|

کنترل مصرف بنزین | روش غیر قیمتی تاثیر داشت؟

وزیر نفت اعلام کرده که مصرف بنزین را با روش هایی به غیر از افزایش قیمت کنترل کرده است.

اقتصاد

ناترازی بنزین، یکی از مهم ترین چالش های دولت سیزدهم بوده و راهکارهای بسیاری برای جبران این ناترازی پیشنهاد شد.

وزیر نفت تاکید کرد که دولت سیزدهم از طریق روشهای غیرقیمتی میزان مصرف بنزین را کنترل کرد.

جواد اوجی در حاشیه جلسه هیئت وزیران در جمع خبرنگاران، گفت: افزایش تولید نفت، گاز، فرآرده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی در دولت شهید رئیسی موجب افزایش درآمدهای ارزی کشور شد و کمک شایانی به توان مالی دولت کرد.

وی ادامه داد: رشد اقتصادی گروه نفت و گاز در سال ۱۴۰۱، ۱۸ درصد و در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۲۰ درصد بود که همین روند برای سال جاری نیز با برنامه‌ریزی‌های انجام شده، ادامه خواهد یافت و ان‌شاءالله در دولت آینده نیز همین طور باشد. تولید نفت در دولت سیزدهم به ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت که با برنامه‌ریزی‌های انجام شده تا پایان سالجاری باید به ۴ میلیون بشکه برسد.

وزیر نفت افزود: این مسئله را در جلسات متعدد به معاون اول رییس‌جمهور اعلام کردیم، علاوه بر آن در جهت رفع موانع تولید هم برنامه‌ریزی کردیم. تولید هر ۱۰۰ هزار بشکه نفتِ اضافه‌تر با نفت بشکه‌ای ۷۰ دلار، ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار در سال عاید کشور می‌کند.

جواد اوجی

اوجی اضافه کرد: به عنوان مدیری که ۳۵ سال تجربه کار در حوزه نفت و گاز دارم می‌گویم یکی از راهکارهای خوب برای جلوگیری از کسری بودجه و تقویت منابع درآمدی دولت با توجه به ذخائر هیدروکربنی کشور، تولید نفت و نه فقط برای صادرات بلکه برای فرآوری آن، باید افزایش یابد.

اوجی ادامه داد: این مسئله کمک خوبی برای منابع ارزی و درآمدی دولت است. پیشنهاداتم را ارائه کرده‌ام.

وی خاطرنشان کرد: با روشهای غیرقیمتی منابع موجود را در حوزه بنزین مدیریت کردم با این حال در این فصل که ایام مسافرت‌های تابستانی مردم شروع شده میزان مصرف روزانه بنزین به ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیون لیتر در روزهای مختلف افزایش یافته است و ما همچنان از طریق روشهای غیرقیمتی میزان مصرف بنزین را کنترل خواهیم کرد.

قیمت-بنزین

مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی گفت: اکنون در پالایشگاه ال پالیتو ونزوئلا از کاتالیست ایرانی استفاده می‌شود و تولید بنزین را در این پالایشگاه آغاز کرده‌ایم.

جلیل سالاری در همایش انتقال فناوری و تولید بومی کاتالیست‌های پالایشی، پتروشیمی و گازی با بیان اینکه در دهه ۷۰ به کاتالیست نیاز داشتیم ولی به دلیل تحریم برای دسترسی به آن با مشکل مواجه بودیم، اظهار کرد: علی رغم اینکه چندین سال تغییر و توسعه داشتیم اما اتفاقی در این حوزه نیفتاد.

وی با بیان اینکه برای همکاری با شرکت‌های هندی نیز ورود کردیم تا در تامین سوخت مشکلی نداشته باشیم، گفت: شرایط تحریم کمک کرد بتوانیم برای واحدهای پالایشی کاتالیست تولید کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه با داخلی‌سازی بخش زیادی از کاتالیست‌های صنایع نفتی، امروز ظرفیت ورود ایران به عرصه صادرات کاتالیست صنایع نفتی و تأمین نیاز کشورهای همسایه فراهم است، گفت: امروز می‌توانیم کاتالیست تولید داخلی را به دیگر کشورها صادر کنیم و در پروژه فراسرزمینی ال‌پالیتو نیز از کاتالیست ایرانی استفاده کردیم.

سالاری با تأکید بر اینکه با اتکا به توان داخلی و پذیرش ریسک، توانستیم در این زمینه به توان داخل متکی شویم، اظهار کرد: مصرف کنونی کاتالیست صنایع نفتی حدود ۲۶ هزار تن است، اما با توجه به راه‌اندازی واحدهای ارتقای کیفی نفت کوره در پالایشگاه‌های نفت، این نیاز رو به فزونی است و می‌تواند زمینه همکاری بیش از پیش شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی با شرکت‌های خارجی را فراهم کند.

وی با بیان اینکه امیدواریم بتوانیم از این طریق در یک فرایند رقابتی، امکانات داخلی را برای تولید دیگر کاتالیست‌ها فراهم کنیم و افزون بر آن در زمینه صادرات کاتالیست تولید داخلی به‌ویژه به کشورهای همسایه ورود کنیم، گفت: در زمینه مبادلات ارزی نیز مشکلی نداریم، امیدواریم با نهایی‌شدن این تفاهم‌نامه‌ و به‌سرانجام‌رسیدن آن، زمینه بومی‌سازی گروه‌های کاتالیستی ۵ و ۶ را نیز مهیا کنیم.

منبع: ايسنا
کدخبر: 330664

ارسال نظر