|

خبر خوش برای گندمکاران | وضعیت تامین گندم در چه حال است؟

بعضی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست کردند که پرداخت مطالبات گندم‌کاران، کلزاکاران و چایکاران تسریع شود.

اقتصاد خبر خوش برای گندمکاران | وضعیت تامین گندم در چه حال است؟

در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، عبدالحسین روح‌الامینی اظهار کرد که بخشی از مطالبات گندمکاران و کلزاکاران هنوز پرداخت نشده است. او تاکید کرد که کشاورزان باید دستمزد خود را تا زمانی که محصول خشک نشده است، دریافت کنند. او افزود که ۷۰ روز است که کشاورزان گندم خود را تحویل داده‌اند، اما بخشی از مطالبات خود را دریافت نکرده‌اند و انتظار می‌رود که این پرداخت به اسرع وقت انجام شود.

اکبر رنجبرزاده نماینده اسدآباد در مجلس شورای اسلامی در تذکری دیگر بیان کرد: کشاورزان گندمکار مدتی است که گندم خود را تحویل داده‌اند اما همچنان منتظر دریافت مطالبات خود هستند. وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه باید اهتمام لازم را نسبت به پرداخت مطالبات کشاورزان و گندمکاران داشته باشد.

مهرداد لاهوتی در تذکری دیگر در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ۸۵ هزار تن چای تا الان خریداری شده است و ۲۳۰ میلیارد تومان پرداخت گردیده است اما همچنان ۱۵۰ میلیارد تومان از مطالبات چایکاران باقی مانده است که باید در پرداخت آن تسریع شود.

وضعیت تامین گندم در کشور

سعید راد، مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران، اعلام کرد که حجم گندم تحویل گرفته شده از کشاورزان در این روزهای تابستانی، به میزان ۷ میلیون و ۳۸۳ هزار تن بوده است. او افزود که با توجه به گندمی که توسط سازمان تعاون روستایی خریداری شده است، نیاز سالانه برای تولید نان مصرفی کشور به خوبی تامین شده است.

دیروز نیز، محمدعلی نیکبخت، وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به خرید بیش از ۸ میلیون تن گندم از کشاورزان، اعلام کرده بود؛ برای دومین سال پی‌درپی ۱۰۰ درصد نیاز گندم نان کشور با دسترنج تولیدکنندگان ایرانی تامین شده است.

این رقم تاکنون ۱۸ درصد بیشتر از حجم گندم خریداری شده در مدت مشابه پارسال است.

سعید راد ارزش گندم تحویل داده شده به شرکت بازرگانی دولتی را ۱۳۰ هزار میلیارد تومان عنوان کرد و این رقم ۱۵ درصد بیشتر از زمان مشابه سال گذشته است.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران افزود: حدود نیمی از گندم خریداری شده، در استان‌های خوزستان، گلستان و فارس برداشت شده است.

استان‌های کرمانشاه، خراسان رضوی، ایلام، لرستان، کرمان، اردبیل و آذربایجان غربی نیز در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

امسال خرید گندم در استان‌های گلستان، اصفهان و همدان حدود دو برابر سال قبل شده است.

به گفته سعید راد تاکنون ۵۲ هزار و ۶۲۲ میلیارد تومان، معادل بیش از ۴۰ درصد از پول گندم کشاورزان از سوی دولت به حساب کشاورزان واریز شده است.

کشت گندم و برنج در چه حال است؟

مجری طرح کشت گندم و برنج کشور اعلام کرد که بیشترین میزان کشت برنج در استان‌های گیلان، مازندران و گلستان به مساحت ۵۵۰ هزار هکتار انجام شده است و کشت این محصول در نقاط مختلف همچنان ادامه دارد.

سهراب سهرابی افزود: اقدامات فنی در سال‌های گذشته موجب شده نزدیک به ۷۰ درصد کشت‌های برنج در استان‌ها مکانیزه باشد و تنها ۳۰ درصد به روش سنتی کشت شود.

وی با بیان این که در سال جاری ارقام مختلف محلی و پرمحصول در استان‌های مختلف کشت شده است، افزود: نزدیک به ۹۰ هزار هکتار از سطح زیر کشت برنج مربوط به ارقام پرمحصول و مابقی ارقام محلی است.

سهرابی درباره کشت ارقام مختلف برنج توضیح داد: حدود ۲۰ رقم جزو ارقام پرمحصول هستند.

وی گفت: پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که امسال به‌طور قطع بیش از سال گذشته از شالیزارهای کشور برنج تولید شود.

منبع: ايسنا
کدخبر: 331429

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین