کاهش قیمت خانه جدی شد
فرهاد بیضایی، کارشناس ارشد در زمینه مسکن، با تأکید بر این نکته که نمیتوان بازار مسکن را با قوانین دستوری مدیریت کرد، اظهار داشت: از اواخر سال ۱۳۹۹ و اوایل سال ۱۴۰۰، بازار مسکن با تورم شدید مواجه شد. همچنین، با توجه به سیاستهایی که به ویژه در بانک مرکزی اتخاذ شد، از نیمه سال ۱۴۰۲، بازار مسکن به وضعیت تثبیت قیمت و تقریباً رکود رسید.
بیضایی اظهار داشت: طرح «مسکن مهر» در دولت نهم و دهم آغاز شد، اما در همان دوره به اتمام نرسید. دولت روحانی این طرح را تحت عنوان «مسکن ملی» ادامه داد و دولت سیزدهم نیز با اجرای طرح نهضت ملی مسکن، به تکمیل و تحویل واحدهای مسکن مهر پرداخت.
موضوع ساخت ۴ میلیون واحد نهضت ملی در دولت سیزدهم، یک مساله جدی بود که مطرح شد و تقریباً تمام واحدهایی که در دولت شهید رئیسی تا همین اواخر افتتاح شد یا تعدادی از واحدهای مسکن مهر بود یا واحدهای مسکن ملی دولت قبلی بوده، زیرا واحدهای نهضت ملی در دولت سیزدهم به مرحله بهرهبرداری و افتتاح نرسیده است.
البته لازم به ذکر است، وعده مسکنی دولت سیزدهم، نیاز کشور است که دولت چهاردهم باید در راستای رفع کمبود مسکن و خانهدار شدن مستأجران گام بردارد، زیرا اگر دولت فعلی برخلاف این تعهد عمل کند در سالهای آینده با مشکلات زیادی اعم از کمبود مسکن مواجه خواهیم شد.
وی تاکید کرد: ساخت مسکن در کشور باید تداوم داشته باشد و برای استمرار این فرآیند دولت باید یک نقشه و قانون منسجم تصویب کند. ساخت مسکن علاوه بر اینکه مسیر مستأجران را برای خرید خانه هموار میکند، موجب کاهش قیمت نیز خواهد شد زیرا مدیریت قیمت بازار مسکن با میزان عرضه و تقاضا ارتباط مستقیمی دارد.
بازار مسکن دوباره جان میگیرد؟
یک تحلیلگر اقتصادی با اشاره به اینکه بازار مسکن برای مستاجران نابهسامان است، گفت: براساس پیشبینیها بازار مسکن از آبان ماه امسال رونق خواهد گرفت اما رشد قیمت نیز دور از انتظار نخواهد بود.
محمد رسولی نایب دبیر دبیرخانه تخصصی بازار مسکن و تأثیر آن بر اقتصاد ایران در راستای بررسی بازار مسکن و اثرات اقتصادی آن در کشور، گفت: این نشست در حول سه محور اصلی شامل، نقش مسکن در اقتصاد ایران، رکود یا رونق بازار مسکن در وضعیت فعلی ایران و پیش بینی قیمت و رونق مسکن در شش ماهه دوم امسال مورد بررسی علمی قرار خواهد گرفت که خلاصه مباحث و نتیجهگیری آن، از طریق دبیرخانه رویداد به دفتر وزیر محترم مسکن و شهرسازی ارسال خواهد شد.
در ادامه این نشست، هوشنگ طالع اقتصاددان برجسته، افزود: موضوع مسکن و مسائل مرتبط با آن، دارای زوایای گوناگونی است که تمام آنها را باید بررسی کرد و بسیاری از این مسائل، لزوماً اقتصاد بنیان نیست و ریشه در جوانب دیگری دارد و مجالس قانونگذاری باید از تصویب شتاب زده قوانین در حوزه مسکن خودداری کنند و برای وضع هر قانونی دقت، مطالعه و تأمل کافی نیز به همراه داشته باشند.
بازار مسکن ایران از آبانماه رونق میگیرد
همچنین در راستای این نشست، سعید باقری تحلیلگر اقتصادی نیز وضعیت بازار مسکن در کشور را مورد بررسی قرار داد و در مقایسه بازار مسکن کشورهای مطرح دیگر، گفت: بازار اقتصادی ایران برای هرگونه سرمایه گذاری و فعالیت بیشک مناسب است و بر اساس پیشبینیها بازار مسکن از آبان ماه امسال رونق خواهد گرفت اما رشد قیمت نیز دور از انتظار نخواهد بود.
مجید گودرزی تحلیلگر اقتصادی دیگر نیز با ابراز تأسف از وضعیت بازار مسکن در کشور، افزود: مسکن فشار زیادی به قشر مستأجران متحمل میشود و عدم کنترل و مدیریت در این بازار مورد انتقاد است.
در پایان نشست تخصصی مسکن، عادل بابایی حقوقدان و تحلیلگر اقتصاد از دیدگاه حقوقی در بازار مسکن، تصریح کرد: نمیتوان در نسخه نویسی اقتصادی یک بعدی نگاه کرد؛ بلکه باید دید هر قانون چه تأثیر اقتصادی در پی دارد و برای قانونگذاری در بازار مسکن باید به تمام تبعات و تأثیرات توجه داشت.
با سیمان پاکت ۲۰۰ هزار تومانی ؟؟چه حرف خ نده داری