|

انتقاد شدید از واریز نشدن حقوق بازنشستگان | تکلیف مبلغ متناسب سازی چه شد؟

محمد حسن موسیوند از عدم پرداخت یک میلیون تومان متناسب‌سازی حقوق خبر داد و گفت: علی‌الحساب متناسب‌سازی را پرداخت کردند، اما هنوز خبری از استمرارِ اجرای قانون متناسب‌سازی و پرداختِ یک میلیون تومان نیست. یک میلیون تومانِ متناسب‌سازی قطعا نمی‌تواند مشکلاتِ معیشتیِ اساسیِ بازنشستگان را حل کند، اما بازنشستگان برای همین مقدار ناچیز هم برنامه‌ریزی کرده‌اند.

اقتصاد انتقاد شدید از واریز نشدن حقوق بازنشستگان | تکلیف مبلغ متناسب سازی چه شد؟

محمد حسن موسیوند، عضو هیئت مدیره کانون کارگران بازنشسته خرم‌آباد، اعلام کرد که تأخیر در پرداخت حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی باعث مشکلاتی برای آنان شده است. او افزود که تأمین اجتماعی در تیرماه مستمری بازنشستگان را با تأخیر ۳ تا ۴ روزه واریز کرده است و این بازنشستگان را در پرداخت اقساط خود دچار مشکل کرده است.

وی گفت: خیلی از همین بازنشستگان به بانک رفاه قسط پرداخت می‌کنند. آیا بانک رفاه از دریافت جریمه تأخیر در پرداخت اقساط خود می‌گذرد؟ خیر، بانک رفاه و بانک‌های دیگر یک ریال از جریمه تأخیر خود نمی‌گذرند و بازنشسته علاوه بر اینکه حقوقش با تأخیر پرداخت می‌شود، مجبور است جریمه هم بپردازد.

موسیوند ادامه داد: بسیاری از بازنشستگان، حداقل‌بگیر هستند و با مستمری اجاره‌خانه و اقساط خود را به سختی پرداخت می‌کنند. مستمری به قدری ناچیز است که بازنشسته نمی‌تواند پس‌اندازی داشته باشد و برای همین مبلغ ناچیز برنامه‌ریزی کرده است، پس با تأخیرِ در پرداخت حقوق، مشکلات بسیاری برای بازنشستگان به وجود می‌آید. 

عضو هیئت مدیره کانون کارگران بازنشسته خرم‌آباد گفت: بازنشستگان در مراجعه به ما دائم از این تأخیر در پرداخت حقوق و مشکلاتی که برایشان ایجاد شده شکایت می‌کنند. آن‌ها می‌گویند احتمالا مسئولان با حقوق‌هایی که دریافت می‌کنند، باورشان نمی‌شود که پرداخت به موقعِ همین حقوق ناچیز برای ما چقدر می‌تواند مهم باشد. 

موسیوند در ادامه از عدم پرداخت یک میلیون تومان متناسب‌سازیِ حقوق خبر داد و گفت: علی‌الحساب متناسب‌سازی را پرداخت کردند، اما هنوز خبری از استمرارِ اجرای قانون متناسب‌سازی و پرداختِ یک میلیون تومان نیست. یک میلیون تومانِ متناسب‌سازی قطعا نمی‌تواند مشکلاتِ معیشتیِ اساسیِ بازنشستگان را حل کند، اما بازنشستگان برای همین مقدار ناچیز هم برنامه‌ریزی کرده‌اند. 

وی بیان کرد: تأمین اجتماعی حدود ۸۰۰هزار میلیارد از دولت طلبکار است و اگر دولت طلب خود را با تأمین اجتماعی صاف کند، دیگر دلیلی برای ارائه‌ی خدمات از سوی این سازمان به بیمه‌شدگانش نمی‌ماند.

موسیوند بیان کرد: از رئیس‌جمهور می‌خواهیم که پرداختِ طلبِ سازمان از دولت را در دستور کار خود قرار دهد تا ناترازی سازمان روز به روز افزایش پیدا نکند و دردسرِ بیمه‌شدگان بیش از این نشود.

بیمه-تامین-اجتماعی

بدهی سنگین دولت به سازمان تامین اجتماعی

روز گذشته نیز در مراسمی به مناسبت روز تامین اجتماعی که توسط اداره کل تامین اجتماعی و مدیریت درمان این اداره با حضور مسئولان شورای رفاه استان و جمعی از کارکنان تامین اجتماعی و فعالان صنفی کارگران و بازنشستگان برگزار شده بود، دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران اظهار داشت: دولت باید بدهی سنگین خود را به این سازمان پرداخت کند تا خدمات تامین اجتماعی بهبود یابد.

نصرالله دریابیگی، نایب رئیس کانون عالی بازنشستگان کشور، میزان مطالبات فعلی تامین اجتماعی از دولت را افزون بر ۸۰۰ هزارمیلیارد تومان اعلام کرد و گفت: انتظارداریم در دولت جدید؛ مدیرانی کارآمد در ساختار تامین اجتماعی به کار گرفته شوند تا ضمن استیفای حقوق بیمه شدگان، به رسالت و مسئولیت خطیرشان دربرابر بیمه شدگان عمل نمایند.

وی گفت؛ هدف ازایجاد تامین اجتماعی چه بوده؟ آیا هدفی مهم‌تر از عدالت و ایجاد امنیت روانی و امیدبخشی به آینده وجود دارد؟

‌دریابیگی گفت: امروز کارگران و بازنشستگان از تبعیض در پرداخت‌ها رنج می‌برند؛ امنیت‌شان به بازی گرفته شده و در بحث درمان با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستند از این رو انتطار داریم وزیری کارآمد و باتجربه و آگاه به مسایل و مشکلات کارگران و بازنشستگان و دارای برنامه برای وزارتخانه عریض و طویل کار و همچنین مدیر عاملی متخصص برای بزرگ‌ترین سازمان بیمه‌ای کشور یعنی تامین اجتماعی درنظر گرفته شود که اگر چنین نباشد؛ عقبگرد خواهیم داشت.

منبع: ایلنا
کدخبر: 331333

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین