|

ترامپ یا هریس کدامیک برای بورس بهتر است؟

سرمایه‌گذاران درحال آماده شدن برای عدم قطعیت ناشی از روی کار آمدن یک حزب جدید هستند. از سوی دیگر افزایش S&P ۵۰۰ نشان می‌دهد بازار انتظار دارد حزب رئیس‌جمهور فعلی پیروز انتخابات اعلام شود.

اقتصاد ترامپ یا هریس کدامیک برای بورس بهتر است؟

در حال حاضر مدیران وال استریت قماربازان و تاجرانی که در حوزه رمزارز‌ها فعالیت می‌کنند به‌شدت درحال شرط‌بندی روی بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید هستند. با‌این‌حال به نظر می‌رسد بازار سهام آمریکا سناریوی متفاوتی را در ذهن دارد. از یک سو به طور سنتی واکنش شاخص S&P ۵۰۰ نشانگر باقی ماندن حزب فعلی بر سر کار است، ولی بازار‌های شرط‌بندی نشان می‌دهد که احتمال برنده شدن دونالد ترامپ افزایش پیدا کرده است.

پیش از این نیز در مطلبی با عنوان «بورس‌ها در مسیر انتخابات» ادعا کرد با بررسی عملکرد بازار سهام آمریکا و ایران و عملکرد شاخص‌های بورس اندکی پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری می‌توان پیش‌بینی نسبتا خوبی از نتیجه انتخابات داشت.

بررسی روند تاریخی شاخص S&P ۵۰۰ یکی از روش‌های پیشگویی انتخابات آمریکا به حساب می‌آید. سقوط این شاخص بیانگر این است که سرمایه‌گذاران درحال آماده شدن برای عدم قطعیت ناشی از روی کار آمدن یک حزب جدید هستند. از سوی دیگر افزایش S&P ۵۰۰ نشان می‌دهد بازار انتظار دارد حزب رئیس‌جمهور فعلی پیروز انتخابات اعلام شود. افزایش اخیر این شاخص نشان می‌دهد کاملا هریس ممکن است به پیروزی نزدیک شود. شاخص S&P ۵۰۰، که به عنوان شاخصی پیشرو شناخته می‌شود، از ماه اوت تاکنون بیش از ۱۰درصد افزایش یافته است. اگرچه بازار سهام لزوما نمایانگر وضعیت کلی اقتصاد نیست، با‌این‌حال شواهد تاریخی نشان می‌دهند در ۹۶ سال گذشته این شاخص به‌جز چهار مورد، موفق به پیش‌بینی درست تمام رقابت‌های ریاست‌جمهوری شده است.

ازجمله پیش‌بینی‌های درست این شاخص در سال ۲۰۱۶ رخ داد که پیروزی ترامپ جهان را شگفت‌زده کرد، چراکه کاهش ۲.۳ درصدی آن در آستانه روز انتخابات نشان‌دهنده تغییر قریب‌الوقوع در کاخ سفید بود. یک تحلیلگر ارشد وال استریت در این باره عنوان کرد: «در آن روز‌ها اگر فردی به احتمال پیروزی ترامپ فکر می‌کرد، همه به او می‌خندیدند، اما بازار با ما صادق بود.»

آدام ترنکویست، استراتژیست ارشد کمپانی خدمات مالی LPL Financial، با جمع‌آوری داده‌هایی از انتخابات و قیمت سهم‌ها در بورس آمریکا عنوان کرد: «بازار در حال پیش‌بینی پیروزی هریس است. درصورت پیروزی حزب حاکم، افراد انتظار دارند سیاست‌های رئیس‌جمهور بعدی شباهت زیادی به سیاست‌های حاکم داشته باشد و این مساله موجب ایجاد سطحی از اطمینان و قطعیت بیشتر در بازار می‌شود.»

بورس به مثابه گوی جادویی

هم‌اکنون رای‌دهندگان به دنبال کوچک‌ترین نشانه‌ای از ساکنان بعدی کاخ سفید هستند. این مساله موجب شده نظرسنجی‌های عمومی، بازار‌های شرط‌بندی، «قانون رد اسکینز» و مسابقات جهانی توجه زیادی را به خود جلب کنند. اکثر این نشانه‌ها به نفع ترامپ است. بااین‌حال در وال استریت افراد زیادی وجود دارند که به قدرت پیش‌بینی S&P ۵۰۰ شک دارند. مونیکا گرا، رئیس سیاست‌های ایالات متحده در کمپانی مورگان استنلی، اخیرا در مصاحبه‌ای عنوان کرده است که نمی‌توان از شاخص‌های بورسی انتظار داشت که همانند یک گوی جادویی عمل کنند. وی معتقد است که شاخص ۵۰۰ S&P امسال رشد زیادی را تجربه کرده است. این صعود‌ها اغلب به‌دلیل رشد سهام چند غول فناوری و اخبار مربوط به اقدامات فدرال رزرو علیه تورم بوده است و نه به‌خاطر تحولات انتخاباتی. این درحالی است که ترامپ همواره خود را علت افزایش بازدهی بازار سهام معرفی کرده است. ترامپ در مصاحبه‌های خود عنوان کرده است که سرمایه‌گذاران معتقدند بازگشت او به قدرت می‌تواند موجب افزایش بیشتر قیمت سهام شود.

 

در ماه گذشته، قیمت سهام Trump Media بیش از ۲۰۰درصد افزایش یافته است. سایر سهم‌هایی که ممکن است از به روی کار آمدن ترامپ بهره‌مند شوند نیز در حال رشد هستند. همچنین سبد سرمایه‌گذاری که بر اساس پیروزی جمهوری‌خواهان در انتخابات چیده می‌شود، نمایانگر رشد شگفت‌انگیزی است. این سبد متشکل از دارایی‌هایی همچون رمزارز‌ها و سهم صنایعی، چون بانک‌ها و انرژی است. رینا آگاروال، استاد مالی دانشگاه جورج تاون، معتقد است امروزه شاخص‌ها کمتر از دهه‌های گذشته نماینده واقعی اقتصاد هستند، چراکه صعود‌ها و نزول‌های مشاهده‌شده در آن عمدتا توسط شرکت‌های بزرگ سیلیکون‌ولی شکل می‌گیرد. این در حالی است که امروزه در ایالات متحده بسیاری از شرکت‌های بزرگ خصوصی وجود دارند که در بورس معامله نمی‌شوند. این مساله موجب می‌شود شکاف بزرگی بین شاخص‌ها و اقتصاد واقعی ایجاد شود.

شرط‌بندی انتخاباتی

بازار شرط‌بندی به بازیگران خود این امکان را می‌دهد که بر وقوع رویداد‌های خاص، ازجمله نتایج انتخابات شرط‌بندی کنند. همانند قیمت‌های موجود در سایر بازارها، قیمت‌های بازار شرط‌بندی شامل اطلاعات متنوعی هستند که می‌توان از آن‌ها برای سنجش معیار‌های مختلف استفاده کرد. برخلاف نظرسنجی‌های معمول که به زمان و روش‌های متعددی برای جمع‌آوری نیاز دارند، داده‌های شرط‌بندی تقریبا بلافاصله نسبت به اخبار و رویداد‌های سیاسی واکنش نشان می‌دهند. به‌عبارتی، این بازار‌ها اطلاعات جدید را سریعا در قیمت‌ها و احتمالات بازتاب می‌دهند. این در حالی است که بورس آمریکا به دلیل اینکه تنها در ساعاتی محدود از شبانه‌روز فعال است، نمی‌تواند واکنش‌ها را به‌خوبی بازتاب دهد. تحلیلگران معتقدند این بازار می‌تواند به عنوان یک معیار احتمالی برای نتیجه واقعی انتخابات مورد استفاده قرار گیرد، چراکه کاربران انگیزه مالی برای پیش‌بینی‌های خود دارند.

با‌این‌حال، برخی کارشناسان مثل نیت سیلور، مشاور Polymarket و تحلیلگر نظرسنجی‌ها، معتقدند که این بازار ممکن است تحت‌تاثیر گرایش‌های سیاسی افرادی که شرط می‌بندند، به‌خصوص طرفداران ترامپ، کمی به نفع او باشد. در پژوهشی، تغییرات سریع این داده‌ها پس از رویداد‌های مهم انتخاباتی، مانند مناظره‌ها یا حتی واکنش‌ها به حوادث غیرمنتظره مانند سوءقصد‌های نافرجام، بررسی شد. برای مثال، پس از سوءقصد نافرجام در ساعت ۶:۳۰ بعدازظهر به وقت شرق ایالات متحده، احتمال پیروزی ترامپ که پیش‌تر ثابت و حدود ۵۹ درصد بود، بلافاصله به ۶۵ درصد افزایش یافت. به‌طور مشابه، پس از مناظره ۱۰ سپتامبر که عملکرد کاملا هریس را مثبت‌تر از رقیب وی ارزیابی کردند، احتمال پیروزی او ۴ درصد رشد کرد.

وب‌سایت Polymarket، بیشترین احتمال را برای پیروزی ترامپ با ۶۰.۳ درصد و برای پیروزی هریس با ۳۹.۶ درصد تخمین می‌زند. بر اساس داده‌های وب‌سایت Election Betting Odds، تا عصر جمعه احتمال پیروزی هریس در بازار‌های شرط‌بندی به ۴۲.۴ درصد افزایش یافته است؛ این بالاترین میزان در بیش از یک هفته گذشته است. به موازات این، احتمال پیروزی دونالد ترامپ در این بازار‌ها به ۵۷.۲ درصد کاهش یافته است که پایین‌ترین میزان در هشت روز اخیر محسوب می‌شود. با‌این‌حال، هنوز هم شرط‌بندان تمایل بیشتری به پیروزی ترامپ نشان می‌دهند.

منبع: دنیای اقتصاد
کدخبر: 339934
  • ناشناس ارسالی در

    فرقی ندارد بورس ایران تازمانی دزدی هست درست نمیشه دردولت قبل متلا عسکری راگذاشتن پتروشیمی خوب نتیجه صدسال عقب برگشتیم

  • ناشناس ارسالی در

    به نظرم هر کدام که باشد فرقی نخواهد کرد مگر در ۴۶ سال گذشته ترامپ و یا هریس بودن د؟؟؟

  • حسین ارسالی در

    اصلا این دو ملعون چرا باید تاثیر گذار با شند؟؟؟؟
    بعد از چهل و خورده ای سال نمی‌خواهیم درس بگیریم
    آمریکا دش من یک ملت ایران ...

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین