|

طلا فشار بورس را بالا برد! | پیش بینی بازارها با فرض پیروزی ترامپ

بررسی‌ها نشان می‌دهد در هفته منتهی به ۱۰ آبان، بورس پیشتاز در بازدهی بود و شاخص کل با رشد بیش از ۴.۳ درصدی به بالای دو میلیون برگشت.

اقتصاد طلا فشار بورس را بالا برد! | پیش بینی بازارها با فرض پیروزی ترامپ

بازارهای مالی هفته جاری را با نوسانات مثبت و محسوسی پشت سر گذاشتند و معامله گران شاهد رفت و برگشت قیمت و شاخص ها میان مرزهای حمایت و مقاومت بودند؛ روندی که به عقیده بسیاری از کارشناسان در پی آغاز شمارش معکوس برای اعلام نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شکل گرفته است.

بازار سهام تهران در این هفته صدرنشین میزان بازدهی در میان بازارهای مالی بوده است. شاخص کل بورس در این هفته بیش از چهار درصد رشد داشته است و پس از از دست دادن کانال دو میلیون واحد، بار دیگر در این محدوده قرار گرفت.

پس از بورس قیمت طلای جهانی در رتبه دوم میزان بازدهی بازارهای مالی قرار دارد، این فلز گرانبها با افزایش ۱.۵۳ درصدی نسبت به نرخ بسته شده در هفته گذشته، رکورد جدیدی را به ثبت رساند و در ۲۷۸۰ دلار قرار گرفت. به عقیده تحلیلگران بازارهای جهانی طلا و بیت‌کوین به پیشواز ریسک های ناشی از پیروزی احتمالی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا رفته اند. به باور این گروه، اگر ترامپ در انتخابات پیروز نشود، زیر پای بازار طلا و بیت‌کوین خالی خواهد شد و شاهد سقوط شاخص بازارهای یاد شده خواهیم بود. اما اگر ترامپ در رقابت با کامالا هریس، نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده، سربلند بیرون بیاید، صعود قیمت طلا به انتظارات تورمی بستگی دارد و بازار از سیاست‌های تعرفه‌ای و بودجه‌ای ترامپ سیگنال خواهد گرفت.

با این حال، طلای آبشده هم از طلای جهانی خط گرفت و با رشد نزدیک به این فلز گرانبها، در کانال ۲۰ میلیون تومان قرار گرفت. در هفته‌ای که گذشت بازار ارز و به طور ویژه قیمت دلار تهران، درهم و دلار هرات نسبت به نرخ بسته شده در هفته گذشته درجا زدند و تغییر خاصی را تجربه نکردند. البته درجا زدن این اسکناس‌ها در حالی رقم خورد که نوسان بازار ارز در روز چهارشنبه سنگین بود و تحلیلگران معتقد بودند بازار به لبه سکو رسیده است. براساس بررسی خبرنگار اقتصادنیوز، پس از رشد بازار در روز چهارشنبه قیمت‌ها به اعداد جدیدی رسیدند، اما نتوانستند این روند را ادامه دهند و در روز پنجشنبه فروکش کردند و از سقف عقب نشستند.

در این هفته قیمت سکه نیز با افت بیش از سه درصدی به سمت کف کانال ۵۳ میلیون حرکت کرد. بازار سکه پس از حدود هشت هفته بازدهی منفی به ثبت رساند که مورد توجه فعالان بازار قرار گرفت؛ چرا که قیمت سکه از انتهای مرداد ماه با نوسان قیمت طلای جهانی و بازار ارز بر مدار افزایش بود.

معامله گران معتقدند خبر عرضه سکه جدید توسط بانک مرکزی که در روز چهارشنبه به بازار رسید در عقب نشینی قیمت این فلز گرانبهای داخلی دخیل بوده است. این خبر هیجان بازار سکه‌ را تعدیل کرده بود و کمتر کسی دست به خرید سکه می‌زد. حباب سکه هم در این هفته نسبت به هفته اول آبان متعادل‌تر دنبال شد و افت پیدا کرد. حباب سکه در روز پنجشنبه ۱۸ درصد برآورد شد که نشان می‌دهد سکه نقدی هشت میلیون و ۴۰۰ هزار تومان گرانتر از ارزش ذاتی خود در حال معامله است.

همچنین گروهی دیگر از معامله گران، افزایش عرضه در صندوق‌های طلای بورس را دومین خبر مهمی می‌دانند که بر کاهش قیمت سکه موثر بوده است..

با این همه، لیدر بازار ارز در این هفته قیمت درهم امارات بود و معامله‌گران هم مدعی بودند متقاضی دلار در بازار شرکت‌ها هستند. تحلیلگران با اشاره به این دو موضوع تصور می‌کردند تقاضای تجاری بازارها را به سمت سقف بردند. علاوه بر تقاضای تجاری، این گروه مدعی هستند کمتر کسی در بازار ارز فروشنده است؛ موضوعی که از جولان انتظارات تورمی در بازار خبر می‌دهد.

در نهایت، خبر جالب توجه بازار ابقای محمدرضا فرزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی بود که در پشت خط روز چهارشنبه منتشر شد. برخی از معامله‌گران تصور می‌کنند این ابقا به دلیل همکاری نزدیک فرزین با دولت پزشکیان بوده است. نزدیکان فرزین هم معتقدند او با توجه به جو موجود عملکرد خوبی در مدیریت بازار ارز داشته است. این دسته با اشاره به تنش‌های منطقه، معتقدند اگر اتفاقات اخیر در گذشته رخ داده بود، بازار نوسان سنگین تری را به ثبت می‌رساند.

منبع: اقتصادنیوز
کدخبر: 339601

ارسال نظر