهادت وی و هیات همراه اظهار داشت: افزایش نرخ ارز تنها برای چند ساعت رخ داد و این افزایش قیمت هم از سوی همان عده‌ای بازارساز انجام شد و هیچ عامل اقتصادی نداشت.

وی با بیان اینکه نرخ ارز در روز سانحه بالگرد رییس جمهوری کمتر از چند ساعت افزایش ۳ هزار تومانی داشت و مشخص بود که کارِ بازارساز است، گفت: هدف بازار ساز این بود که ارزیابی شود که بازار تا چقدر کشش افزایش قیمت دلار را دارد و آیا می‌توانند مردم را به سمت خرید ارز بکشانند، اما موفق نبودند و پس از چند ساعت ریزش نرخ دلار آغاز شد و بازارسازان پاسخ نگرفتند.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: نه بانک مرکزی نسبت به این افزایش نرخ دلار مقطعی، واکنشی نشان داد و نه مردم نسبت به خرید ارز اقدام کردند. اساسا مردم فرصتی برای تحلیل بازار ارز نداشتند تا برای خرید دلار اقدام کنند از این رو تلاش بازارساز این بار نتیجه‌ای نداشت و نرخ دلار سریعا برگشت.

بغازیان افزود: پس از آن هم اظهارات رهبری مبنی بر اینکه در روال اداره کشور خللی ایجاد نمی‌شود باعث فروکش شدن هیجانات شد و اتفاقا در این چند ساعت افزایش نرخ دلار، مردم رفتار هیجانی نداشتند. اینکه در مواقعی اعلام می‌شود افزایش نرخ ارز به دلیل خرید هیجانی مردم بوده توجیهی است تا به سراغ بازارساز‌ها نروند.

وی درباره وضعیت شرایط اقتصادی کشور تا برگزاری انتخابات دولت چهاردهم گفت: باید دید نامزد‌ها با چه ترکیبی معرفی می‌شوند و چه اظهارات و عقیده‌ای درباره سیاست‌های ارزی و روابط خارجی و همچنین انتخابات ریاست جمهوری امریکا ارائه می‌دهند. اما آنچه مشخص است این بوده که در این ۵۰ روز بازار آرامی در حوزه ارز خواهیم داشت.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه اساسا عامل اقتصادی برای افزایش نرخ دلار در این مدت زمان ۵۰ روز وجود ندارد، اظهار داشت: یکی از عوامل موثر در افزایش نرخ ارز در کشورمان، تنش‌های سیاسی در منطقه است که همین عامل در مقطعی منجر به افزایش نرخ دلار تا بیش از ۶۶ هزار تومان هم شد.

 
منبع: ايسنا
کدخبر: 327352

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین