|

رشد ترانزیت کالا | حمل و نقل بین الملل جان تازه گرفت؟

وزیر راه و شهرسازی از افزایش ترانزیت کالا خبر داده است.

اقتصاد

حمل و نقل بین الملل کشور جان تازه گرفته است و وزیر راه شهرسازی اعلام کرد که ترانزیت ایران رشد قابل توجهی داشته است. 

وزیر راه و شهرسازی در اجلاس وزرای حمل‌ونقل کشورهای بریکس از رشد بیش از ۶۰ درصدی ترانزیت کالا از ایران در ۱۲ ماهه گذشته خبر داد.

مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی کشورمان در اولین اجلاس وزرای حمل‌ونقل کشورهای بریکس که به صورت مجازی سخنرانی می‌کرد، گفت: در ابتدا مراتب قدردانی خود را از دعوت وزارت حمل‌ونقل فدراسیون روسیه از جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در اولین اجلاس وزرای حمل‌ونقل کشورهای عضو پیمان بریکس اعلام کنم.

وی در ادامه اظهار کرد: بدون تردید برگزاری این جلسات موجب تقویت و هم افزایی بخش‌های حمل‌ونقلی و تجاری شده و فرصت‌های جدیدی را در حوزه‌های تجارت، حمل‌ونقل بین‌المللی و ترانزیت ایجاد می‌کند.

بذرپاش در ادامه با اشاره به این که بریکس به عنوان نهادی پیشرو و متشکل از اقتصادهای بزرگ نوظهور توانسته است با ارائه الگوها و ابتکارات مناسب روندهای جدیدی را در جهان شکل دهد، گفت: اعضای بریکس با اقتصادهای مکمل و تنوع فرهنگی می‌توانند نیازهای متقابل را تامین کنند و تجربه‌های ملی و بومی توسعه‌ای خود را در جهت تقویت رفاه و صبح جهانی به اشتراک بگذارند.

وی تصریح کرد: عضویت دائم جمهوری اسلامی ایران در سال گذشته در بریکس پیشرفتی تاریخ ساز و موفقیتی استراتژیک برای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران محسوب شده و ایران گامی اساسی را به سوی گسترش ارتباطات در کلیه حوزه‌های حمل و نقل، تجاری و اقتصادی با اعضای بریکس برداشته است.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه اظهار کرد: سیاست‌ها و برنامه‌های بریکس در بیانیه‌ها و اسناد آن انعکاس یافته نشان می‌دهد این نهاد قادر است به طیف متنوعی از موضوعات مرتبط با دغدغه‌های جوامع در حال توسعه بپردازد. دستور کار اجلاس حاضر با محورهای دیجیتالی شدن حمل و نقل، ایجاد پلتفرم‌های لجستیکی حمل‌ونقل بین کشورهای عضو، حمل‌ونقل پایدار، حمل‌ونقل سبز و توسعه همکاری‌های فی‌مابین از طریق سرمایه‌گذاری‌های مشترک، بستری مناسب برای شکل دهی به همکاری‌های سازمان یافته فراهم آورده است.

ظرفیت‌های ممتاز حمل‌ونقلی ایران برای کشورهای بریکس

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با موقعیت جغرافیایی ممتاز و مزیت‌های ترانزیتی فراوان، تقاطع کریدورهای ترانزیتی شمال-جنوب و شرق-غرب با داشتن ۱۱ بندر تجاری در حاشیه دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان با ظرفیت ۲۷۳ میلیون تن و شبکه ۱۵ هزار کیلومتری خطوط ریلی و بیش از ۲۵۰ هزار کیلومتر انواع راه با کیفیت و ۲۶ پایانه مرزی زمینی، این توانایی را دارد تا با حداقل زمان و هزینه شبکه‌های تجاری منطقه‌ای و بین‌المللی را از طریق خشکی به هم پیوند دهد و زنجیره ارزش منطقه را به بهترین شیوه کامل کند. به طوری که از طریق این شبکه سالانه به میزان ۷۰۰ میلیون تن بار جابه‌جا می‌شود.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: شایان ذکر است در حوزه هوانوردی نیز ایران از ظرفیت‌های مناسبی برای ارائه خدمات هوانوردی، فرودگاهی و نیز ضریب بالای ایمنی و امنیت پرواز همراه با شرایط اقتصادی مناسب برای پروازهای عبوری و ترانزیتی از فضای آسمان کشور برخوردار است.

منبع: ایلنا
کدخبر: 328326

ارسال نظر