|

گفتگوی اختصاصی گسترش نیوز با نماینده مجلس:

گوجه به وفور تولید شده را گران می فروشند! | دولت دست به کار می شود؟

گوجه فرنگی ۷۰ هزار تومانی، موضوعی است که در هفته اخیر به چالش جدیدی در بازارهای میوه و تره بار تبدیل شده است. وعده ارزان شدن آن تا ۳ هفته آینده به گوش رسیده است و از طرفی صادرات گوجه به عراق با وجود به هم ریختگی بازار آن در کشور، غیر منطقی به نظر می رسد! در گفتگو با یکی از اعضای کمیسیون کشاورزی به مجلس به بررسی گرانی گوجه فرنگی پرداخته ایم.

اقتصاد گوجه به وفور تولید شده را گران می فروشند! | دولت دست به کار می شود؟

گسترش نیوزسارا سمیع شمسقیمت گوجه فرنگی هر سال وقتی به فصل سرما وارد می شویم به چالش جدی تبدیل می شود و باعث بالا رفتن عجیب و قریب آن می شود. در هفته های اخیر گوجه فرنگی ۷۰ هزار تومانی نقل محافل شده و در رسانه ها درباره دلایل گرانی گوجه فرنگی صحبت شد. در برخی خبرها میزان صادرات زیاد گوجه فرنگی به عراق، مهم ترین دلیل افزایش قیمت گوجه فرنگی اعلام شد. از طرفی معاون وزیر جهاد کشاورزی نیز اعلام کرد قیمت گوجه فرنگی تا ۳ هفته آینده ارزان می شود.

در همین رابطه خبرنگار پایگاه خبری گسترش نیوز در گفتگو با نادرقلی ابراهیمی نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون کشاورزی به بررسی دلیل گرانی گوجه فرنگی پرداخته است که در ادامه می خوانیم.

نادرقلی-ابراهیمی

گوجه جزء محصولات استراتژیک قرار نمی گیرد

نادرقلی ابراهیمی نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون کشاورزی در گفتگو با خبرنگار گسترش نیوز درباره صادرات بی رویه گوجه فرنگی به عراق گفت: گوجه جزء محصولات استراتژیک ما محسوب نمی شود. یک سری محصولات در دسته استراتژیک قرار می گیرند و یک سری از آن نیز در دسته غیر استراتژیک هستند. محصولاتی که استراتژیک هستند، سیاست‌های حمایتی برای تولید آن ها و درباره مصرف نیز مدیریت خاصی اتخاذ می شود. همچنین در مورد کالاهای استراتژیک حداقل کردن قیمت مصرف کننده در دستور کار است؛ اما گوجه در این کالاهای استراتژیک قرار نمی گیرد و چنین روندی را ندارد.

در نیمه دوم سال وفور تولید گوجه را داریم

وی افزود: در کشور ما خوشبختانه به دلیل وجود شرایط اقلیمی چهار فصل، در مناطق جنوبی کشور به خصوص استان بوشهر، استان هرمزگان و بعضاً خوزستان، تولید گوجه فرنگی را در فصل های زمستان و پاییز داریم. بنابراین وفور تولید گوجه را در نیمه دوم سال داریم. از طرفی ضرورتی درباره صنایع پس از تولید ما وجود دارد. صنایع پس از تولید، برای فرآوری و تولید انواع کنسانترها، رب گوجه فرنگی نیاز است. همچنین محصولات فرعی ما به صورت کامل وجود ندارد، بنابراین گوجه کارهای کشور ما مجبور هستند که محصولات شان را به صورت تازه خوری عرضه نمایند. همین اتفاق باعث تغییرات قیمتی در مورد گوجه فرنگی می شود.

گوجه-فرنگی

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در پایان به خبرنگار گسترش نیوز گفت: مخصوصا زمانی که شرایط در بازارهای خارجی برای جذب محصولات ما فراهم باشد؛ به شدت در عراق، اقلیم کردستان، افغانستان و کشورهای همسایه و حاشیه جنوبی خلیج فارس بازار خیلی خوبی برای گوجه فرنگی داریم. باید تعادل را در صادرات مخصوصا با همکاری وزارت جهاد کشاورزی ایجاد کنند تا فشار روی مصرف کنندگان داخلی کشورمان وارد نشود. در مورد صادرات محصولات داخلی باید به این ترتیب باشد که نیاز داخلی تامین شده باشد و مازاد تولیدات را به کشورهای مقصد صادر نمایند تا در مورد بازارهای داخلی کشور مشکلی را شاهد نباشیم.

در صورت تمایل به پیگیری اخبار روز اصناف در بازار کشور، به سرویس اصناف پایگاه خبری گسترش نیوز مراجعه کنید. تجربه های خود را گران فروشی هایی که در مورد خرید گوجه فرنگی مشاهده کرده اید با ما در میان بگذارید.

کدخبر: 341388 سارا سمیع شمس

ارسال نظر

 

آخرین اخبار