چرخ توسعه تجدیدپذیرها | سهم این انرژی افزایش می یابد؟
آمار نشان می دهد که بهره برداری از انرژی های تجدیدپذیر رشد ۹ درصدی داشته است.
هرچقدر به سمت و سوی استفاده از انرژی های تجدیدپذیر حرکت کنیم و تولید را در این حوزه بالا ببریم، به نفع کشور و جبران ناترازی انرژی خواهد بود.
چرخ توسعه تجدیدپذیرها چندین سال است که با سرعت بیشتری به حرکت درآمده و بر اساس آخرین آمار انرژی تولیدی نیروگاههای تجدیدپذیر در تیرماه سالجاری نسبت به ماه گذشته ۹ درصد رشد داشت.
حدود ۶۰۰ نیروگاه تجدیدپذیر به ظرفیت بیش از ۱۳ هزار مگاوات در سراسر کشور در حال ساخت است که انتظار میرود با بهره برداری از این ظرفیت تا ۲ سال آینده سهم انرژیهای تجدیدپذیر از تولید برق ایران به بیش از ۱۵ درصد افزایش یابد.
براساس گزارش مرکز پایش منابع انرژی تجدیدپذیر و تولیدپراکنده، انرژی تولیدی نیروگاه های تجدیدپذیر در سال جاری تا کنون بالغ بر ۹۲۳ میلیون کیلوات ساعت است.
تولید انرژی نیروگاه های تجدیدپذیر در تیرماه سال جاری ۲۶۱ میلیون کیلووات ساعت گزارش شده است که به نسبت به ماه گذشته ۹ درصد رشد را نشان میدهد.
آنطور که همایون حائری، معاون وزیر نیرو گفته ظرف سالهای اخیر زنجیره ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر در داخل کشور کامل شده و با استفاده از ظرفیت ماده ۱۲ قانون برنامه یا سرمایه گذاری خارجی حداقل ساخت ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در برنامه قرار گرفته است. در حال حاضر حدود ۱۳۰۰تا ۱۴۰۰مگاوات ظرفیت منصوبه نیروگاه تجدیدپذیر داریم ولی از سالهای آتی تولید برق در این حوزه با یک جهش قابل ملاحظه روبرو خواهد شد.
به گفته وی از طرف دیگر، اعطای مجوز فروش برق تجدیدپذیر در تابلوی سبز بورس انرژی موجب خرسندی سرمایه گذاران این حوزه شده و به صنایع هم این امکان را داده است تا در فصل تابستان که نیاز به انرژی بیشتری دارند با قیمتهای بسیار خوبی از تابلوی سبز، برق خود را تأمین کنند.
بیشک توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر امری اجتناب پذیر است و باتوجه به پتانسیل های ایران در این حوزه لازم است گامهای بزرگ تری در این بخش برداشته شود.
اگر تامین انرژی از محل انرژیهای تجدیدپذیر باشد، هم برای اقتصاد کشور مفید است و هم آلودگیهای محیط زیست را در آینده کاهش خواهد داد.
سرنوشت تجدیدپذیرها در ریاستجمهوری ترامپ
همانطور که می توان پیشبینی کرد، بخش انرژی های تجدیدپذیر ممکن است در دوره دوم ریاستجمهوری ترامپ دچار مشکل شود. شرکت تحلیل انرژی «وود مک کنزی» پیشبینی کرده است که یک دوره دیگر ریاستجمهوری ترامپ، انتشار کربن را تا سال ۲۰۵۰، یک میلیارد تن بیشتر افزایش می دهد و زمان اوج تقاضا برای سوختهای فسیلی را حداکثر ۱۰ سال بیشتر از پیشبینیهای فعلی به تاخیر می اندازد.
بر اساس گزارش اویل پرایس، «وود مک کنزی» پیشبینی کرده که مجموع هزینه های بخش انرژی آمریکا تحت سیاستهای فعلی، تا سال ۲۰۵۰، حدود ۷.۷ تریلیون دلار خواهد بود اما این رقم در صورت ریاستجمهوری ترامپ و کاهش حمایت سیاستی از انرژی کم کربن و بهبود زیرساختها، یک تریلیون دلار کمتر خواهد شد. این میتواند به اتفاق مثبتی برای گاز طبیعی تبدیل شود و تقاضا را تا سال ۲۰۳۰، به میزان ۶ درصد یا ۶ میلیارد فوت مکعب در روز افزایش دهد.
ارسال نظر