|

اینترنت بلای جان مدیران شد / کارشناس سئو در ایران چقدر درآمد دارد؟

در سال ۱۴۰۲، متخصصان ایرانی سئو به ترتیب ۳ چالش اصلی را به عنوان موانع اصلی در حوزه سئو مطرح کرده‌اند: «ناآگاهی کارفرما از روند پروژه سئو»، «محدودسازی و اختلال اینترنت» و «ناکافی‌بودن بودجه اختصاص داده‌شده به سئو». آنها با توجه به پیشرفت هوش مصنوعی و محدودسازی و اختلال اینترنت، تغییر رفتار کاربران را به‌عنوان بزرگ‌ترین تهدیدهای حوزه سئو در آینده دو ساله معرفی کرده‌اند.

اقتصاد

تریبون پلتفرم انتشار رپورتاژ آگهی، سومین گزارش جامع سئوی ایران را منتشر کرد. این گزارش در یازده فصل و با مشارکت ۸۲۲ متخصص سئو تهیه و تنظیم شده است.

در این گزارش «ناآگاهی کارفرما از روند پروژه‌ سئو»، «محدودسازی و اختلال اینترنت» و «ناکافی‌بودن بودجه اختصاص داده‌شده به سئو»، به‌ترتیب ۳ چالش بزرگ متخصصان سئو در سال ۱۴۰۲ عنوان شده است و آنها تغییر رفتار کاربران به واسطه پیشرفته‌تر شدن هوش مصنوعی و محدودسازی و اختلال اینترنت را به عنوان بزرگ‌ترین تهدیدهای حوزه سئو در دو سال آینده برمی‌شمرند.

سئو-1

در ادامه این گزارش آمده که حدود ۲۶درصد از فعالان حوزه سئوی ایران زنان هستند و ۵۶درصد از فعالان سئوی ایران بین ۲۶ تا ۳۵ سال سن دارند. ۴۴درصد از فعالان سئوی ایران «۲ تا ۵ سال» سابقه کار دارند و تنها ۶درصد از آن‌ها «بیش از ۱۰ سال» در حوزه سئو مشغول به فعالیت هستند.

۲۹ درصد سئوکاران برای مهاجرت اقدام کرده‌اند

طبق گزارش تریبون بیش از نیمی از فعالان سئوی ایران در تهران و ۲۸درصد از آن‌‎ها در «کلان‌شهرها» سکونت دارند و ۲۹درصد از متخصصان سئو اعلام کرده‌‎اند که در سال ۱۴۰۲ برای مهاجرت اقدام کرده‌اند و خانم‌ها کمتر از یک‌سوم جامعه سئو را تشکیل می‌دهند.

سئو-2

۱۶ درصد از متخصصان سئو در سال ۱۴۰۲ درآمد بالای ۴۰ میلیون داشته و میانگین درآمد مدیران سئوی خانم و آقا به ترتیب ۱۹ و ۲۶ میلیون تومان بوده است.

فعالیت ۴۵ درصد از متخصصان سئوی ساکن تهران در تیم‌های داخلی شرکت‌ها بوده است و شیوه دریافت اکثر پروژه‌های فریلنسرهای حوزه سئو از طریق دوستان و کارفرمایان قبلی بوده است.

افزایش بودجه سئو

در ادامه این گزارش آمده است که بودجه سئوی ۵۴ درصد از کارفرمایان و ۶۶ درصد از شرکت‌ها در سال گذشته افزایش داشته و بزرگترین انتظار کارفرمایان از تیم سئو افزایش فروش است و از سوی دیگر بزرگترین چالش با کارفرمایان هم عدم صبر کافی در روند پروژه‌های سئو عنوان شده است.

بزرگترین انتظار شرکت‌ها از متخصصان سئو «بهبود رتبه کلمات کلیدی» است، این در حالی است که بزرگترین انتظار از متخصصان سئوی شاغل در آژانس‌های سئو و فریلنسر/مشاور، «افزایش فروش» بوده است.

هوش‌مصنوعی در سئو

در ادامه این گزارش متخصصان سئو اعلام‌ کرده‌اند که در سال ۱۴۰۲ از ابزارهای هوش مصنوعی بیش از هر چیز برای «تولید محتوای متنی» استفاده کرده‌اند و استفاده از هوش مصنوعی برای «تحلیل داده» در متخصصان سئو باسابقه بیشتر بوده است.

سئو-3

مهم‌ترین مهارت‌هایی که فعالان حوزه سئو آن را برای بهبود عملکرد خود در حوزه سئو  لازم دانسته‌آند، «توسعه دانش در حوزه سئو»، «کار با ابزارهای هوش مصنوعی»، «مارکتینگ» و «تحلیل داده» عنوان شده است.

منبع: پیوست
کدخبر: 327689

ارسال نظر