|

آمار جالب تراکنش های بانکی ایرانی ها | رکورد آسیا شکسته شد

مهران محرمیان، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی آماری از تراکنش بانکی ایرانی ها در روز داد و اعلام کرد:هر ایرانی در روز ۵ تراکنش الکترونیک انجام می‌دهد

اقتصاد آمار جالب تراکنش های بانکی ایرانی ها | رکورد آسیا شکسته شد

معاون بانک مرکزی اعلام کرد که هر روز حدود ۵ تراکنش الکترونیک توسط هر ایرانی انجام می‌شود و با توجه به جمعیت ایران، تعداد تراکنش‌های الکترونیکی در کشور در حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تراکنش است. مهران محرمیان افزود که ایران تنها کشور در غرب آسیا است که در محدوده ۸۹ تا ۱۰۰ درصد شمول مالی قرار دارد. در حال حاضر، ۹۳.۵ درصد از افراد بالای ۱۸ سال در ایران به شبکه بانکی دسترسی دارند، در حالی که این درصد در کشورهای همسایه و منطقه غرب آسیا وجود ندارد.

مهران محرمیان، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی گفت: ایران در حال حاضر در زمینه تراکنش‌های بانکداری الکترونیک و شمول مالی جزو برترین کشورها در دنیا است.

وی افزود: در غرب آسیا فقط کشور ایران از نظر شمول مالی در محدوده ۸۹ تا ۱۰۰ درصد قرار دارد. در حال حاضر ۹۳.۵ درصد از اشخاص بالای ۱۸ سال ایرانی به شبکه بانکی دسترسی دارند که چنین اتفاقی در کشورهای همسایه و منطقه غرب آسیا وجود ندارد.

محرامیان تصریح کرد: هر ایرانی در روز ۵ تراکنش الکترونیک انجام می‌دهد و با توجه به جمعیت ایران روزانه حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تراکنش الکترونیک در کشور انجام می‌شود.

وی گفت: در شبکه شتاب سالانه حدود ۵۰ میلیارد تراکنش با ارزش ۱۴ هزار همت انجام می‌شود و در سامانه ساتنا نیز ۱۰۰ میلیون تراکنش با ارزش ۴۰ هزار همت صورت می‌گیرد.

تراکنش_بانکی

طی سال‌های اخیر، مقامات مالیاتی در بسیاری از کشور ها، محدودیت‌ های گسترده‌ای را برای مالیات ستانی از تراکنش‌ های بانکی اعمال کرده‌اند. یکی از اهداف اصلی این قوانین، دریافت مالیات بر فروش یا تراکنش‌ های بانکی است. برای این منظور، افرادی که تراکنش‌ های بانکی مشکوک دارند و سابقه مالیاتی قابل تشخیصی ندارند، مورد بررسی و مالیات تراکنش بانکی قرار می‌گیرند. بنابراین، ایجاد ارتباط مستقیم بین بانک‌ها و سازمان امور مالیاتی امری ضروری است.

در حال حاضر، تمامی تراکنش‌های بانکی از جمله واریز و برداشت وجه، اعلام موجودی، گردش حساب و پرداخت قبوض، از طریق درگاه‌ های بانکی و کارتخوان ثبت و رصد می‌شوند. این اطلاعات به سازمان مالیاتی ارسال شده و بر اساس آن‌ها، مالیات بر گردش حساب و تراکنش‌های بانکی محاسبه و از حساب مربوطه کسر می‌شود.

کدام واریزی ها به حساب ‌مالیات⁩ ندارد؟

۱. دریافتی و پرداختی مرتبط با حق شارژ

۲. تسهیلات بانکی دریافتی

۳. قرض و ودیعه دریافتی و پرداختی

۴. مبالغ دریافتی و پرداختی افراد به عنوان رابط با توجه به نوع کسب و کار اشخاص حقیقی

۵. مبلغ دریافتی ناشی از جبران خسارت

۶. تراکنش‌های بانکی مربوط به اعضای هیئت مدیره و سهامداران اشخاص حقوقی با تایید شخص حقوقی مورد نظر

۷. واریزی های انجام شده به حساب افراد که توسط کارفرما با تائید کارفرمای ذی‌ربط انجام گرفته باشند

۸. انتقالی بین حساب‌ های شخص

۹. دریافتی و پرداختی به حساب نزدیکان و بستگان، در صورتی که اصل و ماهیت درآمدی آن توسط اداره امور مالیاتی اثبات نشده باشد

۱۰. انتقالی بین حساب‌های بانکی اشخاص در صورتی که مربوط به درآمد نباشد

۱۱. دریافت‌ها و پرداخت‌های سها م داران و اعضای هیئت مدیره اشخاص حقوقی که طرف مقابل آن در دفاتر شخص حقوقی در حساب‌های دریافتنی و پرداختنی جاری سایر شرکا لحاظ شده است

۱۲. انتقال بین حساب‌های تمامی شرکا در کسب و کارهای مشارکتی

منبع: فابانیوز
کدخبر: 329666

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین