برنامه های احمد میدری برای کارگران | وزیر پیشنهادی کار به دنبال افزایش حقوق است
احمد میدری که در دوران انتخابات به عنوان مشاور مسعود پزشکیان را همراهی میکرد، حالا به عنوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مجلس معرفی شده است.
احمد میدری سالهاست که در زمینههای روابط کار، فقر عمومی و رفاه و تأمین اجتماعی به انجام فعالیتهای پژوهشی و مدیریتی پرداخته است. او در سال ۱۳۹۲ به عنوان معاون وزیر رفاه علی ربیعی منصوب شد.
میدری که در دوران انتخابات به عنوان مشاور مسعود پزشکیان را همراهی میکرد، حالا به عنوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مجلس معرفی شده است.
وی برنامههای خود برای سه حوزه تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارایه کرد. در برنامه ارایه شده از سوی وی، توجه ویژهای به حوزه روابط کار به خصوص مسایل کارگری شده است.
مهمترین و اصلیترین مسایل حوزه روابط کار از نگاه وزیر پیشنهادی کار دولت چهاردهم عبارتند از: ضعف در تعیین حداقل دستمزد متناسب با معیشت در چارچوب قانون کار و با رویکرد سه جانبهگرایی، سهم بالای اشتغال غیر رسمی در اقتصاد کشور و فراگیری قراردادهای غیر رسمی و عدم استفاده بهینه از طرفیت تشکلهای کارگری و کارفرمایی.
بررسی مسایل اصلی نشان میدهد که غفلت از آنها مسایلی از قبیل؛
۱-پایین بودن نرخ بهرهوری نیروی کار و عدم وجود برنامه مشخص برای ارتقاء فرهنگ کار،
۲-عدم استفاده کافی از ظرفیت تشکلهای کارگری و کارفرمایی در سیاستگذاری
۳-عدم تناسب نرخ مزد از نرخ تورم و کاهش قدرت خرید رفاه کارگران
۴-عدم توجه به پرداخت مزد براساس نوغ شغل، ویژگی مشاغل، کارآیی و عملکرد با عنایت به اجرای طرح طبقهبندی مشاغل
۵-عدم توجه به پایین بودن سهم دستمزد کارگر به عنوان اصلیترین عامل تولید و قیمت نهایی محصول و شراکت در سود تولید
۶-مشخص نبودن سهم کارگر در بستههای حمایتی دولت، یارانه، مسکن، درمان و ...
از آنجایی که میدری سابقه طولانی و تخصصی در بررسی مسایل و چالشهای حوزه روابط کار دارد، برای مسایل فعلی و بحرانی که بازار کار را در بر گرفته راهبردهایی را پیشنهاد کرده که عبارتند از؛
۱-اصلاح ساختار بازار کار در قالب ارتباط بهرهوری و مزد
۲-منطقی نمودن سهم هزینه نیروی کار در قیمت تمام شده
۳-توسعه تشکلهای کارگری و کارفرمایی
۴-گسترش سه جانبهگرایی در حوزه روابط کار
۵-نظارت بر حسن اجرای قانون کار
احمد میدری کیست؟
احمد میدری (متولد ۱۳۴۲ در آبادان) اقتصاددان ایرانی و معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بوده است.او نماینده آبادان در دوره ششم مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بود. وی دارای دکترای تخصصی اقتصاد و کارشناسی ارشد توسعه و برنامهریزی اقتصادی از دانشگاه تهران است. میدری، سابقه تدریس در دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه شهید چمران اهواز را دارد و در سال ۱۳۸۲، دوره کوتاهمدت آموزشی و پژوهشی دانشگاه سازمان ملل را نیز طی کرده است.
سمت و سوی مطالعاتی و جهتگیری پژوهشی و تحقیقاتی احمد میدری حاکی از گرایش او به اقتصاد نهادگراست و به این دلیل برخی از تجویزهای اقتصاددانان آزاد را رد میکند. یکی از این موارد، بحث هدفمندسازی یارانهها بود که از آخرین روزهای پاییز سال ۱۳۸۹ به اجرا گذاشته شد و میدری از کارشناسان سرشناس در مخالفت با آن بود و در مناظرهها و نوشتهها بیان کرد این طرح به سه دلیل کلیدی قادر به حل مشکلات ساختاری اقتصاد ایران نیست که این سه دلیل شامل رقابت، مالکیت خصوصی و بازار است.
در انتخابات زودهنگام چهاردهم دوره ریاست جمهوری در ایران، احمد میدری به عنوان مشاور اقتصادی مسعود پزشکیان، کاندید جبهه اصلاحات، در برنامه میزگرد اقتصادی شبکه یک سیما حاضر شد.میدری در این میزگرد آموزش و بهداشت را به عنوان دو کالای عمومی معرفی کرد که باید خارج از نظام بازار در اختیار شهروندان قرار گیرد. این اقتصاددان بازسازی اقتصادی بر اساس عدالت اجتماعی را ایده اصلی پزشکیان دانست
معاونت رفاه اجتماعی وزیر رفاه
میدری از سال ۱۳۹۲ به عنوان معاون رفاه اجتماعی وزیر رفاه شروع به فعالیت کرد و بهطور همزمان به سمت دبیر هیئت امنای تأمین اجتماعی منصوب شد. او از سال ۱۳۹۶ ریاست کمیته آمار بخشی (شورای آمار) وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را نیز بر عهده گرفت. طرح مهم دیگر مورد پیگیری وزارت رفاه و میدری در این دوره، طرح کوپن الکترونیک در سال ۱۳۹۷ بود که قرار بود در آن از منابع دولتی (در شرایط تشدید کسری بودجه) کوپن برای خرید کالاهای غذایی مشخص شدهای داده شود که از آن کالاها به عنوان کالای اساسی یاد میکرد. این طرح با وجود اعلام عمومی در نهایت اجرا نشد.از موضوعات مورد پیگیری دیگر او و وزارت رفاه در این دوره پیگیری برنامه بازگرداندن کودکان بازمانده از تحصیل به مدرسه بود که میدری درباره آن مصاحبه های گوناگونی دارد.
سوابق اجرایی
معاون وزیر کار از ۴ مهر ۱۳۹۲
نماینده مجلس شورای اسلامی در دوره ششم
مشاور قائم مقام وزیر اقتصاد (از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۴)
عضو هیئت مدیره بیمه دانا (از خرداد ۱۳۸۴ تا تیر ۱۳۸۶)
عضو ناظر شورای برنامهریزی استان خوزستان در دوره نمایندگی
سوابق آموزشی
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز
تدریس در دانشگاه علامه طباطبایی از سال ۱۳۸۳ تاکنون در دورههای کارشناسی و کارشناسی ارشد (دروس: سیاستگذاری در بخش صنعت، نظامهای اقتصادی، اقتصاد توسعه، و روش تحقیق)
تدریس در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز و آبادان، دروس اقتصاد خرد وکلان (از سال ۱۳۷۲ تا ۱۳۷۵)
سوابق پژوهشی
پژوهشگر مرکز تحقیقات استراتژیک (از سال ۱۳۶۹ تا ۱۳۷۲)
پژوهشگر مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی (از سال ۱۳۷۴ تا ۱۳۷۶)
ارسال نظر