|

وضعیت صندوق های اهرمی در بورس | بخریم یا بفروشیم؟

تقریبا همه می‌دانند که صندوق‌های اهرمی بازار سهام، به دلیل چینش پرتفوی و ارزش آن، نماینده‌ای قابل اعتماد از وضعیت کلی بازار سهام هستند. به همین دلیل، معاملات این صندوق‌ها تحت نظر تحلیل‌گران قرار می‌گیرند تا علاوه بر شناسایی سهم و صنعت پرطرفدار در زمان کوتاه‌تر، سودآوری خود را افزایش دهند.

اقتصاد

پس از انتشار گزارش وضعیت پرتفوی صندوق‌ها در خردادماه، بررسی عملکرد خرید و فروش این صندوق‌ها می‌تواند به عنوان راهنمایی برای شناسایی نمادهایی که قابلیت رشد دارند، مورد استفاده قرار گیرد. این صندوق‌ها به دلیل داشتن سرمایه بزرگ و تیم تحلیلی قوی، در خرید و فروش خود از منطق و تحلیل‌های لایه‌ای استفاده کرده‌اند و از این رو به طور کلی بی‌گدار به آب نزده‌اند.

خرید یا فروش

در ابتدا باید گفت که اگر برآیند این صندوق‌ها خروج از نمادهای بازار باشد، انتظار اینکه آینده بازار نیز با فشار فروش مواجه شود بیشتر است؛ اتفاقی که برای صندوق‌ها در فروردین و اردیبهشت افتاد و به دنبال آن شاهد افت شاخص کل بودیم.

در ادامه عملکرد چند صندوق اهرمی را بر اساس گزارش عملکرد آن‌ها در خرداد ماه بررسی می‌کنیم.

صندوق اهرمی جهش در خرداد ماه با تمام توان دست به خرید زده‌است و از منفی‌های بازار نهایت استفاده را برد. البته بخش عمده‌ای از این خرید را شمش طلا شامل می‌شود که به علت فضای ابهامی داخلی متاثر از انتخابات ایران و خارجی متاثر از انتخابات آمریکا، اقدام هوشمندانه‌ای تلقی می‌شود. این صندوق تنها ۳۰۰ میلیون شمواد فروخته و نمادهای صنعت فلزات، محبوب تیم تحیلی این صندوق واقع شدند.

جهش

صندوق اهرمی شتاب نیز بیشتر در قسمت خریدار ظاهر شد. بخش بیشتری از ایت خرید البته به صنعت سرمایه‌گذاری معطوف بوده بالغ بر ۱۵ میلیارد در این صندوق ورود پول را انجام داده است. نکته جالب توجه این‌که، صندوق شتاب نیز برای اضافه کردن شمش طلا به دارایی‌های خود ۵ میلیارد کنار گذاشته بود! در نقطه مقابل اما مجموع فروش آن ۱۱ میلیارد تومان بوده است که مهمترین آن‌ها وغدیر و شستا هستند!

شتاب

اهرم نیز همانند جهش بیشترین وزن خرید خود برای این ماه را به شمش طلا تخصیص داده است.اکنون می‌توان مدعی بود که آمدن ترامپ و تورم انتظاری در بین فعالان بورسی بیش از پیش قوت گرفته و برای ایجاد تعادل در سبد خود، با قدرت طلا می‌خرند. از سوی دیگر صندوق اهرم تیر ماه پربازدهی را متصور است به طوری که مجموعا ۱۰۰ میلیون تومان خروج از سهام داشته است.

توان

تنها اهرمی که در خرداد ماه فروشنده بوده‌است توان است. توان البته از نظر انحراف از NAV صندوق و ایجاد حباب، بهترین عملکرد را بین سایر صندوق‌های اهرمی ثبت کرده و حتی در ماه گذشته نیز علیرغم افت ۱۳ درصدی موج، توان توانست بدون نوسان باقی بماند.

جدول

حال سوال این است که بازدهی توان برای تیر ماه بهتر خواهد بود یا سایر صندوق‌های اهرمی؟ اگر توان پیشی بگیرد، یعنی مجددا شاهد فشار فروش در بازار هستیم که بسته به رئیس جمهور احتمالی آینده، کمی بعید به نظر می‌رسد.

منبع: اقتصادآنلاین
کدخبر: 330144

ارسال نظر

 

آخرین اخبار