|

قیمت نفت بالا رفت | طلای سیاه در مرز ۸۲ دلار

معاملات امروز بازار جهانی انرژی حکایت از افزایش قیمت نفت دارد.

اقتصاد

بازار انرژی، بالا و پایین های بسیاری را طی هفته جاری تجربه کرده و معاملات امروز بازار جهانی نشان می دهد که نفت با افزایش قیمت همراه شده است.

قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار آسیا در پی نگرانی از گسترش درگیری در خاورمیانه، افزایش یافت و بخشی از کاهش هفته گذشته را جبران کرد.

بهای معاملات نفت برنت با ۳۳ سنت معادل ۰.۴ درصد افزایش، به ۸۱ دلار و ۴۶ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۲۳ سنت معادل ۰.۳ درصد افزایش، به ۷۷ دلار و ۳۹ سنت در هر بشکه رسید.

هفته گذشته تحت تاثیر دورنمای تقاضای ضعیف چین برای سوخت و امیدواری به آتش بس غزه، نفت برنت ۱.۸ درصد و شاخص نفت آمریکا، ۳.۷ درصد، کاهش هفتگی داشتند.

کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی، روز یکشنبه، به دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم اجازه داد تا درباره نحوه و زمان پاسخ به حمله موشکی روز شنبه به بلندی‌های جولان که منجر به کشته شدن ۱۲ نوجوان و کودک شد، تصمیم‌گیری کند. اما حزب الله، نقش داشتن در این حمله را که مرگبارترین حمله به سرزمین‌های اشغالی از زمان عملیات توفان الاقصی در هفتم اکتبر بوده است، رد کرد. این درگیری به چندین جبهه گسترش یافته و خطر شکل‌گیری یک درگیری منطقه‌ای گسترده‌تر وجود دارد.

رژیم صهیونیستی وعده داده است علیه حزب الله لبنان به اقدام تلافی جویانه دست بزند و جت‌های اسرائیلی در روز یکشنبه، اهدافی را در جنوب لبنان هدف قرار دادند.

قیمت-نفت

 توشیتاکا تازاوا، تحلیلگر شرکت «فوجیتومی سیکیوریتیز» در این‌باره گفت: نگرانی‌ها نسبت به احتمال تشدید تنش‌ها در خاورمیانه باعث تقاضای جدید برای خرید شد، اما نگرانی‌ها نسبت به تقاضای ضعیف چین، رشد قیمت را محدود کرد. در چند هفته گذشته، امیدها به آتش بس در غزه، قوت گرفته است.

اما به گفته یک مقام غربی، یک فلسطینی و دو منبع مصری، رژیم صهیونیستی، خواستار تغییراتی در طرح آتش‌بس غزه و آزادی اسیران توسط حماس شده که توافق برای توقف ۹ ماه جنگی که غزه را ویران کرده است، پیچیده می‌کند.

در سمت تقاضا، داده‌های منتشر شده در اوایل ماه میلادی جاری نشان می‌دهد کل واردات نفت کوره به چین در نیمه اول سال ۲۰۲۴، به میزان ۱۱ درصد کاهش یافته و این آمار، نگرانی‌ها را درباره چشم‌انداز تقاضای بیشتر بزرگترین واردکننده نفت خام جهان، افزایش داده است.

تینا تِنگ، تحلیلگر مستقل بازار، گفت: نگرانی‌های تقاضا، همچنان یک عامل کلیدی است که قیمت نفت خام را تحت فشار کاهشی قرار می‌دهد. رشد اقتصادی در چین در سه ماهه دوم کاهش یافت و همزمان،  تقاضای مصرف کننده داخلی آهسته بود.

وی افزود: تصمیم فدرال رزرو آمریکا و شاخص مدیران خرید بخش تولید چین، رویدادهای کلیدی بعدی بازارها هستند، زیرا بر جهت قیمت نفت تاثیر می‌گذارند.

 در همین حال، شرکت خدمات انرژی بیکر هیوز اعلام کرد شرکت‌های انرژی آمریکا در هفته گذشته، برای دومین هفته متوالی، به تعداد دکل‌های نفت و گاز طبیعی اضافه کردند و رشد ماهانه را به بیشترین میزان از نوامبر سال ۲۰۲۲ رساندند.

در این بین، بازارها همچنان تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارند. مقامات انتخاباتی این کشور تولیدکننده نفت اعلام کردند نیکلاس مادورو، برای سومین دوره، برنده انتخابات ریاست جمهوری شده است.

بر اساس گزارش رویترز، آمریکا اعلام کرده است بر اساس وضعیت انتخابات، سیاست تحریم‌ها علیه ونزوئلا را تعیین می‌کند.

منبع: ايسنا
کدخبر: 331783

ارسال نظر