|

جنگ مردم و شهرداری علنی شد

در سال گذشته، بیش از نیمی از شهروندان تهرانی از پرداخت عوارض سالانه شهرداری خودداری کردند. این عوارض، که تحت عنوان «عوارض نوسازی» به‌صورت سالانه برای مالکان املاک شهری صادر می‌شود، در کلان‌شهرهای پیشرفته جهان یکی از ارکان اصلی تأمین مالی پایدار مدیریت شهری به‌شمار می‌رود.

اقتصاد

در چنین شهرهایی، درآمد حاصل از این عوارض که به‌نوعی «شارژ شهری» محسوب می‌شود، بخش عمده‌ای از هزینه‌های زیرساختی، به‌ویژه توسعه حمل‌ونقل عمومی، را پوشش می‌دهد؛ به‌طوری که در مواردی تا ۴۰ درصد منابع مالی مورد نیاز این بخش از همین محل تأمین می‌شود. عدم پرداخت این عوارض در تهران، زنگ هشداری جدی برای نظام مالی شهری است که می‌تواند مستقیماً بر کیفیت خدمات عمومی اثر بگذارد.

نرخ عوارض شهری مرتبط با مالکان در شهرهای موفق حول و حوش یک درصد است که البته شهرداری در ازای این دریافتی، خود را مکلف به تحقق مطالبات شهروندان می‌‌‌داند. در بودجه شهرداری تهران اما سهم عوارض نوسازی حدود ۲ درصد است؛ رقمی بسیار اندک که حکایت از عدم برنامه‌‌‌ریزی مدیریت شهری روی پتانسیل این ردیف درآمدی دارد. مبلغ عوارض نوسازی معادل شارژ یک ماه آپارتمان است.

آمار عملکرد سال گذشته شهرداری بیانگر آن است که بیش از نیمی از تهرانی‌‌‌ها این عوارض را نه تنها برای یکسال بلکه تا زمانی که قصد فروش آپارتمان خود را نداشته باشند، پرداخت نمی‌‌‌کنند. مدیرکل تشخیص و وصول درآمد شهرداری تهران در این باره اعلام کرد که در سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۴ میلیون فیش عوارض در حوزه کسب و پیشه، نوسازی و پسماند مسکونی و غیر مسکونی به مبلغ ۱۶همت برای شهروندان و ذی‌نفعان خدمات شهری توزیع شد که از این میان مبلغ وصولی تا پایان سال ۱۴۰۳ حدود ۳۶۵۰ میلیارد تومان بوده است.

علی خوشنود در مورد پرداخت عوارض از سوی شهروندان بیان کرد: مبلغ وصولی تا پایان سال ۱۴۰۳ که حدود ۳۶۵۰ میلیارد تومان بوده تقریبا نسبت به مشابه سال ۱۴۰۲، ۱۰ درصد رشد داشته است. 

وی با بیان اینکه تنها ۲۵ درصد از تهرانی ها نسبت به پرداخت عوارضشان اقدام کردند، افزود: در مورد عوارض نوسازی براساس مصوبه هیات دولت کسانی که این عوارض را تا پایان سال پرداخت نکنند در  سال بعد، ماهانه ۲درصد مشمول جریمه می‌شوند که به عبارت دیگر سالانه مشمول جریمه ۲۴درصدی خواهند شد و در حوزه عوارض پسماند نیز اگر شهروندی در همان سال پرداخت نکند، سال بعد از آن با نرخ جدید باید عوارض را پرداخت کند که تقریبا معادل نرخ تورم اعلامی همان سال افزایش نرخ در پرداخت عوارض را خواهند داشت.

وی ادامه داد: شهروندانی که در زمان اعلامی نسبت به پرداخت عوارض خود اقدام کنند افزایش بر اساس تورم اعلامی و همچنین جریمه ۲۴درصدی را نخواهند داشت. خوشنود با تاکید بر اینکه در حوزه پرداخت عوارض نوسازی که  شهروندان مسکونی باید این عوارض را پرداخت می‌‌‌کردند بالغ بر ۴۰ درصد این مهم را پرداخت کردند، افزود: قسمتی که عمدتا عوارض را پرداخت نکرده است در حوزه کسب و پیشه بوده است.

شهرداری-تهران

منبع: ايسنا
کدخبر: 350671 سهیل مافی

ارسال نظر