گزارش اختصاصی گسترش نیوز:
گرانی تخم مرغ داد همه را درآورد | علت افزایش قیمت های اخیر چیست؟
قیمت اقلام خوراکی در مهر ماه کاملا ملموس است و اخیرا گرانی تخم مرغ چالش ساز شده است. از طرفی امروز سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، قیمت مصوب شش نوع محصول لبنی را اعلام کرده و بر اساس این نرخ ها افزایش قیمت را در محصولات لبنی شاهد هستیم. در این گزارش به بررسی تغییرات قیمت ها در بازار مواد خوراکی در یک ماه اخیر می پردازیم.
گسترش نیوز- سارا سمیع شمس: قیمت اقلام خوراکی همچون بنزین و دلار برای عموم مردم اهمیت دارد. خبر گرانی آن هم در وضعیتی که تورم سرسام آور شده است و درآمدها کفاف هزینه های زندگی را نمی دهد، دغدغه های مردم را در مورد گذران معیشت به چالش درمی آورد. گرانی بیش از هر قشری، مردم را در سطح درآمدی پایین نشانه گیری می کند و باعث می شود این گروه روز به روز با مشکلات بیشتری روبرو شوند. بنابراین قیمت مواد خوراکی باید در اولویت دولت قرار بگیرد تا در یک ثبات نسبی قرار داشته و از نظر روانی مردم را وارد چالش های جدید نکند.
اما خبرها چیز دیگری را نشان می دهند و خبر از رسوب کالا در گمرک به گوش می رسد. کالاهایی که اگر به موقع وارد بازار می شدند، می توانستند روند قیمت ها را در بازار بهبود ببخشند و منجر به گرانی های بعدی نشوند. به همین بهانه خبرنگار پایگاه خبری گسترش نیوز با بررسی گزارش های اخیر در این باب به بررسی وضعیت قیمت کالاهای اساسی در یک ماه اخیر پرداخته است که در ادامه می خوانیم.
وضعیت قیمت گوشت، مرغ، تخم مرغ و برنج در مهر ماه
در مهر ماه سال جاری درباره برخی از محصولات اساسی دچار افزایش قیمت شدیم. به عنوان مثال قیمت گوشت گوسفندی در محدود ۴۹۰ تا ۷۰۰ هزار تومان رسید و قیمت مرغ هم حدود ۹۵ هزار تومان به مصرف کننده عرضه می شود. از طرفی قیمت تخم مرغ بین ۱۱۰ تا ۱۵۰ هزار تومان برای هر شانه در حال تغییر است. در خصوص قیمت برنج نیز برنج طارم به ۱۰۰ هزار تومان و برنج هاشمی به ۱۱۰ هزار تومان افزایش قیمت را ثبت کرده است. این تغییرات ناشی از عواملی مانند افزایش هزینه تولید و تأمین کالاها است. در خبر میتوان به چالشهایی که بازار با آنها مواجه است، مانند کمبود برخی کالاها یا نوسانات شدید ارزی اشاره کرد و پیشبینی کارشناسان را درباره آینده قیمتها نیز پوشش داد.
بر اساس آخرین گزارش ها، در مهر ماه ۱۴۰۳، قیمت تخم مرغ به طور قابل توجهی افزایش یافته است. قیمت هر شانه تخم مرغ به ۱۱۰ تا ۱۵۰ هزار تومان رسیده که نشان دهندهی نوسانات قابل توجه در بازار این محصول است. تخم مرغ همواره به دلیل اینکه جزء کالاهای اساسی شناخته می شود، قیمت آن اهمیت ویژه ای دارد و بر خیلی از اقلام خوراکی تاثیر می گذارد.
قیمت جدید لبنیات امروز اعلام شد
قیمت شیر در یک ماه اخیر دچار چالش های ریز و درشتی شد و بالاخره امروز سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، قیمت مصوب شش نوع محصول لبنی را اعلام کرد. بر این اساس، قیمت شیر کم چرب یک لیتری در بطری ۲۸ هزار تومان، شیر یک لیتری کم چرب با ویتامین D3 در بطری ۲۹ هزار و ۸۰۰ تومان، شیر کم چرب ۹۰۰ گرمی در کیسه ۲۳ هزار و ۴۰۰ تومان، شیر کم چرب ۸۰۰ گرمی در کیسه با ویتامین D3، ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان، پنیر یو اف نسبتاً چرب ۴۰۰ گرمی ۵۶ هزار تومان و ماست دبهای ۲.۵ کیلوگرمی کم چرب ۷۷ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده است.این قیمت ها بر اساس نرخ شیر خام به ازای هر کیلوگرم ۱۸ هزار تومان مشخص شدهاند.
چالش گرانی چه بر سر مردم می آورد؟
قیمت کالاهای اساسی ارتباط مستقیم با سفره مردم دارد و بدیهی است هر چقدر هزینه ها در این زمینه بالا برود، سفره مردم کوچک تر می شود. دلایل متنوعی برای بهانه گرانی ها آورده می شود اما در سال های اخیر بیشترین تاثیر را کالاهای اساسی از گرانی مواد اولیه، تحریم، تغییرات ققیمت دلار و خبرهای منفی گرفته اند. از طرفی هزینه های تولید نیز روز به روز افزایش می یابد و تولیدکننده ها با قیمت های قبلی قادر به ادامه فعالیت نیستند. در برخی موارد، تقاضای بالا و عرضه محدود نیز باعث افزایش قیمتها میشود.
برای مقابله با این بحران، دولت میتواند اقداماتی مانند بهبود وضعیت اقتصادی، کنترل نرخ ارز و تقویت تولید داخلی را در اولویت قرار دهد. همچنین، راهاندازی سامانههای نظارتی و توزیع عادلانه کالاهای اساسی میتواند به کاهش فشار بر مردم کمک کند. افزایش قیمت کالاهای اساسی نه تنها مشکلات اقتصادی را تشدید میکند، بلکه تأثیرات اجتماعی و فرهنگی عمیقی نیز به همراه دارد. برای حل این معضل، ضروری است که دولت و بخش خصوصی به طور همزمان اقداماتی را انجام دهند تا شرایط بهبود یابد و مردم بتوانند با آرامش بیشتری زندگی کنند.
ارسال نظر