|

سود ۱۰۰۰ میلیاردی به کمک سامانه خودنویس | مشاوران املاک کیش و مات شدند

خبر از مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی می‌رسد که مرحله دوم قانون اعتباربخشی به اسناد رسمی و دسترسی مشاوران املاک به سامانه اسناد رسمی آغاز شده است.

اقتصاد سود ۱۰۰۰ میلیاردی به کمک سامانه خودنویس | مشاوران املاک کیش و مات شدند

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، ابوالفضل نوروزی، درباره ثبت اسناد مربوط به املاک اظهار کرد که قانون اعتباربخشی به اسناد رسمی جلوی فروش یک ملک به چندین نفر را خواهد گرفت.

وی ادامه داد: این قانون مورد کارشناسی‌های بسیاری قرار گرفته است و به‌شدت می‌تواند به ساماندهی بازار مسکن کمک کند. با فرایند تدریجی که در این قانون دیده شده ظرف یک تا دو سال آینده اعتبار اسناد عادی کاهش پیدا کرده و در نهایت از بین می‌رود و اعتبار اسناد رسمی بیشتر می‌شود. این موضوع بزرگ‌ترین دستاوردی است که در ساختار حقوقی کشور جاری خواهد شد و از فروش یک ملک به چند نفر نیز جلوگیری می‌شود.

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی اظهار کرد: بحث آنی شدن استعلام‌ها کمک بسیاری به افزایش اسناد رسمی می‌کند. در ماده ۱۰ این قانون آمده است که اگر واحدی برای صدور سند رسمی بدهی به شهرداری و… دارد و پرداخت نکرده باشد بر روی سند درج شود تا در زمان نقل و انتقالات خریدار از این موضوع مطلع باشد.

نوروزی توضیح داد: مشاوران املاک یکی از بازیگران اصلی در ساماندهی بازار مسکن هستند و در اجرای این قانون نیز نقش جدی خواهند داشت. مطابق تبصره ۲ ماده ۳ این قانون مشاوران املاک به سامانه سازمان ثبت دسترسی پیدا خواهند کرد و می‌توانند قراردادهای استاندارد را ثبت رسمی و نهایی کنند که این موضوع به تسهیل صدور سند کمک می‌کند، علاوه بر مشاوران مردم نیز به این سامانه دسترسی خواهند داشت و زیرساخت‌های فنی موضوع نیز شکل‌گرفته و در حال حاضر بیش از ۶۷۰ هزار قرارداد اجاره در سامانه خودنویس نهایی شده است.

خودنویس-املاک

نوروزی با بیان اینکه اگر اهلیت سنجی متقاضیان نیز به‌صورت غیرحضوری انجام شود، فرایند ثبت‌اسناد برای مردم راحت‌تر خواهد شد، گفت: به‌زودی مردم می‌توانند قرارداد خود را بدون مراجعه به مشاورین املاک تنظیم کنند و در نهایت برای اهلیت سنجی باید به مشاورین املاک مراجعه کنند.

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی بیان کرد: در قانون ابزارهایی دیده شده است که مردم می‌توانند با بهره‌گیری از این ابزارها قرارداد موردنظر خود را تنظیم کنند و به‌واسطه سامانه خودنویس تا کنون بیش از هزار میلیارد تومان با حذف واسطه‌ها صرفه‌جویی ایجاد شده است.

تشدید نظارت بر بنگاه‌های معاملات املاک

 معاون اداره کل راه و شهرسازی خوزستان از تشدید نظارت بر بنگاه‌های معاملات املاک و ضرورت اخذ پروانه تخصصی توسط بنگاه‌های مشاور املاک خبر داد.

محمد جامع اظهار کرد: اخذ پروانه تخصصی حرفه‌ای توسط بنگاه‌های مشاور املاک یک الزام است که حتما باید رعایت شود.

وی افزود: صاحبان بنگاه‌های مشاور املاک باید به این حرفه به شکل یک فعالیت کاملا حرفه‌ای و تخصصی نگاه کنند و پس از طی دوره‌های آموزشی و اخذ نمره قبولی نسبت به اخذ پروانه تخصصی املاک اقدام کنند.

مشاور-املاک

جامع از طرح تشدید نظارت بر بنگاه‌های معاملات املاک خبرداد و اضافه کرد: اشخاصی که می‌خواهند در صنف بنگاه‌های معاملات املاک فعالیت کنند حتما قبل از بارگذاری مدارک فعالیت کاریشان باید نسبت به دریافت پروانه تخصصی اقدام کنند.

دبیر کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات خوزستان با اشاره به لزوم ثبت قراردادها در سامانه خودنویس از ابتدای تیرماه جاری گفت: در این خصوص روسای راه و شهرسازی در شهرهای استان باید در هماهنگی کامل با تعزیرات، اتاق اصناف، دادستانی و اتحادیه مشاوران املاک باشند و عملکرد ماهانه را رصد کرده و مراتب را به دبیرخانه شورای مسکن استان به صورت ماهانه ارسال کنند.

 مقام مسئول وزارت راه و شهرسازی از عدم‌النفع ۹۲۸ میلیارد تومانی مشاوران املاک با ثبت قراردادهای رایگان اجاره مسکن در سامانه خودنویس خبر داد.

مهدی ساسانی مدیر سامانه خودنویس وزارت راه و شهرسازی یادآور شد: تاکنون  ۸۴۶ هزار و ۹۷۸ قرارداد در سامانه خودنویس ایجاد شده که از این تعداد قرارداد ایجاد شده ۵۷۰ هزار و ۷۵۴ قرارداد تکمیل و ثبت شده است.

وی با اشاره به صرفه‌جویی ۹۲۸ میلیارد تومانی به واسطه ثبت رایگان قراردادهای اجاره برای مستاجران و موجران، افزود:  تاکنون بیش از ۱۸۰ هزار قرارداد خرید و فروش در سامانه خودنویس ثبت شده است.

وی ادامه داد: البته بخش خرید و فروش هنوز در سامانه خودنویس رسما رونمایی نشده است و به زودی این بخش نیز به صورت رسمی رونمایی خواهد شد.

منبع: مهر
کدخبر: 331336

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین