|

ریال دیجیتال در آستانه رونمایی | جزیره کیش میزبان این ارز دیجیتال شد

بر اساس اعلام روابط‌عمومی بانک مرکزی، ریال دیجیتال از تیرماه ۱۴۰۳ در جزیره کیش اجرایی خواهد شد. در این طرح، مشتریان شبکه بانکی می‌توانند با استفاده از کیف پول ریال دیجیتال و اسکن بارکد، بدون نیاز به پول کاغذی یا کارت بانکی، اقدام به خرید و انتقال وجه کنند.

اقتصاد ریال دیجیتال در آستانه رونمایی | جزیره کیش میزبان این ارز دیجیتال شد

پروژه ریال دیجیتال که از سال ۱۴۰۰ طراحی شده، پس از اخذ مجوزهای لازم و طی مراحل پیش‌آزمایشی، از خرداد ۱۴۰۲ به مرحله آزمایشی محدود وارد شده است. این طرح قرار است تا از تیرماه ۱۴۰۳ به صورت گسترده با مشارکت بانک‌های ملت و تجارت اجرایی شود. این اقدام با هدف توسعه ابزارهای پرداخت خرد و بر اساس سیاست‌های بانک مرکزی و قوانین مربوطه انجام شده است.

مسیر طولانی تا رونمایی

مطالعات اولیه این پروژه از سال ۱۴۰۰ آغاز شد.پس از اخذ مجوزهای لازم، فاز پیش‌آزمایشی آن از ابتدای سال ۱۴۰۱ کلید خورد.با بررسی نتایج فاز پیش‌آزمایشی، فاز آزمایشی محدود آن از خرداد ۱۴۰۲ به مرحله اجرا درآمد.حال با مشارکت بانک‌های ملت و تجارت، فاز گسترده‌تری با امکان استفاده عموم مردم از تیرماه ۱۴۰۳ در جزیره کیش آغاز می‌شود.

اهداف ریال دیجیتال

به گفته بانک مرکزی، هدف از ارائه طرح ریال دیجیتال، توسعه ابزارهای پرداخت خرد در اقتصاد دیجیتال و تسهیل مبادلات مالی برای مردم بوده و پشتوانه قانونی دارد. برای انجام تراکنش‌ها، کافی است QR کد ارائه شده توسط فروشنده را اسکن کنید. شما آینده ریال دیجیتالی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

رمزارز ملی که امروز آن را ریال دیجیتال می‌نامیم، موضوعی است که بحث حول آن از سال ۱۳۹۷ آغاز شد و دومین پیش‌نویس سند آن در آذرماه ۱۴۰۱ منتشر شد.

اولین فرض درست درباره رمزارز بانک مرکزی یا CBDCها این است که دارایی کریپتویی مشابه بیت کوین نیستند. CBDCها می‌توانند از دفاتر کل توزیع‌شده یا DLT استفاده کنند که نقطه اتصال ارز دیجیتال بانک مرکزی و دارایی‌هایی است که با نام رمزارز می‌شناسیم. اما این فرم پول دیجیتال به طور قابل توجهی با رمزارزها متفاوت هستند. زیرا به عنوان بدهی بانک مرکزی همتراز با اسکناس عمل می‌کنند. ارز دیجیتال بانک مرکزی (یا CBDC) مبحثی پیچیده و چندوجهی است که نیازمند تحلیل و بحث فعال متخصصان در حوزه‌های حقوقی، اقتصادی و اجتماعی است. رمزارز ملی پرسش‌هایی را در رابطه با سیاست‌های پولی، عملکرد بانک مرکزی، سیستم‌های پرداخت و همچنین ثبات مالی و مبانی قانونی و مقررات مطرح می‌کند که هر کشوری بسته به شرایط خاص خود باید مزایا و معایب پرونده ارز دیجیتال بانک مرکزی را بسنجد.

 هم اکنون ریال دیجیتال بانک مرکزی ما در مرحله پیش از پایلوت (اجرای مقدماتی و در مقیاس‌ کوچک) قرار دارد و به عنوان افراد دغدغه‌مند جامعه، تحقیق و پرسشگری را حق و وظیفه خود می‌دانیم. سوال‌ها و کنجکاوی‌های بسیاری حول ریال دیجیتال وجود دارد که به نظر می‌رسد رسیدن به جواب آن‌ها به همین راحتی‌ها نیست. ریال دیجیتال چیست و چه کاربردی در نظام بانکی و پولی کشور دارد؟ حال که بیش از ۸۰ درصد کشورها دنبال ارز دیجیتال بانک مرکزی هستند، چنین تغییر پارادایمی ما را وادار به تصمیمات عجولانه می‌کند؟ طراحان ریال دیجیتال درصدد حل چه مشکلاتی هستند؟ این طرح چه ایراداتی دارد؟ تلاش کردیم تا در این مطلب پرسش‌ها را بازتر کرده و با کمک کارشناسان مطرح، پاسخی برای آن‌ها بیابیم. با میهن بلاکچین همراه باشید.

منبع: میهن بلاکچین
کدخبر: 329200

ارسال نظر