|

رکورد تولید نفت | ایران شگفتی آفرید

آنطور که امار نشان می دهد تولید نفت ایران به بالاترین میزان خود در سال های گذشته رسیده است.

اقتصاد

تولید نفت در شرایط تحریم کار دشواری است اما ایران توانسته است تولید خود را طی سال های گذشته افزایش دهد. 

رویترز اعلام کرد تولید نفت ایران به بالاترین رقم طی ۵ سال گذشته رسیده است.

تولید نفت اوپک در ماه مه افزایش یافته است. به نظر می‌رسد بالا رفتن صادرات نیجریه و عراق تاثیر کاهش تولید داوطلبانه برخی دیگر از اعضا را در ائتلاف اوپک پلاس خنثی کرده است.

اطلاعات ردیابی کشتی‌ها و منابع صنعتی نشان می‌دهد سازمان کشورهای صادر کننده نفت ۲۶.۶۳ میلیون بشکه در روز در ماه گذشته میلادی تولید کرده که ۱۴۵ هزار بشکه در روز بالاتر از ماه آوریل است.

افزایش تولید عراق در شرایطی صورت گرفته که دومین تولید کننده بزرگ اوپک به همراه قزاقستان قول داده بودند در ادامه سال جاری میلادی تولید خود را پایین بیاورند تا جبران مازاد تولید در ماه‌های گذشته را کرده باشند.

چندین عضو ائتلاف اوپک پلاس که شامل گروه اوپک روسیه و سایر متحدان می‌شود از ماه ژانویه تولید خود را پایین آورده‌اند تا با ضعف اقتصاد و افزایش عرضه تولیدکنندگان خارج از این گروه مقابله کنند. این تولیدکنندگان در روز یکشنبه تصمیم گرفتند کاهش تولید خود را در سه ماهه سوم هم ادامه دهند.

عراق و نیجریه هر کدام تولید خود را ۵۰ هزار بشکه در روز افزایش داده‌اند و عربستان و امارات هم افزایش تولید مختصری داشتند. تنها الجزایر به خاطر نگهداری میادین نفتی، تولید خود را پایین آورد.

اوپک حدود ۲۵۰ هزار بشکه در روز بیشتر از سهمیه تایید شده توسط اوپک پلاس برای ۹ عضو آن، تولید کرده که بیشتر این مازاد تولید متعلق به عراق است.

در میان کشورهایی که مشمول طرح کاهش تولید نمی‌شوند، ایران و ونزوئلا تولید خود را افزایش داده‌اند. تولید نفت ایران به بالاترین رقم طی ۵ سال گذشته رسیده است. ایران در ۲۰۲۳ علی رغم تحریم‌های آمریکا بیشترین افزایش تولید اوپک را ثبت کرد.

الجزیره در گزارش خود با عنوان «با وجود تحریم‌ها، ابراهیم رئیسی چگونه نفت ایران را به میدان آورد؟» نوشت: سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری فقید ایران، چهارم اوت ۲۰۲۱ در وضعی سکان هدایت ریاست‌جمهوری اسلامی ایران را به عهده گرفت که این کشور از اوج تحریم‌های آمریکا رنج می‌برد. ایالات‌متحده تحریم‌ها علیه ایران را پس از رسیدن به توافق بر سر برنامه هسته‌ای ایران در سال ۲۰۱۵ لغو کرده بود، اما دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوی پیشین آمریکا، از این توافق عقب‌نشینی و دوباره تحریم‌ها علیه تهران را فعال کرد.

بر اساس این گزارش، در سال ۲۰۲۱ با وجود ظرفیت کامل تولید روزانه ۳ میلیون و ۸۵۰ هزار بشکه‌ایِ پیش از اعمال تحریم‌های ایالات‌متحده، میانگین تولید نفت ایران به روزانه ۲ میلیون تا ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز رسیده بود، اما مشکلات مربوط به نگهداری و دشواری عرضه نفت به بازارهای جهانی در سایه تحریم‌ها مقدار تولید این کشور را در سطحی کمتر از ظرفیت واقعی نگه داشت و به این ترتیب درآمدهای مالی ایران کاهش یافت.

طبق داده‌های سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، تا ژوئیه ۲۰۲۱ یعنی پیش از اینکه رئیسی روی کار بیاید، تولید نفت ایران به ۲ میلیون و ۲۰ هزار بشکه در روز می‌رسید و تا پایان همین سال میانگین تولید نفت ایران به حدود روزانه ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه شدر روز رسید؛ اما هنوز یک میلیون و ۴۵۰ هزار بشکه با ظرفیت روزانه کامل این کشور فاصله داشت.

منبع: صدای بورس
کدخبر: 328267
  • ناشناس ارسالی در

    حلا چند میدید نفت را به چینی که شما را مفت فروخت به امارات .برنامه ریزی برای گرفتن امارات شروع کنید عقب افتاده ها

ارسال نظر

 

آخرین اخبار