لغو پرواز ها تایید شد | شوک ۱۲ ریشتری به مسافران ایرانی!
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری از ابطال پروازهای شرکت هواپیمایی هما به مقاصد اروپایی سخن به میان آورد و در پیوند با این موضوع گزارش تازه ای را ارائه کرد.
جعفر یازرلو بیان کرد: به دنبال تحریمهایی که به نقض قوانین و توافقات بینالمللی هوانوردی منجر شده بود، شورای وزیران اتحادیه اروپا در روز دوشنبه ۱۴ اکتبر ۲۰۲۴، پروازهای شرکتهای هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، ماهان و ساها به مقاصد اروپایی توسط شرکت هواپیمایی ایرانایر را منتفی کرد به دلیل جلوگیری از پیامدهای ناشی از عدم اعطای مجوز فرود در فرودگاههای اروپایی و نیز پیشگیری از گمراهی مسافران در فرودگاههای داخلی و خارجی.
در حال حاضر، اقدامات و پیگیریهای لازم به منظور فراهم شدن انجام سفر مسافران مقاصد اروپایی تحت شرایط تحریمی ایجاد شده از طریق دستگاه دیپلماسی کشور، سازمان هواپیمایی کشوری، شرکتهای هواپیمایی و سایر نهادهای ذیربط در دست اقدام است و نتایج حاصله به منظور بهرهبرداری ذینفعان اطلاع رسانی خواهد شد.
زیان خالص برطرف شد؟
سازمان حسابرسی در سلسله گزارشهای خود این بار آمار و اطلاعاتی ارائه کرده است که بر اساس آن شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران ۱۰۰ هزار متر مربع املاک و اراضی را بدون امضای قرارداد به «ایران ایر» واگذار کرده است.
سود و زیان شرکت هواپیمایی هما «ایران ایر» از سال گذشته باعث شد تا این شرکت زیر ذره بین سازمان حسابرسی قرار بگیرد.
اگر چه شمس الدین فرزادی پور مدیر عامل «ایران ایر» زیان انباشته ۷۰۰ میلیون دلاری «ایران ایر» را میپذیرد و آنرا مربوط به پولهایی که صرف خرید هواپیماهای برجامی شده بود میداند، اما به نظر میرسد برخی اقدامات برای کاهش زیان از رصد سازمان حسابرسی به دور نمانده است.
هر چند در گزارش سازمان حسابرسی کشور از هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در آذر ماه ۱۴۰۲ مشخص شده بود که «ایرانایر» در سال ۱۴۰۱ حدود ۴۷۰ میلیارد تومان زیان داشته است.
اما در تازهترین گزارش سازمان حسابرسی اقدامی که شاید بتوان آنرا به نوعی کتمان شده از سوی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران تصور کرد، اما قطعا گزارش مزبور میتواند عُمق بی توجهی به برخی واگذاریها بدون هیچ قراردادی را نشان دهد که احتمالا در برخی نهادهای دولتی و سازمانها وجود دارد و تمامی هم نخواهد داشت.
واگذاری ۱۰۰ هزار مترمربع املاک و اراضی به هواپیمایی جمهوری اسلامی
شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران بدون امضا قرارداد ۱۰۰ هزار مترمربع املاک و اراضی را در ۲۵ فرودگاه کشور به هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران واگذار کرده است.
رضا نخجوانی مدیر عامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران در مرداد ماه امسال در پاسخ به این پرسش خبرنگار اقتصاد آنلاین که شرکت فرودگاهها چه میزان طلب از ایرلاینها دارند؟ گفته بود شرکتهای فرودگاهی ۵.۵ همت به شرکت فرودگاهها بدهی دارند که عمدهترین آن متعلق به «ماهان» و «ایرانایر» است.
نخجوانی ادامه داد: عملکرد شرکت فرودگاهها از نظر اقتصادی نشان میدهد که این شرکت، یکی از ۱۰ شرکت اصلی سودآور دولتی در کشور است.
وی افزود: در سال ۱۴۰۲ حدود ۸.۵ همت سودآوری برای شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی کشور به ثبت رسید که این بیشترین سود کسب شده در تاریخ این شرکت به شمار میرود.
طبق اطلاعات سازمان حسابرسی کشور، شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران در سال گذشته ۱۵ هزار و ۸۵۶ میلیارد تومان درآمد عملیاتی داشته که در مقایسه با حدود ۹۵۵۱ میلیارد تومان سال ۱۴۰۱ حدود ۶۶ درصد افزایش را نشان میهد.
بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی این شرکت حدود ۶۰۰۰ میلیارد تومان بوده که تقریباً ۲۰۰۰ میلیارد تومان بیشتر از بهای تمام شده سال ۱۴۰۱ است.
سود ناخالص شرکت فرودگاهها در سال قبل حدود ۹۷۹۴ میلیارد تومان بوده است. سود عملیاتی شرکت مذکور حدود ۸۶۵۹ میلیارد تومان بوده است.
سود خالص شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران نیز ۸ هزار و ۶۷۷ میلیارد و ۵۶۰ میلیون تومان بوده است.
در بخشی از گزارش سازمان حسابرسی آمده است؛
سال ۹۸ موافقتنامهای با یک شرکت خارجی جهت وصول مطالبات ارزی منعقد و در همین ارتباط تاکنون ۱۵۴۲۸۲۴۰ یورو وصول شده است. در این خصوص صورت تطبیق فیمابین در فواصل زمانی معین تهیه نشده و تضامین مناسبی در ارتباط با موضوع قرارداد اخذ نشده است.
واگذاری املاک و اراضی با مساحت ۹۸۹۹۷ متر در ۲۵ فرودگاه کشور از سنوات قبل شامل ساختمان، زمین، دفتر، آشیانه، سوله، انبار و مرز تعمیرات به شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی (هما) بدون انعقاد قرارداد اجاره اماکن یا دریافت مابه ازا و اجرای موضوع قرارداد در خصوص بهسازی پارکینگ طبقاتی ترمینال ۴ فرودگاه بین المللی مهرآباد علیرغم ۹۹۰ میلیارد ریال و افزایش حجم کار تنظیم الحاقیه قرارداد.
ارسال نظر