|

بحران آب در تهران | حجم آب پشت سدها کم است

آنطور که رییس مرکز ملی اقلیم سازمان هواشناسی کشور مطرح کرده، حجم آب پشت سدها میزان مطلوبی ندارد.

اقتصاد بحران آب در تهران | حجم آب پشت سدها کم است

کمبود بارش ها و گرمای هوا سبب شده است تا میزان آب پشت سدها، اندازه مطلوبی نداشته باشد و تنش های آبی را در کشور و پایتخت افزایش دهد.

احد وظیفه تاکید کرد: از ابتدای سال آبی تا اوایل تیرماه امسال مجموع متوسط بارش در استان تهران حدود ۲۵ درصد کمتر از نرمال است و جریان رودخانه‌ها و منابع آبی استان ضعیف‌تر از شرایط معمول و حجم آب پشت سدها کمتر از میزان نرمال است .        

از ابتدای سال آبی تا اوایل تیرماه امسال مجموع متوسط بارش در استان تهران حدود ۲۵ درصد کمتر از نرمال است و جریان رودخانه‌ها و منابع آبی استان ضعیف‌تر از شرایط معمول و حجم آب پشت سدها کمتر از میزان نرمال است .

منابع آبی پیرامون استان تهران مثل دریاچه نمک قم، دریاچه‌های جنوب قزوین و البرز یا دریاچه‌های محلی کوچک به دلیل کم آبی و خشکی محیط و کاهش میزان رویش گیاهی، غالبا به کانون‌های خیزش گرد و خاک تبدیل شده‌اند و به همین دلیل امروزه بیش از گذشته با توفان‌ها مواجه هستیم.

امسال میانگین بارش‌ در کل کشور نرمال است یعنی بارش متوسط دریافتی کشور برابر با میانگین بارش دریافتی طی سی سال اخیر است، اما در استان‌های تهران، قزوین و سمنان، بارش‌ها برای چهارمین سال پیاپی حدود ۲۵ تا ۳۵ درصد کمتر از نرمال است و این کمبودهای سنواتی و با سابقه از حافظه طبیعت پاک نمی‌شود. 

با برداشت بی‌رویه از منابع آبی زیر سطحی، امروزه یکی از بحران‌های مربوط به تغییر اقلیم و آب، علاوه بر توفان‌های گرد و خاک، فرونشست زمین است که بسیاری از مناطق کشور و از جمله جنوب شهر و استان تهران را شامل می‌شود. خاک، نعمت بسیار با ارزش و حتی مهم‌تر از آب است که متاسفانه بی‌توجهی‌های سال‌های گذشته به خاک، برای آینده‌مان بسیار خطرناک شده است. برای مثال، خشک شدن کرمان و سیستان و بلوچستان و توسعه فرونشست در اصفهان را نمی‌توان نادیده گرفت. لازم است نوع مدیریت و رفتارمان را در قبال طبیعت تغییر بدهیم و باید اقدامات عاجل هم در جامعه و هم به خصوص در نهادهای حاکمیتی در دستور کار جدی قرار بگیرد.

درحالی‌که پیش‌بینی‌ها نشان از تداوم گرمای شدید هوا دارند وضعیت آب در مخازن سدهای پنج‌گانه تهران نیاز به مدیریت مصرف را دوچندان می‌سازد.             

 تأمین آب موردنیاز برای تهران علاوه بر استفاده از آب‌های زیرزمینی از منابع سطحی انجام می‌شود.

این منابع سطحی که بیشتر سدها هستند شامل پنج سد ماملو، لار و لتیان در شرق تهران و امیرکبیر و طالقان در غرب تهران می‌شوند.

تازه‌ترین آمار منتشر شده نشان می‌دهد سدهای پنج‌گانه تأمین آب شرب تهران در مجموع هم‌اکنون ۶۵۱ میلیون مترمکعب آب دارند، درحالی‌که در یک سال نرمال، این میزان ذخیره آبی حدود ۹۱۵ میلیون مترمکعب است.

 حجم آب پشت سد امیرکبیر هم اکنون ۱۵۸ میلیون مترمکعب و حجم آب پشت دریاچه سد طالقان نیز ۳۱۲ میلیون مترمکعب است.

حجم کلی ذخایر سدهای سامانه شرق تهران شامل لتیان، ماملو و لار هم اکنون ۱۸۱ میلیون مترمکعب است و براین‌اساس حجم آب سد لتیان ۶۰ میلیون مترمکعب، حجم آب سد ماملو ۴۷ میلیون مترمکعب و حجم آب سد لار نیز ۷۴ میلیون مترمکعب است.

منبع: اعتماد
کدخبر: 332164

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین