|

پیش بینی درباره قیمت دلار | بازار ارز تحت تاثیر انتخابات ریاست جمهوری است؟

انتظارات تورمی تاثیر چشمگیری بر روند نرخ ارز در بازار کشور دارد. به‌طور کلی اخباری که چشم‌انداز روابط خارجی کشور را روشن‌تر جلوه دهند سبب شکل‌گیری روندهای کاهشی در بازار می‌شوند. در نتیجه به عقیده برخی از کارشناسان اقبال شاخص‌های ارزی با افرادی است که نگرش مثبتی نسبت به بهبود روابط خارجی داشته باشند.

اقتصاد پیش بینی درباره قیمت دلار | بازار ارز تحت تاثیر انتخابات ریاست جمهوری است؟

مذاکرات برجامی، بازگشایی دارایی‌های مسدود شده، امضای قراردادهای همکاری با شرکت‌های بزرگ بین‌المللی و سایر تحولات مشابه، بهبود فرآیند ارزآوری کشور را نشان می‌دهند. از طرف دیگر، اخبار متناقض نیز باعث تیرگی و تاریکی چشم‌انداز فعالان بازار به دلیل افزایش ریسک‌های اقتصادی کشور می‌شود.

کافی است سیر نوسانات نرخ ارز در سال‌های اخیر را بررسی و مشاهده کنید که در زمان افزایش سطح تحریم‌ها و تغییر رویکرد بازار جهانی نسبت به اقتصاد ایران، جهش‌های ارزی شدیدی صورت گرفته است و همین‌طور بالعکس، در دوره‌های زمانی که مسوولان کشور جهت بهبود شرایط بین‌المللی با کشورهای خارجی بر سر میز مذاکره نشسته‌اند، انتظارات تورمی فعالان بازار نیز به حداقل میزان خود رسیده و در نتیجه روند بازار ارز کاهشی شده است.

بررسی‌های به‌عمل آمده از روند معاملات ارزی در روزهای پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری نشان می‌دهد که نرخ ارز در انتظار تعیین رئیس جدید دولت از میزان نوسانات خود می‌کاهد و به نوعی در خواب فرو می‌رود. این موضوع در حال حاضر نیز در حال رخ دادن است.

پیش بینی قیمت دلار

 قیمت دلار نزدیک به یک ماه است که پیوسته در کانال‌های پایانی کریدور پنجم نوسان دارد. دلار در آخرین معامله چهارمین روز هفته در کف کریدور پنجم بسته شد.

روند رفت و برگشتی قیمت اسکناس دلار در بازار ارز در حالی برقرار است که معامله‌گران به موضوع انتخابات توجه ویژه‌ای دارند. آنها مشخص شدن وضوح قیمت دلار را وابسته به اینکه کدام‌یک از کاندیداها انتخاب شوند، می‌دانند.

به اعتقاد معامله‌گران مسائل سیاسی و اخبار، سیگنال صعودی یا نزولی به قیمت دلار نمی‌دهند. آنها نوسانات پلکانی قیمت این اسکناس را نبود ریسک جدیدی در بازار و سیاست ارزپاشی بانک مرکزی عنوان می‌کنند که توانسته قیمت دلار را در محدوده‌ای مشخص قرار دهد.

گفتنی است بازار کم‌عمق معاملات ارز در حالی هفته پایانی خرداد را سپری می‌کند که به رسم پایان هر ماه پول در بازار کم و معاملات کم رمق و بی‌جان است. از سوی دیگر معامله‌گران معتقدند بازارساز با ارزپاشی در صدد است که قیمت دلار را تا پیش از انتخابات فریز کند.

تحلیلگران بازارهای مالی معتقدند برای کنترل قیمت دلار باید حجم نقدینگی کنترل شود و باید متناسب با افزایش حجم نقدینگی رشد اقتصادی داشته باشیم. در صورتی که این دو پارامتر به مرور زمان، نه صرفا مقطعی تداوم داشته باشد، ثبات یا کاهش قیمت دلار واقعی خواهد بود.

درهم کاهش ۱۰ تومانی داشت

قیمت دلار روز سه‌شنبه با رشد ۳۰۰ تومانی در کریدور پنجم پیشروی کرد. سیاست‌گذار با کمک بازارساز و ارزپاشی به سرمای معاملات بازار ارز دامن زده است. معامله‌گران، عمق بازار ارز را کم می‌دانند و معتقدند دلار برای صعود به کریدور بالاتر آماده است، اما سیاست‌گذار با ارزپاشی مانع این جهش قیمت می‌شود.

گفتنی است قیمت درهم روز سه‌شنبه روی رقم ۱۶ هزار و ۷۰ تومانی ایستاد. این اسکناس در چهارمین روز هفته با افزایش پلکانی بازگشایی شد اما در پایان معاملات کاهش ۱۰ تومانی نسبت به روز گذشته داشت. تتر افزایش ۳۵۰ تومانی داشت و روی رقم ۵۹ هزار و ۵۰۰ تومانی معامله شد.

پوند انگلیس با قیمت ۷۵ هزار و ۲۸۰ تومانی معامله شد و رشد ۴۰۰ تومانی داشت و یورو نیز روی رقم ۶۳ هزار و ۵۴۰ تومانی ایستاد و رشد ۲۰۰ تومانی داشت.

گفتنی است قیمت اسکناس و حواله دلار روز دوشنبه تغییر نکرد. قیمت اسکناس دلار با رقم ۴۵ هزار و ۵۰۸ تومانی و حواله دلار نیز با رقم ۴۲ هزار و ۴۹۱ تومانی عرضه شد.

منبع: خبر آنلاین
کدخبر: 328716

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین