|

ترامپ برای دوست ایران نقشه کشید

تنش‌های لفظی میان مقامات آمریکا و چین به شدت افزایش یافته است، مسئله‌ای که از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ بیش از پیش نمایان شده و حالا باید دید که در روزهای آتی چه رخدادهایی رخ خواهد داد. انتظار می‌رود این درگیری‌های دیپلماتیک تا زمان دیدار و مذاکره مستقیم ترامپ و شی جین پینگ ادامه یابد. در همین حال، تصمیم امروز دولت آمریکا موجی از جنجال و واکنش‌های گسترده را برانگیخته است.

اقتصاد

یک سناتور آمریکایی لایحه‌ای را مطرح کرده است که در صورت تصویب، دانلود و استفاده از هوش مصنوعی چینی DeepSeek را در ایالات متحده غیرقانونی خواهد کرد. اگرچه این لایحه هنوز مسیر طولانی تا تصویب نهایی در پیش دارد، اما در صورت اجرایی شدن، می‌تواند عواقب سنگینی برای افرادی که آن را نقض کنند به همراه داشته باشد.

یک سناتور آمریکایی لایحه‌ای پیشنهاد داده است که در صورت تصویب، دانلود و استفاده از هوش مصنوعی چینی DeepSeek در ایالات متحده را غیرقانونی خواهد کرد.

براساس گزارش The Register، «جاش هاولی» (Josh Hawley)، سناتور آمریکایی، لایحه‌ای پیشنهاد داده است که قصد دارد «افراد آمریکایی را از پیشبرد قابلیت‌های هوش مصنوعی در جمهوری خلق چین منع کند.» به عبارت دیگر، هر فردی که «فناوری یا مالکیت معنوی» توسعه‌یافته در چین را وارد آمریکا کند یا با شرکت‌های فناوری چینی مراوده داشته باشد، مجرم شناخته خواهد شد و به مدت ۲۰ سال زندانی می‌شود؛ همچنین شاید با یک میلیون دلار جریمه (برای اشخاص حقیقی) یا ۱۰۰ میلیون دلار (برای شرکت‌ها) مواجه شود.

البته هنوز این لایحه در مراحل اولیه است. بااین‌حال تحلیلگران می‌گویند که قانون پیشنهادی، در صورت تصویب، می‌تواند به‌طور مؤثر استفاده از DeepSeek در داخل ایالات متحده را غیرقانونی کند.

به گزارش واشنگتن پست، اگرچه این لایحه هنوز تصویب نشده است، اما پیشنهاد آن نشان‌دهنده نگرانی فزاینده قانون‌گذاران آمریکایی از هوش مصنوعی DeepSeek است. پیش‌تر جاش هاولی از وزیر بازرگانی جدید درخواست کرد که کنترل صادرات تراشه‌ها به چین را تشدید کند. او در نامه‌ای استدلال کرده بود که اگر دولت بایدن در اجرای کنترل‌های صادراتی بر روی تراشه‌های انویدیا سریع‌تر عمل می‌کرد، دیپ‌سیک نمی‌توانست مدل پیشرفته هوش مصنوعی R۱ خود را آموزش دهد.

هوش-مصنوعی-دیپ-سیک

لایحه آمریکا درباره DeepSeek

اکنون جاش هاولی در لایحه خود پیشنهاد می‌دهد که مرز کاملاً مشخصی بین فناوری هوش مصنوعی آمریکا و چین وضع شود تا انجام تحقیقات هوش مصنوعی در چین، انتقال مالکیت معنوی مرتبط با هوش مصنوعی یا سرمایه‌گذاری در شرکت‌های هوش مصنوعی چینی توسط افراد و نهادهای آمریکایی کاملاً ممنوع شود.

این ممنوعیت‌ها نه‌تنها درمورد صادرات زیرساخت‌های هوش مصنوعی، مانند نیمه‌رساناها یا مالکیت معنوی، بلکه درمورد واردات فناوری‌های هوش مصنوعی و مالکیت معنوی از چین نیز صدق می‌کند و می‌تواند شامل دانلود مدل‌های چینی نیز شود. اگرچه نحوه اجرای چنین قانونی هنوز مشخص نیست.

آمریکایی‌هایی که این قوانین را نقض کنند مشمول مجازات‌هایی می‌شوند که طبق بخش ۱۷۶۰ قانون اصلاحات کنترل صادرات سال ۲۰۱۸ تعیین شده است و می‌تواند شامل مجازات‌های کیفری تا ۲۰ سال زندان و تا ۱ میلیون دلار جریمه باشد.

این لایحه همچنین مجازات‌هایی را برای شرکت‌های آمریکایی که درحال انتقال یا انجام تحقیقات هوش مصنوعی در چین هستند، پیشنهاد می‌کند. شرکت‌های متخلف تا سقف ۱۰۰ میلیون دلار جریمه خواهند شد و هرگونه مجوز، قرارداد، کمک مالی یا منافع عمومی که توسط آژانس‌های فدرال به آنها اعطا شده بود، لغو می‌شود. علاوه‌براین، کارمندان این شرکت‌ها نیز مشمول جریمه تا ۱ میلیون دلار خواهند شد.

منبع: دیجیاتو
کدخبر: 346441 سهیل مافی

ارسال نظر