|

سایه سنگین دلار بر بازار مسکن | روزگار مشاورین املاک تیره و تار شد

نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران با اشاره به وضعیت فعلی بازار مسکن اظهار داشت: «هم‌اکنون در بیشتر مناطق تهران، بازار مسکن با رکودی عمیق مواجه است. اگرچه در روزهای اخیر برخی تحرکات در بازار مشاهده شده است، اما به نظر می‌رسد این تحرکات صرفاً ناشی از جستجوی متقاضیان بوده و رفتار آن‌ها تفاوت‌هایی با گذشته دارد.»

اقتصاد

بازار مسکن در تهران با چالش‌های متعددی روبه‌رو است، از جمله کاهش قدرت خرید خانوارها، نوسانات اقتصادی و نبود تسهیلات مناسب برای خریداران. این عوامل باعث شده‌اند تا بسیاری از خریداران و فروشندگان با تردید وارد بازار شوند و همین موضوع رکود را عمیق‌تر کرده است.

نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران با بیان اینکه عمق رکود بازار مسکن باعث شد که افزایش نرخ دلار تاثیری در این بازار نگذارد، گفت:‌ اینگونه نیست با روند افزایش نرخ دلار، فروشندگان و طرف عرضه دست از فروش بردارد تا رشد نرخ دلار به سقف نهایی برسد. در حال حاضر فایل‌های فروش در مشاوران املاک بسیار زیاد شده و فروشندگان تمایل صددرصدی برای انعقاد قرارداد فروش ملک و مسکن دارند اما خریداری وجود ندارد.

داود بیگی‌نژاد، نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران درباره اثر افزایش قیمت دلار بر بازار مسکن اظهار داشت: در حال حاضر، در اکثر مناطق تهران شاهد رکود عمیق در بازار مسکن هستیم هر چند تحرکاتی ایجاد شده اما این جستجوگران در بازار رفتار متفاوتی دارند.

وی ادامه داد: تحرکات در بازار مسکن افزایش یافته اما این تحرکات از جنس تقاضا نیستند و منجر به انعقاد قرارداد نمی‌شود و مردم در مراجعه‌ها فقط قیمت می‌گیرند و خریدی انجام نمی‌شود، در واقع این افزایش تحرک در بازار مسکن منجر به خرید نشده‌است.  

نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران با اشاره به رفتار فروشندگان و طرف عرضه در بازار گفت: اینگونه نیست با روند افزایش نرخ دلار، فروشندگان و طرف عرضه دست از فروش بردارد تا رشد نرخ دلار به سقف نهایی برسد. در حال حاضر فایل‌های فروش در مشاوران املاک بسیار زیاد شده و فروشندگان تمایل صددرصدی برای انعقاد قرارداد فروش ملک و مسکن دارند اما خریداری وجود ندارد.

بیگی‌نژاد افزود: از سویی قدرت خرید مردم به شدت کاهش یافته و از سویی هم نقدینگی در بازار نیست و عمده قراردادها و معاملات تهاتر هستند. یعنی باید دارایی را به فروش برسانند تا بتوانند در بازار مسکن معامله‌ای انجام دهند. به همین دلیل است که شاهد این هستیم که واحدهای نوساز به ندرت معامله می‌شوند و عمده معاملات برای تهاتر برای واحدهایی با سن بالا است.    

وی درباره اثرگذاری افزایش نرخ دلار بر بازار مسکن تاکید کرد: عمق رکود در بازار مسکن به حدی زیاد است که افزایش قیمت  دلار نتوانست قیمت مسکن را بالا ببرد. علی‌رغم اینکه به دلیل افزایش نرخ دلار هزینه‌های ساخت و قیمت تمام شده مسکن بالا رفته اما قیمت‌های فروش تغییری نکرده است چراکه همانطور که گفته شد میزان عرضه‌ مسکن در بازار بالا است و خریداری وجود ندارد. از این رو این بار قیمت‌ها در بازار مسکن با قیمت دلار حرکت نکرد.

نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران گفت: همین موضوع کاهش قدرت خرید مردم در بازار مسکن باعث شده در چند سال اخیر جمعیت مستاجران به طور قابل توجهی افزایش پیدا کرده و همین افزایش جمعیت مستاجران، اجاره‌ بها را بالا می‌برد چراکه همچنان تقاضا برای اجاره بالا و عرضه کمتر از تقاضا است.

مشاور-املاک

منبع: ایلنا
کدخبر: 343626

ارسال نظر