|
کدخبر: 334625

آمار یارانه بگیران کشور منتشر شد

دیوان محاسبات کل کشور اعلام کرد که طبق نتایج به‌دست‌آمده از سوی این نهاد، در سال گذشته ۸۱ میلیون نفر از ایرانیان یارانه دریافت کرده‌اند.

اقتصاد آمار یارانه بگیران کشور منتشر شد

بر اساس گزارش دیوان محاسبات کل کشور، در سال ۱۴۰۲ حدود ۸۱ میلیون ایرانی یارانه معیشتی دریافت کرده‌اند. همچنین، ۱۶۰ هزار و ۲۰ نفر از فهرست یارانه‌بگیران حذف شده و ۲ میلیون و ۲۲۸ هزار و ۵۲۷ نفر به عنوان متقاضیان جدید، توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مشمول دریافت یارانه قرار گرفته‌اند.

به دلیل عدم ارسال اطلاعات به‌روز از سوی ۵۱ دستگاه و عدم ارسال هیچ‌گونه اطلاعاتی از ۳ دستگاه دیگر، همچنین کمبود اطلاعات ارائه‌شده توسط نهادهای اجرایی، امکان ارزیابی استحقاق متقاضیان برای دهک‌بندی با استفاده از شاخص‌های دقیق، هدفمند و مؤثر فراهم نیست.

این نهاد نظارتی با تأکید بر لزوم اجرای دقیق قانون و رسیدگی به تخلفات، اعلام کرد که دستگاه‌ها باید برای برقراری عدالت اجتماعی و شفافیت، اقدامات لازم را برای ارسال اطلاعات دقیق و کامل انجام دهند.

همچنین طیبه حسینی، سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها، با اشاره به عدم امکان افزایش مبلغ یارانه در سال ۱۴۰۳، بیان کرد: بر اساس تبصره ۸ قانون بودجه ۱۴۰۲، این سازمان موظف است یارانه نقدی را به افرادی که از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان یارانه‌بگیر شناخته شده‌اند، پرداخت کند. طبق جدول ۱۴ قانون بودجه، مبلغ مشخصی برای یارانه نقدی تعیین شده که باید به همان میزان در سال جاری پرداخت شود. در حال حاضر، به دهک‌های ۱ تا ۳ مبلغ ۴۰۰ هزار تومان و به دهک‌های ۴ تا ۹ مبلغ ۳۰۰ هزار تومان پرداخت می‌شود. با توجه به بودجه کلی تعیین شده برای سال ۱۴۰۳، امکان افزایش این مبالغ وجود ندارد.

همچنین، تا به امروز، یکی از منابع ما طبق همان جدول محقق شده است و یارانه‌ای که در حال حاضر پرداخت می‌شود، به طور کامل از منابع تأمین نشده است؛ بنابراین، هیچ امکانی برای افزایش یارانه وجود ندارد.

وی ادامه داد: بودجه‌ای که برای ما لحاظ می‌شود براساس منابعی است که محقق می‌شود. اگر تحقق منابع افزایش پیدا کند و بعد برای ما تکلیف کنند و بگویند حالا با‌توجه به اینکه منابعی بیشتری دارید رقم یارانه را افزایش دهید، امکان افزایش وجود دارد ولی وقتی چنین اتفاقی نمی‌افتد برای ما هم امکان افزایش مبلغ یارانه وجود ندارد که بخواهد انجام شود.

 

حسینی اضافه کرد: البته برای بودجه ۱۴۰۴ باید ببینم چه کاری انجام می‌دهند یعنی منابع وصولی و مصارف به چه میزان محاسبه می‌شوند چون مصارف ما غیر از یارانه نقدی که سازمان هدفمندی بر‌اساس منابعی که دارد، پرداخت می‌کند، باید یارانه طرح دارویار که همان شیرخشک و دارو و ملزومات پزشکی است را پرداخت کند و باید مطالبه گندم‌کاران، مستمری بهزیستی و کمیته امداد را پرداخت نماید. این‌ها مواردی است که در جدول ۱۴ برای ما لحاظ شده و ما باید پیرو همان با‌توجه به منابعی که داریم، بخواهیم این مصارف را داشته باشیم. 

یارانه

تکلیف افزایش یارانه چه می شود؟

سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها در‌خصوص منابع نیمه اول سال ۱۴۰۳ گفت: با توجه به اینکه نیمه اول سال ۱۴۰۳ تمام شده و از صد درصد منابعی که باید در ۶ ماه اول سال محقق می‌شد تقریبا ۵۲، ۵۳ درصد آن محقق شده و همین الان ۵۰ درصد کسری منابع داریم و ۶ ماه اول سال را با کسر منابع سپری کردیم، چطور امکان افزایش مبلغ یارانه وجود دارد؟ منابع و تخفیفاتی که ما داریم همه بر‌اساس ابلاغ و تخفیف سازمان برنامه و بودجه است. برای همین باید ببینم سازمان برنامه و بودجه این منابع و مصارف را برای ما چطور می‌بیند ماهم براساس همان اقدام کنیم. مقام تصمیم گیرنده و پیشنهاددهنده هم که بخواهد این‌ها را در بودجه لحاظ کند سازمان برنامه و بودجه است. 

طیبه حسینی، سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها در پایان با اشاره به مبلغ یارانه و اینکه از نظر مردم این مبلغ متناسب با شرایط اقتصادی است یا خیر، تاکید کرد:اگر بخواهیم از نظر فردی به مبلغ یارانه نگاه کنیم شاید از نظر یک نفر ۱۰ میلیون تومان هم کم باشد ولی از نظر فرد دیگر همین ۳۰۰ هزار‌تومان خوب باشد. ما باید ببینم با‌توجه به منابعی که دولت دارد به چه میزان می‌تواند به یک جمعیتی یارانه بدهد. نزدیک به ۸۰ میلیون نفر در کشور یارانه می‌گیرند، باید دید دولت به نسبت این جمعیت و منابعی که دارد چقدر یارانه می‌تواند پرداخت کند. اینکه حالا افراد با چه رقمی راضی هستند شاخص درستی نیست چون شاید یک نفر همانطور که گفتم با مبلغ ۱۰ میلیون تومان هم راضی نباشد.

منبع: ایسنا

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها