|

افزایش توان نیروگاه های برق

ناترازی برق مدت زمان زیادی است که کشور را در فصل تابستان با مشکل مواجه کرده است.

اقتصاد

ناترازی انرژی به طور واضح در کشور مشاهده می شود و این روزها شاهد آن هستیم که برق کشور مشکلات بسیاری دارد.

مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه تولید روزانه نیروگاه‌های حرارتی از مرز ۱.۱ میلیون مگاوات ساعت انرژی عبور کرده است، گفت: تولید برق این واحدها از ابتدای سال تاکنون با رشد دو درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۱۴۰ میلیون مگاوات ساعت رسیده است.

 اسماعیل نمازی با اشاره به آمادگی کامل نیروگاه‌های کشور برای تامین برق پیک تابستان امسال، افزود: از این میزان تولید ۵۸ درصد آن مربوط به واحدهای سیکل‌ترکیبی است که میزان تولید انرژی آن‌ها با افزایش دو درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۷۹ میلیون مگاوات ساعت رسیده است.

نمازی یادآور شد: در دولت سیزدهم با افزوده شدن ۱۴ واحد بخار جدید نیروگاه‌های سیکل‌ترکیبی جهرم، هریس، ارومیه (دو واحد)، چابهار، بعثت پارس‌جنوبی(دو واحد)، غرب‌کارون، عسلویه، فردوسی، خرم‌آباد، سبلان(دو واحد) و کربنات سدیم سمنان شاهد جهش تولید نیروگاه‌های سیکل‌ترکیبی به عنوان واحدهای تولید کننده برق دوستدار محیط زیست هستیم.

وی اضافه کرد: تبدیل نیروگاه‌های گازی به سیکل‌ترکیبی از کارآمدترین روش‌های بهبود راندمان نیروگاه‌های حرارتی کشور به شمار می‌آید که نه‌تنها برای صنعت برق، بلکه برای محیط‌زیست و صرفه‌جویی در مصرف سوخت نیز بسیار مؤثر است و در سال‌های آینده شاهد اثرات گسترده آن خواهیم بود. تنها از محل افتتاح این واحدهای جدید سالانه سه میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعب در مصرف سوخت صرفه‌جویی خواهد شد.

مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه از ابتدای سال تاکنون بخش اعظم برق مورد نیاز کشور توسط نیروگاه‌های حرارتی تامین شده است، گفت: میزان تولید برق واحدهای گازی در این مدت با افزایش ۱.۵ درصدی به ۲۷ میلیون مگاوات و سهم تولید واحدهای بخاری نیز به ۳۲ میلیون مگاوات ساعت رسیده است.

وزیر نیرو درباره تاثیر بالارفتن کمینه دمای هوای کشور بر مصرف آب و برق نیز خاطرنشان کرد: در سال های گذشته زمانی که دمای هوا مثلا در شب و ساعات غیر اوج بار کاهش می‌یافت، اگر سیستم سرمایشی کولر گازی بود به طور اتوماتیک خاموش می‌شد و اگر کولر آبی بود با قرار گرفتن روی دور کند، مصرف آب و برق کاهش می‌یافت، اما در حال حاضر با بالارفتن کمینه دمای هوای کشور، سیستم های سرمایشی خاموش نمی شود و مصرف برق افزایش قابل توجهی می‌یابد.

وی تصریح کرد: در شرایط عادی و کمینه دمای هوا انتظار می‌رود سیستم‌های سرمایشی طی ۱۲ ساعت عصر و شب در حالت کند و خاموش قرار گیرد اما با بالا رفتن این شاخص، کولرهای آبی و گازی به صورت ۲۴ ساعته فعال هستند که با افزایش مصرف آب و برق همراه است.

منبع: ایسنا
کدخبر: 332275
  • کارآفرین ارسالی در

    باسلام به جناب آقای صدریان فرریس آب و بر ق استان خوزستان اگربجای جلسه ها در ساختم ان پنج طبقه بازدیدی داشتی بخودمی آمدی که این همه پرسنل بیکار دارم بجای شما مهندس دلم به دردآمد

ارسال نظر

 

آخرین اخبار