|

بزرگترین پرداخت‌ کننده مالیات را بشناسید

مالیات به مبلغی گفته می‌شود که شهروندان و سازمان‌ها موظف هستند به دولت یا سایر مقامات عمومی پرداخت کنند. مالیات‌ها منبع اصلی درآمد دولت هستند و برای تامین هزینه‌ های عمومی همچون آموزش، بهداشت، زیرساخت‌ ها و دفاع ملی به کار می‌روند.

اقتصاد بزرگترین پرداخت‌ کننده مالیات را بشناسید

در حین بازدید عصر سه شنبه، مدیرکل امور مالیاتی کردستان از اداره امور مالیاتی کامیاران، کارزان ساعدموچشی را که کمترین مودی مالیاتی کشور به نام خود است و چهار ساله است، شناسایی کرد.

این مودی مالیاتیِ که به همراه پدرش برای پرداخت مالیات متعلقه مراجعه کرده بود، یک نیسان دیزل مدل ۹۸ به نام او است و از هم اکنون یکی از خوش حساب ترین مودی‌ ها محسوب می‌شود.

پدر کارزان به دلایل مختلف اقتصادی خودرو خود را به نام فرزندش ثبت کرده است و اظهار امیدواری کرد که فرزندش بزرگترین پرداخت‌ کننده مالیات شود.

همچنین سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرد که شرایط ممنوع المعامله و ممنوع الخروجی برای فراریان و بدهکاران مالیاتی را تعیین کرده است.

۱. مطابق با ماده (۲۱۰) قانون مالیات های مستقیم، «هرگاه مودی مالیات قطعی شده خود را ظرف ۱۰ روز از تاریخ ابلاغ برگ قطعی پرداخت ننماید، اداره امور مالیاتی به موجب برگ اجرایی به او ابلاغ می‌ کند که ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ، کلیه بدهی خود را بپردازد یا ترتیب پرداخت آن را به اداره ‌امور مالیاتی بدهد.».

همچنین بر اساس ماده (۲۱۱) قانون مذکور، «هرگاه مودی پس از ابلاغ برگ اجرایی، در موعد مقرر مالیات مورد مطالبه را کلاً پرداخت نکند یا ترتیب پرداخت آن را به ‌اداره امورمالیاتی ندهد به اندازه بدهی مودی اعم از اصل‌ و جرایم متعلق به اضافه ۱۰درصد ۱۰% بدهی از اموال منقول یا غیرمنقول و مطالبات مودی توقیف خواهد شد.».

 

وصول بدهی مالیاتی پرداخت نشده، بر اساس مفاد آئین نامه اجرایی موضوع ماده (۲۱۸) قانون مالیات های مستقیم صورت می پذیرد. براساس مفاد آئین نامه یاد شده، نقل و انتقال دارایی های غیرمنقول و منقول توقیف شده اعم از وسائط نقلیه موتوری، حق الامتیازها، حقوق مادی مالکیت های فکری و معنوی و ...، تا زمان پرداخت بدهی مالیاتی، ممنوع می باشد.

۲. بر اساس ماده (۱۶۱) قانون مالیات های مستقیم در مواردی که مالیات مودی هنوز قطعی نشده یا مراحل اجرایی آن طی نشده است و بیم تفریط مال یا اموال از طرف مودی به قصد فرار از پرداخت مالیات می رود، اداره امور مالیاتی مکلف است با احراز شرایط مندرج در این ماده، معادل همان مبلغ از اموال و وجوه مودی که نزد وی یا اشخاص ثالث باشد را تأمین نماید. دراین صورت مودی و اشخاص ثالث پس از ابلاغ اخطار کتبی اداره امور مالیاتی حق نخواهند داشت اموال مورد تامین را از تصرف خود خارج کنند مگر اینکه معادل مبلغ مورد مطالبه تامین دهند.

۳. وفق ماده (۲۰۲) قانون مالیات های مستقیم، سازمان امور مالیاتی کشور می‌ تواند از خروج بدهکاران مالیاتی که میزان بدهی قطعی آن ها از « برای اشخاص حقوقی تولیدی دارای پروانه بهره‌ برداری از مراجع قانونی ذی‌ربط از ۲۰ درصد سرمایه ثبت‌ شده و یا مبلغ ۲۰ میلیارد ریال، سایر اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی تولیدی از ۱۰ درصد سرمایه ثبت شده و یا ۸ میلیارد ریال و سایر اشخاص حقیقی از ۴۰۰ میلیون ریال» بیشتر‌ است، از کشور جلوگیری نماید.

مالیات به مبلغی گفته می‌شود که شهروندان و سازمان‌ها موظف هستند به دولت یا سایر مقامات عمومی پرداخت کنند. مالیات‌ها منبع اصلی درآمد دولت هستند و برای تامین هزینه‌ های عمومی همچون آموزش، بهداشت، زیرساخت‌ ها و دفاع ملی به کار می‌روند.

انواع مختلفی از مالیات وجود دارد که شامل مالیات بر درآمد،  مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر ثروت، مالیات بر واردات و صادرات و سایر انواع می‌شود. هر کشوری با توجه به شرایط اقتصادی و اجتماعی خود، سیستم مالیاتی متفاوتی دارد.

مالیات‌ها همچنین می‌توانند برای اهداف خاص دیگری همچون تشویق یا محدود کردن برخی رفتارها استفاده شوند، مانند مالیات بر مصرف سیگار که هدف آن کاهش استعمال دخانیات است.در ادامه به بررسی سرانه مالیاتی ۱۵ صنف که در ۳ سال گذشته پرداخت شده است می پردازیم.

معافیت-از-مالیات

مالیات اصناف

مطابق با ماده ۹۵ قانون مالیات های مستقیم، صاحبان مشاغل و اصناف موظفند دفاتر و یا اسناد و مدارک حسب مورد را که با رعایت اصول و ضوابط مربوط از جمله اصول و ضوابط مربوط به تنظیم دفاتر تجاری موضوع قانون تجارت در خصوص تجار تنظیم می‌گردد، برای تشخیص درآمد مشمول مالیات، نگهداری و اظهارنامه مالیاتی خود را بر اساس آن ها تنظیم کنند.

می توان بیان داشت که مالیات اصناف و مشاغل، نوعی مالیات بر درآمد است که میزان آن با توجه به درآمد صاحبان مشاغل، اصناف، بنگاه‌ ها و .... تعیین می‌ شود. منظور از درآمد مشمول مالیات مودیان عبارت است از کل فروش کالا و خدمات به اضافه سایر‌ درآمدهای آنان که مشمول مالیات دیگر شناخته نشده و پس از کسر هزینه‌ ها و استهلاکات مربوط، طبق مقررات هزینه‌ های قابل قبول و‌ استهلاکات.

منبع: ایرنا
کدخبر: 330686

ارسال نظر

 

آخرین اخبار