اختصاصی گسترش نیوز؛
خیانت بزرگ ارتش به بشار اسد | ماجراجویی های صهیونیست ها آغاز شد
قنادباشی؛ کارشناس مسائل بین المللی گفت: سقوط دولت بشار اسد پیامدهای اقتصادی زیادی ندارد. به این دلیل که سوریه نفت آنچنانی ندارد و آن میزان نفتی که در این کشور است، توسط امریکایی ها دزدیده می شود. البته این تحولات بر بحث انرژی دنیا بی تاثیر نیست و احتمالا غربی ها ضرر کنند. درشرایط فعلی امریکا و اروپایی ها نگران تاثیرات اقتصادی خصوصا حوزه انرژی هستند.
۲۸ نومبر ۲۰۲۴ سرآغاز رویدادهای مهم سیاسی در سوریه بود. در این تاریخ هیئت تحریر الشام و ارتش آزاد سوریه به حلب حمله کردند و پس از ۱۲ روز حملات مخالفان مسلح به مناطق تحت کنترل دولت سوریه، آنها روز یکشنبه وارد دمشق پایتخت سوریه شدند. بر اساس ادعا های منتشر شده؛ «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه از طریق فرودگاه بینالمللی دمشق که توسط ارتش و نیروهای امنیتی تخلیه شده بود، سوریه را ترک کرده است. رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، نیز روز جمعه درباره تحولات سوریه موضعگیری کرد و با اظهاراتی رسمی و آشکار، از حمایت ترکیه از گروههای مخالف در این کشور خبر داد. او اظهار داشت: "ادلب، حماه، حمص و طبیعتاً دمشق هدف اصلی هستند." اردوغان در سخنرانی خود اعلام کرد که مخالفان به مسیر خود ادامه میدهند و ابراز امیدواری کرد که این روند بدون آسیب جدی ادامه پیدا کند. اردوغان همچنین بهطور غیرمستقیم از تمایلاتش نسبت به خاک سوریه سخن گفت. او اوضاع کنونی این کشور را نتیجه پاسخ منفی بشار اسد به پیشنهاد دیدار دانست. اردوغان در این باره گفت: "به اسد پیام دادیم و پیشنهاد کردیم آینده سوریه را با یکدیگر تعیین کنیم، اما پاسخی مثبت دریافت نکردیم. برای بررسی این تحول در خاورمیانه و پیامدهای اقتصادی آن خبرنگار گسترش نیوز؛ گفتگویی با جعفر قنادباشی؛ کارشناس مسائل بین الملل داشت. برای مشاهده خلاصه این گفتگو اینجا کلیک کنید و برای مشاهده مشروح گفتگو در ادامه همراه ما باشید.
ماجراجویی صهیونیست ها در سوریه
جعفر قنادباشی؛ کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار گسترش نیوز گفت: همزمان با سقوط حکومت بشار اسد زمینه برای برخی از ماجراجویی های صهیونیستها فراهم شده است. از سویی شاهد تحرکات برای تکفیری ها در این کشور خواهیم بود. بخشی از این گروه های تکفیری در دمشق فعال هستند و به دنبال تشکیل حکومت هستند. در این راستا ممکن دست به کشتار هم بزنند. اسرائیلی ها با ورود تانک های خود به منطقه جولان تهدید به بمباران کارخانه های تسلیحاتی سوریه کرده اند. در حال حاضر باید شاهد واکنش قدرت های منطقه ای مثل عراق و اردن باشیم. این نا امنی موضوع مهمی است که احتمال سرایت به سایر کشورها را دارد.
قنادباشی ضمن اشاره به واکنش های فضای مجازی در خصوص عدم مقاومت ارتش سوریه و دولت بشار اسد اظهار کرد: سران ارتش سوریه با خیانت به بشار اسد و حضور در ترکیه و پذیرش پناهندگی، شرایط را به اینجا رساندند. البته پیش از این عملیات روانی گسترده ای نیز برای این فرماندهان رقم زدند. در نتیجه ارتش و فرماندهان نجنگیدند و کار به سقوط دولت کشیده شد.
وی افزود: تغییرات زیادی را اخیرا شاهد بودیم و ضرباتی به جبه مقاومت وارد کردند و شخصیت های زیادی از حماس و حزب الله را از دست دادیم. البته تمامی این موارد به معنای از بین رفتن جبهه مقاومت نیست و بدنه مقاومت با قدرت کار خود را ادامه می دهد.
واکنش ایران به سقوط بشار اسد
این کارشناس مسائل بین الملل در ادامه گفت: واکنش ایران بسیار سنجیده خواهد بود. ما در تلاش هستیم که به مردم سوریه، لبنان و فلسطین آسیبی نرسد. مردم سوریه باید تلاش کنند تا زیرساخت های کشور در اقدامات عجولانه تخریب نشود. باید برای حفظ زیرساخت های کشورشان تلاش کنند تا درآینده با مشکلات زیرساختی رو به رو نشوند.
قنادباشی در پایان به خبرنگار گسترش نیوز گفت: سقوط دولت بشار اسد پیامدهای اقتصادی زیادی ندارد. به این دلیل که سوریه نفت آنچنانی ندارد و آن میزان نفتی که در این کشور است، توسط امریکایی ها دزدیده می شود. البته این تحولات بر بحث انرژی دنیا بی تاثیر نیست و احتمالا غربی ها ضرر کنند. درشرایط فعلی امریکا و اروپایی ها نگران تاثیرات اقتصادی خصوصا حوزه انرژی هستند.
سوریه بعد از بشار اسد
کارشناسان زیادی صحبت از سوریه بعد از سقوط دولت بشار اسد می کنند اما پیش بینی می شود که محتملترین سناریو برای سوریه، تکرار تجربه لیبی بعد از سقوط قذافی باشد. در نتیجه دیگر دولت مرکزی معنا ندارد و هر تکه از کشور به دست یک قوم می افتد. با این اوضاع احتمالا باید منتظر بی ثباتی در سوریه باشیم.
ارسال نظر