مصوبه افزایش ۹۰ درصدی حقوق | دولت سیزدهم چه وعده هایی به بازنشستگان داد؟
همسانسازی حقوق بازنشستگان یک موضوع مهم و حساس در سیاستها و برنامههای اقتصادی و اجتماعی کشورها است. همسانسازی حقوق بازنشستگان نیازمند بررسی دقیق و طرح راهکارهای مستحکم برای تحقق آن است.
یکی از دغدغههای اساسی بازنشستگان کشوری و تأمین اجتماعی در این روزها، افزایش و همسان سازی حقوق آنها است. به همین دلیل، بازنشستگان معترض سوالی مطرح کرده اند که تکلیف افزایش حقوق آن ها در سال ۱۴۰۳ چه خواهد بود؟
همسانسازی حقوق بازنشستگان یک موضوع مهم و حساس در سیاستها و برنامههای اقتصادی و اجتماعی کشورها است. همسانسازی حقوق بازنشستگان نیازمند بررسی دقیق و طرح راهکارهای مستحکم برای تحقق آن است. این اقدام باید با توجه به شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور، پایبند به اصول عدالت و پایداری باشد تا بهبود وضعیت بازنشستگان و حفظ تعادل در سیستم بازنشستگی را به همراه داشته باشد.
مصوبه افزایش حقوق بازنشستگان
براساس مصوبه مجلس، افزایش ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان طی ۳ سال با فرمول تعیین شده باید از ابتدای سال ۱۴۰۳ آغاز میشد، اما با گذشت ۵ ماه از سال نه تنها حقوق بازنشستگان متناسبسازی نشد؛ بلکه لایحه همسانسازی حقوق در لحظات پایانی سال ابلاغ شد، تا اجرای آن به دولت چهاردهم واگذار شود.
براساس ماده ۴ آئیننامه، سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه باید ظرف دو ماه و با همکاری دستگاههای اجرایی و صندوق بازنشستگی ذیربط ، در رابطه با مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری، قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت، قانون استخدام کشوری و سایر دستگاههای دارای قوانین و مقررات خاص استخدامی که پرداخت حقوق و مزایای کارکنان آنان مشمول دریافت مجوز یا نظارت سازمان اداری و استخدامی است، جداول مربوط به نحوه شناسایی و طبقهبندی بازنشستگان را بر اساس مبلغ کسور پرداختی توسط شاغلان مشابه و همتراز در پایه، رتبه، مرتبه، طبقه، درجه، گروه و یا سایر عناوین مشابه و با ملاک ۳۰ سال سابقه بیمهپردازی تهیه کرده و به صندوق بازنشستگی ذیربط ابلاغ کنند، به نحویکه با توجه به تنوع گروههای شاغلین و بازنشستگان نظیر فرهنگیان مشمول رتبهبندی، اعضای هیئت علمی و قضات، جداول به طور جدگانه تنظیم و ابلاغ شود.
چندی پیش دولت با امضای محمد مخبر سرپرست ریاست جمهوری در دولت سیزدهم، لایحه اصلاح جز ۲ بند «ر» ماده ۲۸ و تبصره ۴ ماده ۲۹ قانون برنامه ۵ ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران در خصوص متناسب سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی را برای اصلاح حقوق حداقل بگیران به مجلس شورای اسلامی ارسال کرد.
در مقدمه توجیهی این لایحه آمده در قانون برنامه هفتم، دولت مکلف به متناسب سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی تا ۹۰ درصد حقوق شاغلان داده که این امر صرفاً به غیر حداقلیبگیران منحصر شده است از آنجایی که ۷۵ درصد مستمریبگیران تأمین اجتماعی حداقل بگیر یا کمتر از آن هستند، لذا وجود عبارت حداقل بگیر در این ماده از قانون برنامه هفتم سبب میشود تا این افراد مشمول متناسب سازی نشوند.
در ماده یک لایحه اصلاح جز ۲ بند «ر» ماده ۲۸ و تبصره ۴ ماده ۲۹ قانون برنامه ۵ ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران درخواست حذف عبارت غیر حداقلی بگیر ارائه شده است.
همچنین درخواست شده تا تبصرهای به این ماده مبنی بر «متناسب سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی تا ۱۰ درصد حداقل حقوق مصوب شورای عالی کار برای کارگران که هر سال تعیین می شود» اضافه شود.
آخه انصاف است تحصیلات دانشگاهی از معتبرت رین دانشگاه های ایران را داشته باشی بعد بشوی کارگر و با کیسه کش حمام بی سواد حقو ق تقریباً مساوی بگیری. کرایه خانه ی پنج میلیونی و با گفتگو شش میلیون اضافه کرد ی عنی یک کارگر یازده میلیون با پنج سر عایل ه کرایه خانه فقط بپردازد. حالا حساب کنید پول شهریه مدارس سه فرزند و انواع کلاسها و رفت و آمد و خورد و خوراک و پوشاک .خدا یا به داد مردم ایران خودت برس. با چندر غ از حقوق و کرایه خانه ی بالا و خرید خانه که هرگز فقط مقامات و مسئولان و مدیران و دولتمردان و حکومتی ها ثروت بی کران دارند و می توانند خانه ها و املاک را بخرند و وسایل منزل و اتومبیل . والا مردم عادی با چندرغاز حقوق تا ابد نمی توانند حتی اگر لوازم خانگی آنها خراب شود بخرند
سلام، چندساله قراره چندر غاز تحت نام متن اسب سازی به حقوق بازنشستگان اصافه شود که هنوز نشده و تیترهای کذایی ۹۰ درصد به حق وق بازنشستگان اضافه میشود کاملا لفاظیو سبب بدتر شدن اوضاع بازنشستگان میشود چرا که در واقع بین ۱۰-۲۰ درصد به حقوق اضافه میشود و غوغاسالاری ۹۰ درصدی فقط زخم این عزیزان را دردناک تر میکند!