|

اختصاصی گسترش نیوز؛

درخواست ویژه از وزارت صمت برای تعرفه واردات خودرو | افسار بازار از دست خودروساز ایرانی در رفت؟

سعید موتمنی؛ رئیس پیشین اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو تهران گفت: تعرفه واردات خودرو باید در یک مقطع مشخص به صفر برسد. این کار می‌تواند به بهبود روند قیمت در بازار خودرو کمک کند. همچنین تعادل در بازار خودرو برقرار می‌شود و خودروسازان داخلی هم قیمت خودروهارا کاهش می‌دهند و از همه مهم‌تر از قطعات مصرفی با کیفیتی در خودرو استفاده می‌کنند.

اقتصاد درخواست ویژه از وزارت صمت برای تعرفه واردات خودرو  | افسار بازار از دست خودروساز ایرانی در رفت؟

از سال ۹۷ واردات خودرو های خارجی به کشور به دلیل تحریم های سخت گیرانه، کمبود نقدینگی و ارز در کشور ممنوع شد و بازار خودروی ایران سال به سال با رکود بیشتری مواجه شد. در نهایت ۱۶ خردادماه ۱۴۰۱، قالیباف؛ رئیس مجلس شورای اسلامی قانون واردات خودرو را برای مدت ۵ سال، جهت اجرا به دولت ابلاغ کرد. ظاهرا در روزهای اخیر راه واردات باز شده است و روند واردات خودرو سرعت گرفته است. البته همچنان گره هایی دارد که می توان به قیمت بالای خودروها و محدودیت های دیگری در این زمینه اشاره کرد. برای بررسی آخرین وضعیت واردات خودرو خبرنگار گسترش نیوز گفتگویی با سعید موتمنی؛ رئیس پیشین اتحادیه خودروفروشان تهران داشت. در ادامه همراه ما باشید. 

موتمنی۱

نحوه قیمت گذاری خودروهای وارداتی

سعید موتمنی؛ رئیس پیشین اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو تهران در گفتگو با خبرنگار گسترش نیوز ضمن اشاره به موضوع تعیین قیمت خودروهای وارداتی در کشور گفت: معمولا قیمت خودروهای وارداتی توسط شرکت های واردکننده مصوب می شوند یا قیمت های خودروهای وارداتی را بازار و میزان عرضه و تقاضا در بازار تعیین می کند. اگر بخواهیم بازاری متعادل داشته باشیم و نیازهای جامعه را برطرف کنیم باید واردات خودرو را انجام دهیم چرا که  می تواند به تنظیم بازار کمک شایان و ارزنده ای کند.

وی افزود: اگر در سال ۹۷ واردات خودرو اعمال نمی شد، این فاصله قیمتی که در حال حاضر در بازار رخنه کرده و پای دلالان را به بازار باز کرده است را شاهد نبودیم. نگاه فعلی عوام به خودرو به عنوان یک کالای سرمایه ای است و این اصلا درست نیست. باید بدانیم خودرو یک کالای مصرفی است.

رئیس پیشین اتحادیه نمایشگاه‌داران در ادامه بیان کرد: یکی از علت های اصلی که باید واردات خودرو انجام شود این است که بازار خودرو در حال حاضر یک بازار تشنه است. در بازار ایران تنها با تولید داخلی جوابگوی سلایق گوناگون در کشور هستیم.  این نیاز باید با حداکثر تولید داخلی برطرف شود و همچنین با واردات خودرو صورت بگیرد. این ۲ باید مکمل و تکمیل کننده هم باشند تا بازار خودرو از این رکود و افزایش قیمت افسار گسیخته نجات یابد.

موتمنی در پاسخ به سوال خبرنگار گسترش نیوز در خصوص احتمال کمک واردات خودرو به بهبود قیمت در بازار گفت: واردات خودروهای خارجی تاثیر بسزایی در روند و بهبود قیمت خودرو چه داخلی و چه مونتاژی در بازار دارد. در حال حاضر واردات خودروهای باکیفیت خارجی باعث کاهش اختلاف قیمت خودروهای مونتاژی مصوب کارخانه و بازار شده است. شرکت های مونتاژی برای اینکه خودروهای خود را بفروشند محصولات  را ۵۰ تا ۶۰ میلیون زیر قیمت با شرایط اقساطی در اختیار مردم قرار می دهند.

سعید موتمنی در پایان گفت: اگر روند واردات خودرو به صورت مداوم باشد و اختلالی در این بین شاهد نباشیم؛ نه تنها قیمت های آن ها نسبت به اوایل واردات پایین تر می آید بلکه بر قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی هم تاثیر خوبی می گذارد. برای مثال تویوتا کرونا تا ۳ ماه پیش مبلغ ۳ میلیارد و پانصد میلیون تومان در بازار خرید و فروش می شد اما امروز شاهد مبلغ ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومانی از این خودرو هستیم. پس این روند می تواند ادامه داشته باشد خودروسازان داخلی زمانی که حس کنند در حال واگذاری بازار خودروهای داخلی هستند و خریداری برای آن ها وجود ندارد؛ به فکر بالابردن کیفیت می افتند و مجبور به استفاده از قطعات با کیفیت در خودرو می شوند. اگر بخواهیم بازار خودرو را به یک تعادل درستی برسانیم که بازاری فعال و پویا داشته باشیم؛ باید تعرفه های قیمتی را به صورت موقت در مقطع زمانی مشخصی به صفر برسانیم

کدخبر: 339800

ارسال نظر

 

آخرین اخبار