|

واریز اعتبار طلا به جای یارانه معیشتی | این نامزد انتخاباتی وعده عجیبی داد!

روز گذشته اولین مناظره تلویزیونی بین هر ۶ نامزد انتخابات ریاست جمهوری در سازمان صداوسیما برگزار شد.

اقتصاد واریز اعتبار طلا به جای یارانه معیشتی | این نامزد انتخاباتی وعده عجیبی داد!

در مناظره روز گذشته که بین نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد علیرضا زاکانی، شهردار تهران و یکی از کاندیدهای انتخابات اظهار کرد:قیمت طلای روز به حساب ماهانه سرپرست خانوار شارژ می‌شود و این اعتبار قابل خرید اعتباری است، بدون تأثیر تورم. این یارانه قابل فروش در بازار است و به قیمت دلار تعیین شده نیست، همچنین می‌توان از آن به عنوان وثیقه استفاده کرد. با صرفه‌جویی و گرفتن اعتبار طلا، می‌توان مردم را در صرفه‌جویی انرژی تشویق کرد.

علیرضا زاکانی؛‌ پنجمین فردی بود که اظهارات خود را در اولین مناظره چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری مطرح کرد. در این گزارش به صورت تیتر وار نگاهی به اظهارات زاکانی خواهیم داشت. 

علیرضا زاکانی امشب - ۲۸ خردادماه - در نخستین مناظره نامزدهای چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در مقابل پنج رقیب دیگر انتخاباتی خود، برنامه‌ها و دیدگاه‌های اجرایی خود در دولت خدمت و پیشرفت را با شعار "پاک باش و خدمتگزار" با موضوع اقتصاد تشریح می‌کند. 

اقتصاد ایران گرفتار تجویزهای اقتصادی آمریکا است نه تحریم‌های ظالمانه

این نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ابتدای این مناظره و در چهار دقیقه اول ضمن تبریک عید سعید قربان گفت: امید دارم بتوانیم ادامه دهنده راه سید شهیدان اهل خدمت شهید رئیسی باشیم.

زاکانی با اشاره به اینکه من یک پزشک هستم، اگر پزشک تشخیص غلط بدهد نسخه غلط می‌پیچد و تشخیص غلط به برنامه غلط و کارنامه سیاه منجر خواهد شد، اظهار داشت: واقعا مشکل اقتصادی ایران تحریم‌های ظالمانه آمریکا نیست بلکه تجویزهای اقتصادی آمریکا است.

وی ادامه داد: لذا بنده برای تحول در اقتصاد، ۴ محور اساسی برای ارتقای شاخص عدالت و پیشرفت با استفاده از همه فرصت‌های داخلی، منطقه‌ای و جهانی قائل هستم که اولا باید بر استقلال اقتصادی و ثبات‌بخشی به اقتصاد کشور براساس دلارزدایی از اقتصاد و تکیه بر پول ملی و افزایش قدرت پول ملی تاکید کنیم.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه نکته سوم این است که حاکمیت مردم‌سالاری دینی در عرصه اقتصاد را باید بپذیریم و با تکیه بر مردم و مشارکت آنها پیش ببریم افزود: نکته چهارم نیز آن است که خلق ثروت و توزیع عادلانه ثروت را در دستور کار قرار دهیم.

زاکانی ادامه داد: مشکل دیگر اقتصاد ایران این است که مردم ریالی درآمد کسب می‌کنند اما با مسیری که ما تنظیم کرده‌ایم دلاری خرج می‌کنند.

وی یادآورشد: بزرگترین ناترازی اقتصادی ما دخل و خرج ما است که همانطور که گفتم با ریال درآمد کسب می‌کنیم و با دلار خرج می کنیم و تا وقتی که این حل نشود، امکان حل موضوع وجود ندارد.

نسخه‌های غلط برای اقتصاد می‌پیچیم

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه ما نسخه‌های غلط برای اقتصاد می‌پیچیم، افزود: از سال ۶۹ که نسخه تعدیل ساختاری اقتصاد کشور را ارائه کردند دنبال جهانی‌سازی قیمت‌ها، رهاسازی نرخ ارز، سرکوب دستمزها و تضعیف دولت بودند لذا باید به قدرت پول ملی برگشت و استقلال کشور را حفظ کرد.

زاکانی ادامه داد: در حوزه تولید هم توجه به عدم خام‌فروشی و ایجاد زمینه ارائه محصول نهایی با ارزش افزوده بالا مدنظر است و درخصوص مشارکت مردم مبتنی بر قانون، باید امکانی ارائه شود زیرا با تکیه بر فناوری می‌توان فرآیندها را کوتاه و ابزارآلات را کوچک کرد و مردم را در اقتصاد وارد کرد و نهایتا خلق ثروتی که انجام شود، توزیع عادلانه صورت بگیرد.

زاکانی-شهردار

زاکانی در بخش دیگری از این مناظره و در چهار دقیقه دوم که در اختیار او قرار گرفت، خطاب به مردم بیان داشت: این صحبت‌های ناامیدکننده شما را ناامید نکند، من چهار نکته گفتم کلی گویی هم نکردم، گفتم آزادسازی اقتصاد از کمند دلار و پیگیری افزایش و تقویت ارزش پول ملی، جلوگیری از خام فروشی با تکیه بر دانش، حاکمیت مردم در عرصه اقتصاد مدنظر است، ما قانون اصل ۴۴ را انجام دادیم اما اختصاصی‌سازی کردیم، خصوصی‌سازی نکردیم.

مردم نباید اعانه بگیر باشند

وی اضافه کرد: نکته بعدی خلق ثروت و توضیح عادلانه آن بود که این هم در مسیر مشارکت خود مردم است مردم نباید اعانه‌بگیر باشند ما در گذشته مسیر غلطی را طی کردیم. این چهار ویژگی را در آینده باز می‌کنم تا ببینید چقدر زیبا می‌توان مملکت را اداره کرد.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به صحبت‌های آقای قالیباف درباره نقدینگی که گفته بود نقدینگی ۲۶ برابر شده است، گفت: بیان من این نقدینگی مفید است اما مهم این است که این نقدینگی سرگردان نشود و جای خاص برای او تنظیم شود و در آنجا سرمایه‌گذاری شود.

زاکانی در پاسخ به صحبت‌های آقای قالیباف درباره نقدینگی که گفته بود نقدینگی ۲۶ برابر شده است، گفت: بیان من این نقدینگی مفید است اما مهم این است که این نقدینگی سرگردان نشود و جای خاص برای او تنظیم شود و در آنجا سرمایه‌گذاری شود.

وی با اشاره به اینکه در چین نسبت نقدینگی به تولید ناخالص داخلی بیش از ۲۰۰ برابر است، میانگین دنیا ۱۴۰ برابر و ایران ۷۵ درصد است لذا نقدینگی به ذات بد نیست، بیان کرد: آقای پزشکیان نکته کلی را بیان کردند و در واقع همه چیز را به همه چیز گره زدند نتیجه آنها هم مشخص نشد و ته آن هم درآمد که «نمی‌توانیم». من تعجب کردم که چگونه ایشان نامزد ریاست جمهوری شده است و اسباب تعجب ما است.

این نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خطاب به پزشکیان با اشاره به موضوع ذکر شده، گفت: مردم الان دیگر اطلاعات و آمار در دستشان است ترکیه هم جزو ناتو و عضو WTO است و هم در مرکزیت قرار دارد و طی ۲۰ سال گذشته تا امروز یعنی از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۲۳، ۲۵۰ میلیارد دلار در این کشور سرمایه‌گذاری شده و همچنین هدف اول سرمایه‌گذاری اروپا است.

زاکانی اضافه کرد: همین ترکیه در سال ۲۰۲۳ ، ۲۵۰ میلیارد دلار صادرات داشته اما ۷۰ درصد تورم دارد، ارزش لیر این کشور هم از ۵ سال پیش از ۵ لیر یک دلار، به ۳۲ لیر یک دلار رسیده است و همه این‌ها را می‌توان تحلیل اقتصادی کرد.

وی با اشاره به اینکه شما که موضوع دانش و علم را مبنا قرار می‌دهید اینجا هم باید تاکید و توجه داشته باشید، ادامه داد: ما در شهرداری تهران بودیم به چین رفتیم ۱۳ میلیارد یورو تفاهم نامه نوشتیم نزدیک دو میلیارد یورو قرارداد نوشتیم. من بیش از ۳۴۰ میلیون یورو ضمانتنامه گرفتم پس می‌توان این کار را انجام داد فقط باید از مسیر درست آن رفت و دنبال کرد. 

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: در موضوع رشد ۸ درصد اقتصاد هم توجه به موضوع نیروی انسانی و سرمایه و در کنار آن آموزش از اهمیت بالایی برخوردار است.

زاکانی بیان داشت: آقای پورمحمدی هم نکاتی را بیان کردند که ان شاالله در مورد بعد نکاتی را به ایشان خواهم گفت که راه را اشتباهی رفته‌اند و مسیر دیگری را رفته‌اند. با اینگونه مسائل نمی‌شود دولت‌داری و حکومت‌داری کرد البته می‌توان شعار داد و حرف کلی زیبایی گفت اما نمی‌توان مشکل مردم را حل کرد.

نقدینگی دستوری نیست|موتور محرکه اقتصاد بخش خصوصی است

زاکانی در بخش دیگری از این مناظره و در چهار دقیقه سوم درباره صحبت‌های قالیباف درخصوص نقدینگی گفت: نقدینگی دستوری نیست که با قانون در زیرمجموعه‌ها و بنیان‌های کشور سرمایه‌گذاری شود مگر نقدینگی دست ما است.

وی با اشاره به اینکه نقدینگی دست کسانی است که هرکجا که سود باشد به آنجا می‌برند، اظهار داشت: ما برای انتقال این نقدینگی اقدامات لازم را انجام نمی دهیم از این رو به سمت طلا ، دلار و ارز می‌رود، لذا در اینجا قانونگذاری درست نیست و فراتر از قانونگذاری بسترسازی درست است.

این نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خطاب به پزشکیان و پورمحمدی گفت: شما موضوع ترکیه مرا یکبار دیگر مرور کنید در واقع یک الگو جلوی چشم ما است که صددرصد خلاف نظرات این آقایان عمل می‌شود و مردم بیچاره می‌شوند.

زاکانی با تاکید بر اینکه در خصوص مردمی کردن اقتصاد باید بخش خصوصی را باور کرد، افزود: کسی که کارآفرین است و کسی که کار می‌کند هر دو عبادت می‌کنند. موتور محرکه اقتصاد باید بخش خصوصی باشد و آحاد مردم به‌ویژه طبقات محروم باید مشارکت داشته باشند و تعاونی‌ها باید مورد دقت قرار گیرند.

وی تصریح کرد: باید اشراف کامل در جریان پول و کالا داشت و سیاست درست در حوزه توسعه صنعتی  را دنبال کرد. اصل ۴۳ با ما می‌گوید باید بستر کار را برای مردم فراهم کنیم و فناوری‌ها برای ما می‌توانند کارکرد بسیار جدی داشته باشند.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره موضوع نقدینگی گفت: فاجعه‌ای که در دهه ۹۰ توسط دولت آقای روحانی اتفاق افتاد شرایط را به سمتی برد که در ابتدای سال ۱۴۰۰، ۱۰۱ درصد رشد نقدینگی داشتیم.

زاکانی ادامه داد: ما می‌توانیم قانون برنامه را اجرا کنیم اگر اشکالی داشته باشد از طریق قانون اصلاح می‌کنیم. ما در مجلس هفتم همان ابتدا برنامه چهارم که مجلس ششم آن را تصویب کرده بود، بند الف ماده ۳ ، آزادسازی یک باره قیمت‌ها را در حوزه انرژی که مبتنی بر دلاریزه کردن آن داشت. را اصلاح کردیم و مانع شدیم که کشور به انفجار بکشند.

وی با بیان اینکه ما هم قائل به حوزه کارشناسی هستیم و کارشناس هستیم و کارشناسان ما را حمایت می‌کنند، اما علاوه بر کارشناسی خودمان سیاستمدار هم هستیم، اضافه کرد: فرمایشاتی که پزشکیان بیان می‌کنند به این می‌ماند که ما فقط بگوییم سلامت چیز خوبی است فقط در همین حد که ببینید سلامت چیز خوبی است در صورتی که پیشگیری از بیماری، مواجهه درست با بیماری همه چیزهایی است که به عنوان یک پزشک باید نسبت به آن توجه داشته باشیم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری خطاب به پزشکیان و قالیباف گفت: ما ۳۳ ماه در شهرداری تهران همان هفته اول ۱۲۰۰ حساب داشتیم انضباط مالی ایجاد کردیم و همان هفته اول بعد از دو سال و نیم شهرداری را از تنش مالی درآوردیم.

ما باید شفافیت و نظارت مردم بر خودمان را بپذیریم

زاکانی بیان داشت: ناظر به درآمد و اعتبار و امکان ما توانستیم میزان درآمدهایمان را طوری بالا ببریم که غیرقابل تصور است البته از طریق درست آن با فساد برخورد کردیم، ناکارآمدی را از بین بردیم، به مشارکت توجه کردیم و طرف مردم ایستادیم. واقعیت امر این است که ما باید راه را برای مردم باز کنیم و شفافیت و نظارت مردم را بر خودمان بپذیریم.

وی افزود: ما در طرح «من شهردارم» پذیرفتیم که مردم نظارت کنند. سال اول ۳۴۶ هزار نفر شرکت کردند و سال دوم یعنی سال قبل یک میلیون و ۳۵۲ هزار نفر شرکت کردند.

این نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خطاب به پزشکیان و پورمحمدی گفت: مردم ما مردم خوبی هستند و اگر به ما اعتماد کنند به ما کمک خواهند کرد مشکل ما هستیم که ممکن است از مردم دم بزنیم اما رفتارهایمان با عمل‌مان دو تا باشد.

زاکانی با بیان اینکه این خیلی بد است مردم نگاه می‌کنند که ما چگونه رفتار می‌کنیم، گفت: کاری که در دولت آقای رئیسی انجام شد، درخصوص صدور آسان مجوزها، حرکت در مسیر راه انداختن پروژه‌های تعطیل و ایجاد زمینه حضور مردم در اقتصاد و جمع‌سپاری‌های مالی امکان بزرگی بود.

وی ادامه داد: در جمع‌سپاری‌های مالی ۹ هزار میلیارد پروژه ناتمام داریم و می‌توانیم مردم را مشارکت بدهیم و تورم را کنترل کنیم. در کوتاه مدت با افزایش نرخ دقیق در حوزه ارز و ارززدایی کردن و در بلند مدت هم جذب نقدینگی و در مسیر درست هزینه کردن را می توانیم دنبال کنیم.

زاکانی خطاب به پورمحمدی: شما دیپلماسی التماسی را تجربه کردید

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری خطاب به پورمحمدی درباره گره‌زدن سیاست خارجی گفت: اگر ما دست و پای خودمان را نگیریم دشمن به ما رحم نمی‌کند دیپلماسی منزلت‌طلب موقعی موفق است که ما داخل کشور بتوانیم مشکل مردم را حل کنیم و مردم پشت سر ما بایستند، وقتی میدان موفق بود دیپلماسی می‌تواند آن روی سکه دیگر باشد شما در دولتی که تشریف داشتید دیپلماسی التماسی را تجربه کردید این راه حل نیست.

منبع: اقتصادآنلاین
کدخبر: 329046

ارسال نظر