|

رشد نجومی وام ازدواج در دولت رئیسی | تکلیف باقی پرداختی ها چه شد؟

مهدی متقی‌فر با اشاره به وام ازدواج ۳۵۰ میلیون تومانی برای دختران زیر ۲۳ و پسران زیر ۲۵ سال، افزود: وضعیت پرداخت وام ازدواج در دولت سیزدهم ۶۴ درصد افزایش پیدا کرد که این دستاوردی خوب و کمک کننده بوده و در بسیاری از شهرستان ها، جوانان با همین وام ها زندگی خود را شروع کرده اند.

اقتصاد

به مناسبت هفته ازدواج، مهدی متقی‌فر اعلام کرد که در سال ۱۴۰۲، تعداد ۴۸۰ هزار مورد ازدواج رخ داده است، که حدود ۷۵ درصد از آنها در بازه سنی ۱۸ تا ۳۵ سال بوده‌اند.

وی درباره مقایسه آمار ازدواج سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ گفت: در سال ۱۴۰۱ تعداد ۵۲۶ هزار واقعه ازدواج داشتیم که این عدد در سال ۱۴۰۲، تعداد ۴۵ هزار واقعه کاهش پیدا کرده است؛ البته درباره اعداد ازدواج و طلاق در فضای کارشناسی بحث هایی وجود دارد.

متقی فر افزود: مقایسه آمار طلاق در سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، نیز نشان می دهد که آمار طلاق در این دو سال تعداد ۶ هزار واقعه طلاق کاهش پیدا کرده است.

وی تاکید کرد: در مورد اعداد ازدواج و طلاق، قضاوت ها با عدد خام و نرخ خام است؛ در مورد ازدواج و طلاق نمی توان تحلیل دقیقی داشت که آیا روند ما نزولی است یا خیر؛ بر اساس بحث پنجره جمعیتی که تعداد جوانان کم شده، طبیعی است که تعداد ازدواج هم کمتر می شود.

مدیرکل توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه طبیعی است که در یک بازه زمانی که تعداد افراد در سن ازدواج بالا می رود، آمار ازدواج هم بالا برود؛ یادآور شد: طبق تحلیل فرآیند ۱۰ ساله یک روند ثابتی در ازدواج را طی می کنیم؛ البته این دلیل نیست که در حوزه ادواج مشکل نداریم.

متقی فر با اشاره به اینکه چند شاخص برای این دو مقوله اجتماعی ازدواج و طلاق وجود دارد، گفت: در معاونت جوانان برای ازدواج و طلاق جوانان رصد تحولات ۱۰ ساله انجام داده ایم و دغدغه وزارت ورزش و جوانان این است که به دلیل محدودیت منابع و بودجه، نقطه زن عمل کنیم و اگر شهرستانی اوضاع بحرانی دارد، در آن شهرستان، سرمایه گذاری انجام شود.

وام-ازدواج

وی با اشاره به وام ازدواج ۳۵۰ میلیون تومانی برای دختران زیر ۲۳ و پسران زیر ۲۵ سال، افزود: وضعیت پرداخت وام ازدواج در دولت سیزدهم ۶۴ درصد افزایش پیدا کرد که این دستاوردی خوب و کمک کننده بوده و در بسیاری از شهرستان ها، جوانان با همین وام ها زندگی خود را شروع کرده اند.

دبیر قرارگاه جمعیت با بیان اینکه تا پایان سال ۱۴۰۲ مبلغ ۱۵۷ هزار میلیارد تومان وام ازدواج پرداخت شده و ۸۵ درصد متقاضیان وام خود را دریافت کرده اند، گفت: ۱۵ درصد مابقی نیز به دلایلی از جمله متناسب نبودن اعتبار بانک مرکزی با تعداد کسانی که می خواهند وام را دریافت کنند، یکی از مسائلی بود که سازمان برنامه و بودجه باید برای آن تدبیری بیندیشد.

متقی فر، ضامن را از دیگر مشکلات متقاضیان دریافت وام عنوان کرد و افزود: برخی متقاضیان درگیر سلیقه های مدیران هستند در حالیکه بانک ها مکلف هستند که فقط یک ضامن دریافت کنند، در برخی شهرستان ها حتی تا ۳ ضامن بر اساس سلیقه رئیس شعبه، دریافت شده است؛ که بانک های متخلف به بانک مرکزی معرفی می شوند و متقاضیان نیز می توانند شکایت های خود را از طریق سامانه بانک مرکزی اعلام کنند.

وی، پیگیری و رفع مشکلات را از وظایف معاونت جوانان عنوان کرد و گفت: عملکرد ما به گونه ای است که هر ماه از بانک مرکزی آمار وام ازدواج را پیگیری کرده و از طریق ستاد ساماندهی با ریاست استانداران، درصدد رفع مشکلات هستیم و نتایج خوبی هم تاکنون به دست آمده است.

منبع: ایرنا
کدخبر: 328551

ارسال نظر

 

آخرین اخبار