نسخه جدید مجلس برای تقویت بازار بورس | دولت چهاردهم در آزمونی بزرگ قرار گرفت
رحیم زارع گفت: رفع ناترازی های بانکی، ثبات نرخ ارز، حل مشکل کسری بودجه و فراهم کردن شرایط مناسب تولید و صادرات از عوامل مهم برای تقویت بازار سرمایه است
رحیم زارع درباره راهکارهای تقویت بازار سرمایه اظهار کرد که اتفاقاتی که در سالهای گذشته در بورس رخ داده است، باعث کاهش انگیزه مردم برای سرمایه گذاری در بورس شده است. بنابراین، او تاکید کرد که باید با شناسایی مسائل و آسیبهای بازار سرمایه، راهکارهای جدیدی را برای حل این مسائل ارائه داد.
عضو کمیسیون برنامه،بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی افزود:اگر وضعیت اقتصادی کشور اصلاح شود طبیعتا وضعیت بورس نیز تغییر می کند که بدیهی است برای انجام این مهم، باید مجموعه اقدامات و سیاست های هماهنگ انجام شود. بطور مثال با این وضعیت سیستم بانکی نمی توان سرمایه های قابل توجهی به بورس هدایت کرد.
این نماینده مردم در مجلس ادامه داد: یکی از عواملی که مانع از تقویت بورس می شود نرخ گذاری دستوری است؛ بنابراین باید دولت جدید، برای تقویت بازار سرمایه تدبیری اتخاذ کند تا قیمت گذاری دستوری کنار گذاشته شود.
زارع تاکید کرد: رفع ناترازی های بانکی، ثبات نرخ ارز، حل مشکل کسری بودجه و فراهم کردن شرایط مناسب تولید و صادرات از عوامل مهم برای تقویت بازار سرمایه است.
عضو کمیسیون برنامه،بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به نامگذاری سال به نام جهش تولید با مشارکت مردم، یادآور شد: با موافقت نمایندگان بند (س) تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ در زمینه معافیتهای مالیاتی شرکتها در سال جاری تدوام می یابد که چراغ سبزی برای تقویت بورس محسوب می شود در هر صورت با لحاظ نکات مذکور زمینه جذب سرمایه ها حتی سرمایه های خرد مردم در بازار سرمایه فراهم می شود و می توان با استفاده از ظرفیت بورس مردم رای برای جهش تولید مشارکت داد.
در هفته سوم تابستان، با معرفی رئیس جمهوری برای چهار سال آینده، اتفاقات غیرمنتظره رخ داد. سهامداران بورس و کارشناسان انتظار داشتند که پس از انتخاب مسعود پزشکیان به عنوان رئیس جمهوری منتخب، محیط مثبت و پایدارتری برقرار شود. اما این اتفاق تنها در روز شنبه و با ارفاق در روز یکشنبه رخ داد و در سایر روزها، معاملات به شکل معمولی ادامه پیدا کرد.
کارشناسان تالار شیشهای بر این عقیدهاند که بازار به نقطهای رسیده که از ایدههای روی کاغذ و تئوریک استقبال نمیکند و تا زمان اجرای تصمیمات و عملی شدن آنها صبر میکند. با وجود این، میتوان کاهش ترس سرمایهگذاران و اهالی تالار شیشهای را به وضوح در سنتیمنت بازار سرمایه دید. مشخصاً بازار سهام تا پایان سال، چشمانداز روشنی دارد و بالاتر از بازارهای موازی، به سهامداران خود بازدهی خواهد داد.
بازار سرمایه تا مشخص شدن کابینه دولت چهاردهم منتظر خواهد ماند
پیام الیاس کردی، کارشناس بازار سرمایه، ضمن بررسی شرایط فعلی بازار توضیح داد: «بازار در هفتهای که گذشت و مشخصا در روز شانزدهم تیرماه، با توجه به پیروزی مسعود پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری، واکنشی مثبت و فوقالعاده نشان داد. اما در ادامه روزهای معاملاتی هفته، جهش و حرکت خاصی از بازار مشاهده نشد. از سوی مقابل اما، منفیهای بازار عجیب و غیرمنتظره بود. متاسفانه بازار ما نتوانست از این شرایط خودش را نجات دهد. البته هنوز هیچ جزئیاتی از جمله کابینه و برنامه اقتصادی دولت چهاردهم مشخص نیست.»
این کارشناس بازار سهام ادامه داد: «بازار سرمایه انتظار دارد، چنین مواردی زودتر مشخص شود. مراسم تحلیف نیز در روز نهم مردادماه برگزار خواهد شد و گویا بازار سرمایه، تا آن زمان، قصد صبوری دارد و احتمالا جهت خاصی را به خود نگیرد.»
ارسال نظر