|
کدخبر: 333383

​قیمت ۱۴۰۳ طلای سرخ اعلام شد | هر مثقال زعفران ۵۰۰ هزار تومان

براساس گفت و گویی که با غلامرضا میری نایب رئیس شورای ملی زعفران داشتیم وی قیمت هرکنونی هرکیلو زعفران دسته را برابر با ۶۵ میلیون تومان و قیمت هر کیلو پوشال زعفران را بین ۸۷ تا ۸۸ میلیون تومان و هرکیلو قیمت زعفران سرگل را بین ۹۲ تا ۹۴ میلیون تومان و هرکیلو زعفران نگین را ۱۰۲ میلیون تومان نیز اعلام کرد.

اقتصاد ​قیمت ۱۴۰۳ طلای سرخ اعلام شد | هر مثقال زعفران ۵۰۰ هزار تومان

نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت:میزان آمار صادرات زعفران از ایران به کشور های دنیا چیزی حدود ۸۰ تا ۸۵ درصد از میزان کل تولید زعفران است این میزان تقریبا به ۷۰ کشور دنیا صادر می شود.

با توجه به قیمت های گفته شده و با یک ضرب و تقسیم ساده متوجه می شویم قیمت هر مثقال زعفران دسته ۲۹۹ هزار تومان و قیمت هر مثقال زعفران پوشال ۴۰۵ هزار تومان هر مثقال زعفران سر گل ۴۳۵ هزار تومان و هر مثقال زعفران نگین ۴۷۰ هزار تومان است.

به گفته وی، با توجه به آنکه ۴۰ تا ۵۰ روز دیگر برداشت زعفران آغاز می‌شود، از این رو قیمت زعفران به شرایط عرضه و تقاضا بستگی دارد.

میری ادامه داد: گرچه آمار دقیقی از صادرات نداریم، اما برآورد‌ها حاکی از آن است که تا فصل برداشت با احتساب مصرف داخل و صادرات ۱۵ تا ۲۰ تن زعفران نیاز داریم که اکنون ۱۰ تن زعفران در انبار‌های تعاون روستایی، حدود ۳ تن بورس کالا و مابقی دست کشاورزان است.

خرید توافقی زعفران فاکتوری مثبت برای حمایت از کشاورز و صادرکننده

نایب رئیس شورای ملی زعفران با اشاره به تاثیر خرید توافقی بر بازار زعفران افزود: خرید توافقی فاکتور مثبتی برای کشاورز و صادرکننده است که در پیک برداشت، دولت با ورود به امر خرید ضمن حمایت از کشاورز، ثبات بازار داخل و صادرات فراهم می‌شود.

میری ادامه داد: در پیک فصل برداشت کشاورزان نیاز به نقدینگی دارند که این احتمال هست با عرضه یکباره زعفران، قیمت کاهش یابد که این زحمات یک ساله کشاورزان را هدر می‌دهد که در این صورت دیگر انگیزه‌ای به کشت برای سال زراعی آینده نخواهند داشت، درحالیکه با خرید توافقی در ابتدای فصل از کشاورز و فروش با درصد مشخص در طول سال به صادرکننده می‌تواند در تعادل بازار اثر بسزایی داشته باشد.

۷۰ کشور مقصد صادرات زعفران ایرانی

او با بیان اینکه ۸۰ تا ۸۵ درصد زعفران تولیدی صادر می‌شود، گفت: بنابر آمار ۷۰ کشور مقصد صادرات زعفران ایرانی است و تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد زعفران تولیدی به بازار‌های هدف صادر می‌شود.

نایب رئیس شورای ملی زعفران با اشاره به راهکار‌های حفظ جایگاه تولید زعفران افزود: رفع موانع سدراه صادرات و حمایت از صادرکنندگان موجب شده تا زعفران تولیدی در بازار‌های جهانی جذب شود.

میری با بیان اینکه پتانسیل صادرات ۶۰۰ تا هزارتن زعفران در بلندمدت وجود دارد، گفت: اگر سالانه تولید ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش یابد، این امکان وجود دارد که به همان نسبت صادرات افزایش یابد.

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها