قیمت مسکن صدای خریداران را درآورد | اجاره خانه در چه وضعیتی است؟
در سال ۱۴۰۲، بازار ساخت و ساز مسکن نتوانست روند مثبتی را تجربه کند و سیاستهای انقباضی دولت، به رغم ایجاد آرامش موقتی در این حوزه، در واقع مشکلات پیشین را تشدید کرد.
تورم بیسابقه در بازار مسکن موجب ایجاد وضعیتی شده است که تناسبی میان توان اقتصادی مردم و قیمت مسکن وجود ندارد و این امر نه تنها منافع مصرفکنندگان را تأمین نمیکند، بلکه به تولیدکنندگان نیز آسیب میزند. در این شرایط، آینده صنعت مسکن چگونه خواهد بود؟ در سال ۱۴۰۲، بازار ساخت مسکن نتوانست روند مثبتی را تجربه کند و سیاستهای انقباضی دولت، در کنار ایجاد آرامش موقتی، عملاً مشکلات پیشین را تشدید کرد.
ساخت و ساز مسکن امسال را در رکود گذراند. فعالان این حوزه نیز معتقدند دیگر توانی نزد مردم برای خرید خانه باقی نمانده است. اما با این شرایط چه افقی میتوان برای بازار معاملات و ساخت مسکن در سال ۱۴۰۳ در نظر گرفت؟
تازهترین گزارش بانک مرکزی از تغییرات قیمت مسکن نشان میدهد که در مردادماه سال ۱۴۰۳، تعداد آپارتمانهای مسکونی معامله شده در شهر تهران به ۳۶۶۵ واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۲۶.۲ درصد افزایش و ۶۲.۹ درصد کاهش یافته است.
همچنین در ماه مورد گزارش، متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی شهر تهران ۸۸۵ میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۱.۲ و ۱۶.۸ درصد افزایش نشان میدهد.
در میان مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران، بیشترین متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای مسکونی معامله شده معادل حدود ۱۸۰۰ میلیون ریال به منقطه یک و کمترین آن با حدود ۴۱۰ میلیون ریال به منطقه ۱۸ تعلق داشته است.
بررسی توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده در مرداد امسال در شهر تهران به تفکیک عمر بنا حاکی از آن است که واحدهای تا ۵ سال ساخت با سهم ۲۷.۶ درصد بیشترین سهم را به خود اختصاص داده اند؛ بنابراین از مجموع ۳۷۸۲ واحد مسکونی معامله شده واحدهای تا ۵ سال ساخت با سهم ۲۷.۲ درصد، بیشترین سهم را به خود اختصاص داده اند. سهم مذکور در مقایسه با مردادماه سال قبل حدود ۰.۱ واحد درصد افزایش یافته است.
همچنین بررسی شاخص کرایه مسکن اجاری در شهر تهران و کل مناطق شهری در مرداد سال ۱۴۰۳ نشان دهنده رشد ۵.۳ درصدی شاخصهای مزبور نسبت به ماه قبل میباشد.
رشد نقطه به نقطه شاخص مزبور در مردادماه سال جاری در شهر تهران و کل مناطق شهری نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب معادل ۴۵.۵ و ۴۹ درصد میباشد.
ارسال نظر