|

بیمه جانباختگان حادثه معدن طبس به عهده چه کسی است؟

محمود حق وردیلو، معاون نظارت بیمه مرکزی، درباره نوع بیمه حادثه‌دیدگان و فرآیندهای فنی پرداخت خسارات توضیحاتی ارائه داد. وی گفت: کارگران معدن طبس تحت پوشش بیمه مسئولیت (بیمه‌نامه مسئولیت کارفرما در مقابل کارگران و کارکنان) قرار دارند و بیمه‌گر آن شرکت بیمه آسیا است. بیمه مسئولیت دارای محدودیت‌هایی است؛ به عبارت دیگر، نوع بیمه مسئولیت کارفرما به تعداد مشخصی در هر حادثه تعلق می‌گیرد. با توجه به آمار و اطلاعاتی که به دست ما رسیده، بیمه‌نامه مسئولیت کارفرما در قرارداد میان بیمه آسیا و شرکت معدنجو طبس، برای ۵۰ نفر تعریف شده است.

اقتصاد بیمه جانباختگان حادثه معدن طبس به عهده چه کسی است؟

سه روز پیش، در اواخر شب ۳۱ شهریورماه، حادثه انفجار در معدن زغال‌ سنگ شرکت معدنجو طبس به دلیل تصاعد گاز در یکی از تونل‌ های این معدن رخ داد. در آن زمان، ۶۹ کارگر در دو بلوک این معدن مشغول به کار بودند.

براساس آمار رسمی، متأسفانه تاکنون ۳۸ نفر از کارگران این معدن جان خود را از دست داده‌اند. عملیات جست‌وجو برای یافتن دیگر محبوس‌شدگان ادامه دارد و موضوع پرداخت خسارت و دیه فوت‌شدگان و حادثه‌دیدگان این واقعه در دستور کار مقامات قرار گرفته است.

در این رابطه محمود حق وردیلو - معاون نظارت بیمه مرکزی – توضیحاتی درباره نوع بیمه حادثه دیدگان و فرایندهای فنی پرداخت خسارات حادثه دیدگان گفت: کارگران معدن طبس از بیمه مسئولیت (بیمه نامه مسئولیت کارفرما در مقابل کارگران و کارکنان) برخوردار بوده و بیمه گر آن شرکت بیمه آسیا است. بیمه مسئولیت تعداد مشخصی دارد؛ به عبارت دیگر نوع بیمه مسئولیت کارفرما به تعداد مشخصی در هر حادثه تعلق می گیرد و با توجه به آمار و اطلاعاتی که به دست ما رسیده، بیمه نامه مسئولیت کارفرما میان بیمه گر و بیمه گذار در قرارداد میان بیمه آسیا و شرکت معدنجو طبس، ۵۰ نفر بوده است.

وی افزود: نکته ای که در رابطه با بیمه مسئولیت وجود دارد این است که مستلزم طی شدن یک فرایند است. به عبارتی از فرایند رسیدگی خاصی برخوردار است؛ چراکه دیه مربوط به فوت شدگان حادثه اخیر باید به وراث رسمی آنها پرداخت شود و فرایند انحصار وراثت ممکن است تا دو - سه هفته زمان لازم داشته باشد. همچنین باید توجه داشت که در این شرایط، خانواده های داغ دیده ممکن سریع برای این فرایند مراجعه نکنند.

معاون نظارت بیمه مرکزی گفت: از آنجاکه شرکت بیمه گر ملزم است دیه فوت شدگان را به وراث آنها پرداخت کند، نمی توان دیه را تنها به حساب یک نفر از بازماندگان پرداخت کرد؛ چراکه ممکن است تبعات حقوقی و دعاوی حقوقی به همراه داشته باشد. بنابراین مستلزم طی شدن یک فرایند رسمی است که تقریبا دو الی سه هفته زمان لازم دارد.

حق وردیلو خاطر نشان کرد: نکته دیگر این است که در بیمه باید خطر تحت پوشش رخ دهد تا دیه و خسارت پرداخت شود. به عبارتی پس از بررسی و ارزیابی مدارک و مستندات و دریافت گزارش ها از نهادهای ذیربط و مربوطه، ارزیابی خسارت انجام می شود و متعاقب آن مرحله پرداخت خسارات انجام می شود.

مکاتبات لازم با شرکت بیمه گر انجام شد

وی در رابطه با اقدامات بیمه مرکزی برای رسیدگی بهتر به پرونده حادثه دیدگان گفت: معاونت نظارت در بیمه مرکزی در اولین گام، مکاتبات لازم را با شرکت بیمه گر انجام داده. ما از بیمه آسیا خواستیم که فرایند مربوط به پرداخت خسارات حادثه دیدگان را تسریع و در کوتاه ترین زمان ممکن، بررسی های مربوط به حادثه را انجام دهد و خسارات را پرداخت کنند.

طبس

اگر تعداد فوت شدگان بیش از سقف بیمه نامه باشد، کارفرما مکلف به پرداخت دیگه باقی افراد است

معاون نظارت بیمه مرکزی در رابطه با ظوابط بیمه مسئولیت کارفرمان تصریح کرد: نکته ای که در رابطه با نوع بیمه نامه مسئولیت وجود دارد این است که اگر تعداد افراد حادثه دیده بیش تر از تعداد تحت پوششی که در قرارداد بیمه نامه میان بیمه گذار (کارفرما) و بیمه گر (شرکت بیمه آسیا) منعقد شده است، باشد، بیمه گذار یا به عبارتی متولی معدن مکلف است که جبران خسارات باقی افراد را انجام دهد.

حق وردیلو افزود: در قراردادهای بیمه مسئولیت، با توجه به نوع و شرایط کار و پیش بینی در تعداد افرادی که ممکن است متحمل خسارت شوند و همچنین با توجه به میزان و میانگین نیروهای مشغول به کار در لحظه، میان بیمه گر و بیمه گذار توافق می شود که شرکت بیمه گر، پرداخت خسارات را در سقف تعداد افرادی که در بیمه نامه آمده متقبل شود و اگر در حادثه ای افراد بیشتری متحمل خسارت شوند، کارفرما یا بیمه گذار مکلف است پرداخت خسارات آن را متقبل شود.

وی ادامه داد: به عبارت دیگر، در بیمه نامه های مسئولیت کارفرما در مقابل کارگران و کارکنان، با توجه به مسئولیتی که کارفرما در قبال کارگران و کارکنان خود دارد، آنها را بیمه کرده است. اما در این نوع بیمه نامه به صورت احتمالی پیش بینی می شود که برای مثال در نهایت ممکن است در یک حادثه، احتمال آسیب منجر به فوت در بدبینانه ترین حالت به یک عدد مشخص برسد. متعاقب این موضوع کارفرا یا بیمه گذار در بیمه نامه از شرکت بیمه یا بیمه گر می خواهد در صورت وقوع حادثه، پرداخت خسارات تعداد افراد مشخص شده در بیمه نامه را متقبل شود و پرداخت خسارات باقی افراد را خود کارفرما متقبل می شود.

معاون نظارت بیمه مرکزی در پایان یادآور شد: با توجه به مواردی که گفته شد و با توجه به آماری که از قرارداد بیمه مسئولیت کارفرما در معدن طبس موجود است، اگر تعداد فوت شدگان در این حادثه کمتر از ۵۰ نفر باشد، بیمه آسیا به عنوان شرکت بیمه گر ملزم است، پرداخت خسارت و دیه تمام افراد را پرداخت کند و اگر تعداد افراد از سقف ۵۰ نفر بیش تر شود، تا سقف ۵۰ نفر را بیمه آسیا مکلف به پرداخت دیه بوده و تعداد ما به ازای ۵۰ نفر را کارفرما یا بیمه گذار (متولی معدن) مکلف است، پرداخت کند.

منبع: ایسنا
کدخبر: 335654

ارسال نظر