هند طرفدار سیستم پرداخت مستقل بریکس | زمان راه اندازی اعلام شد؟
هند با اعلام حمایت از ایجاد سیستم پرداخت بریکس، تاکید کرده است که چنین تصمیمی نباید به طور عجولانه اتخاذ شود.
آش ناراین روی، مدیر موسسه علوم اجتماعی هند اظهار کرده است هند از ایده ایجاد سیستم پرداخت مستقل بریکس حمایت میکند، اگرچه معتقد است که این موضوع باید بهطور کامل با همه طرفهای ذینفع بررسی شود.
او گفته که در اصل، هند طرفدار سیستم پرداخت مستقل بریکس است، اما این موضوع باید بهطور سیستماتیک توسط اعضای مختلف قبل از تصمیمگیری مورد بحث قرار گیرد. درک من این است که نه فقط هند بلکه چندین عضو دیگر نیز معتقدند که در این مورد نمیتوان با عجله تصمیم گرفت.
این کارشناس انتظار دارد چنین اقدامی پیامدهای گستردهای دارد. کشورهای بریکس نمیخواهند سیستمی ایجاد کنند که در آن احتمال ناکارآمدی باشد، بنابراین این موضوع مورد بحث قرار خواهد گرفت، اما تصمیم نهایی در آینده نزدیک انتظار نمیرود.
روی در پاسخ به سوالی در مورد آمادگی فنی کشورهای بریکس برای سیستم پرداخت دیجیتال، گفت دیجیتالسازی در هند نسبتا موفقیتآمیز بوده است، اما اعضایی هستند که ممکن است در این مرحله یا حتی در آینده نزدیک به پرداخت دیجیتالی نپردازند.
والنتینا ماتوینکو، رئیس شورای فدراسیون روسیه هم گفته بریکس بر روی ایجاد سیستم پرداخت مستقلی کار میکند که مطابق با تصمیمات اجلاس سال گذشته در آفریقای جنوبی تحت فشار سیاسی، سوءاستفاده یا مداخله تحریمهای خارجی قرار نگیرد و ایجاد پلتفرم پرداخت دیجیتالی چندجانبه میتواند نتیجه چنین کاری باشد.
طبق گزارش بیزنس، ماتیوینکو میگوید در این صورت میتوان از ارزهای دیجیتال بانکهای مرکزی کشورهای عضو بریکس که نرخ آن با ارزش ارزهای ملی مرتبط شده است، استفاده کرد. همچنین در صورت تصویب طرح پیشنهادی مسکو، کشورهای بریکس ملزم خواهند شد که برای هماهنگی قانونگذاری، ارز دیجیتال ملی در گردش معرفی کنند تا استفاده از آن در پرداختهای فرامرزی ممکن شود.
تصمیم جنجالی بریکس
لاوروف که در سفری رسمی به مینسک رفته است، افزود: در عین حال، ما در حال کار بر روی دسته بندی کشورهای شریک به عنوان مراحل پیش از عضویت کامل هستیم. ما مانند تعدادی دیگر از کشورهای همفکر از دوستان بلاروسی خود حمایت خواهیم کرد.
سال گذشته حدود ۴۰ کشور یا درخواست عضویت خود را به بریکس ارائه کردند یا ابراز علاقهمندی جدی برای گسترش همکاریها با بریکس نشان دادند.
اهمیت عضویت در بریکس در حال مضاعف شدن است؛ چرا که بریکس دیگر خود را نه یک ائتلاف اقتصادی کوچک بلکه گروهی شامل ۹ کشور با بیش از ۳۶ درصد تولید ناخالص داخلی در قارههای گوناگون میبیند که در حوزههای امنیتی و فرهنگی نیز نیت کنشگری فعال دارد.
همچنین چندی پیش سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، اعلام کرده بود که کشورهای عضو گروه بریکس در حال ایجاد بستری برای پرداخت با استفاده از ارزهای ملی در تجارت متقابل فعالیت میکنند.
این وزیر روس در نشست وزرای خارجه بریکس گفت: کار فعالانه برای تحقق تصمیمات سال گذشته اجلاس ژوهانسبورگ، به ویژه در مورد بهبود سیستم پولی بینالمللی و ایجاد بستری برای پرداخت با ارزهای ملی در تجارت متقابل در حال انجام است.
شست وزرای خارجه بریکس در تاریخ ۱۰ و ۱۱ ژوئن در نیژنی نووگورود روسیه در حال برگزاری است.
آنتون سیلوانوف، وزیر دارایی روسیه نیز روز جمعه طی اظهاراتی اعلام کرده بود که وزرای دارایی کشورهای بریکس در حال بررسی امکان راهاندازی یک سیستم تسویه حساب مالی مبتنی بر بلاک چین هستند که بتواند به جای سیستم پرداخت سوئیفت استفاده شود.
وی به روزنامه ایزوستیا گفت که ارائه یک سیستم پرداخت جایگزین هدف کلیدی گروه بریکس است چرا که تسویه حسابها به دلار آمریکا در حال حاضر "خطرات بزرگی" برای تجارت جهانی ایجاد میکند.
این وزیر در ادامه تأکید کرد که روسیه پیشنهاد ایجاد یک پلتفرم مشترک برای مبادله داراییهای دیجیتال را که توسط بانکهای مرکزی بر اساس ارزهای ملی صادر میشود، ارائه کرده است.
سیاست خارجی با تغییر شرایط جهانی تنظیم می شود
جعفر قنادباشی، کارشناس سیاسی و بین الملل در ارتباط با سیاست های دولت چهاردهم در برقراری روابط خارجی به خبرنگار گسترش نیوز گفت: سیاست خارجی همواره با تغییر شرایط جهانی و منطقه ای تنظیم می شود و باید گفت که هر کس رئیس دولت چهاردهم شود، بر اساس این تغییرات باید سیاست های خارجی را تنظیم و مدیریت کند. سیاست خارجی در مجموع ثابت نیست اما در راهبردها، کشورها تلاش می کنند تا متناسب با اهداف ملی و متناسب با نیازها حرکت کنند.
قنادباشی ادامه داد: آنچه در دوران ریاست دولت سیزدهم مشخص است، ریل گذاری جدیدی را متفاوت با آنچه در دولت یازدهم و دواردهم شاهد بودیم، مشاهده کردیم. این سیاست ها متناسب با منافع ملی، اهداف و نیازهای ها بود و در مسیر درستی پیش رفت. این ریل گذاری اگرچه در مدت کوتاهی اجرا شد و شهید رئیسی فرصت ادامه راه را پیدا نکرد، اما نتایج آن کاملا نشان می دهد که این ریل گذاری کاملا درست و متناسب با اهداف و منافع ملی پیش رفت. چراکه در این فاصله، شهید رئیسی توانست مرتبه کشور را بالا ببرد و اولویت هایی که در این راهبرد و سیاست مورد توجه قرار گرفت، موضوعاتی بود که همواره براورده کننده نیازهای اصلی کشور بود.
ارسال نظر