|

چالش بیمه کارگران ساختمانی | چرا سازمان تامین اجتماعی قانون را اجرا نمی کند؟

رئیس کانون سراسری انجمن‌های صنفی کارگری نقاشان ساختمانی کشور گفت: اگر مشکل از قانون است، باید آن را اصلاح کنید تا منابع بیمه کارگران ساختمانی تأمین شود. اما اگر قانونی که مجلس تصویب کرده هیچ مشکلی ندارد، باید آن را اجرا کنید. کارگران ساختمانی نباید در وضعیت بلاتکلیفی باقی بمانند.

اقتصاد

محمد علیپور، رئیس کانون سراسری انجمن‌های صنفی کارگری نقاشان ساختمانی کشور، درباره وضعیتِ بد کارگران ساختمانی گفت: وضعیتِ کارگران ساختمانی روز به روز بدتر می‌شود. متأسفانه در حال حاضر کارگران ساختمانی امیدی به بهبود اوضاع کاری خود ندارند. آنها از کمترین حق خود که بیمه اجتماعی است، محروم هستند. 

وی ادامه داد: بهانه‌ی کمبودِ بودجه طی سال‌های گذشته سبب شده است که با بخشنامه‌های ضد کارگری و به ناحق بیمه کارگران ساختمانی قطع شود. منابع مورد نظر حتی با مصوبه‌ی جدید مجلس نیز بهبود نیافته و تأمین اجتماعی هنوز هم روی کمبودِ منابع تأکید دارد. 

علیپور گفت: از دولت جدید که در دوره‌ی انتخابات، بر شعار اجرای قانون تأکید کرده بود، می‌خواهیم قانون بیمه کارگران ساختمانی را اجرا کند. طبق این قانون کارگران ساختمانی باید بیمه شوند نه اینکه در صفِ بیمه بمانند و یا با بازرسی‌های سختگیرانه بیمه آن‌ها قطع شود. 

این فعال کارگری تأکید کرد: اگر مشکل از قانون است آن را اصلاح کنید تا منابع بیمه کارگران ساختمانی تأمین شود و اگر قانونی که مجلس تصویب کرده هیچ مشکلی ندارد، آن را اجرا کنید. کارگران ساختمانی نباید در وضعیتِ بلاتکلیفی بمانند. 

حق-مسکن-کارگران

وی افزود: در این راه دولت و مجلس باید هر کدام وظایفِ خود را به درستی انجام دهند. باید ترتیبی اتخاذ کنند تا منابع مالی موثر و صندوق مجزا برای کارگران ساختمانی درنظر گرفته شود، تا ورودی و خروجی‌های حق بیمه کارگران در سازمان تأمین اجتماعی کشور مشخص شود و این حق صرفِ امور دیگر نشود. 

رئیس کانون سراسری انجمن‌های صنفی کارگری نقاشان ساختمانی کشور گفت: قطع کردن بیمه یک کارگر به بهانه نداشتنِ منابع مالی توهین به کارگران ساختمانی است. یعنی بعد از این همه سال که از نوشتنِ قانون می‌گذرد، مسئولان نمی‌توانند ترتیبی اتخاذ بدهند که کارگران ساختمانی به کمترین حق خود برسند؟ 

علیپور گفت: صدای ما کارگران ساختمانی به گوش مسئولین نمی‌رسد، در حالیکه کارگران هر روز با خطرِ از دستِ دادنِ جان در این شغلِ پرخطر مواجه هستند، اما حتی از بیمه اجتماعی هم بهره‌مند نیستند. کارگر ساختمانی با این اوصاف دورانِ بازنشستگی ندارد و معلوم نیست بعد از ناتوان شدن از کار، در سالهایِ میانسالی و پیری از کجا باید درآمد کسب کند. 

این فعال کارگری گفت: از تمام مسئولین محترم، از جمله وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی و مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی کشور تقاضای کمک داریم. حال کارگران ساختمانی خوب نیست، درخواستِ داشتنِ صندوق مجزا و اجرا یا اصلاحِ قانون، کم‌ترین حق کارگر ساختمانی است. 

علیپور در پایان گفت: با مصوبات و بخشنامه‌های گوناگون بیمه کارگران را قطع نکنید و بعد بگویید اقداماتمان قانونی است. بیمه اجتماعی، حق کارگران ساختمانی است و بعد از سال‌ها انتظار، وظیفه‌ی حل این مشکل به طورِ تمام و کمال و بدونِ توجیه بر عهده‌ی دولت و مجلس است.

منبع: ایلنا
کدخبر: 341335

ارسال نظر