|

پیش بینی قیمت نفت تا ۳ سال آینده + جزئیات

بررسی‌ها نشان می‌دهد پادشاهی عربستان تا سال ۲۰۲۳ میانگین قیمت نفت در بودجه را ۵۰ دلار بر بشکه در نظر گرفته است.

انرژی

بررسی‌ها نشان می‌دهد پادشاهی عربستان تا سال ۲۰۲۳ میانگین قیمت نفت در بودجه را ۵۰ دلار بر بشکه در نظر گرفته است. این رقم نشان می‌دهد سعودی‌ها برای ایجاد تعادل در بودجه؛ به ارقام بالاتر قیمت نفت خام نسبت به سطوح فعلی نیاز دارند. به گزارش بلومبرگ، بررسی‌های گلدمن ساکس نشان می‌دهد که بودجه عربستان سعودی بر مبنای قیمت ۵۰ دلار هر بشکه نفت برنت در فاصله سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳ بنا شده است.

فاروک سوزا، تحلیلگر گلدمن ساکس درباره رقم اعلام شده گفت: ما با استفاده از برآوردهایمان از میزان کاهش درآمدهای دولت عربستان و همچنین اعداد اعلام شده در بیانیه بودجه این کشور به این نتیجه رسیده‌ایم که این کشور میانگین قیمت نفت را بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳، روی ۵۰‌دلار بر بشکه در نظر گرفته است. این چشم‌انداز قیمتی در حالی در بودجه عربستان بازتاب پیدا کرده است که شاخص نفت خام برنت در هفته گذشته با ثبت افت بیش از ۶ درصدی به ۲۷/ ۳۹ دلار بر بشکه رسید.

کند شدن رشد تقاضای نفت خام در ماه‌های گذشته پس از شیوع کرونا، از مهم‌ترین عوامل فشار به قیمت نفت بوده است. شواهد نشان می‌دهد بازار نفت همچنان از سمت کووید-۱۹ تحت فشار خواهد بود، زیرا با شیوع موج دوم کرونا، بسیاری از کشورها اعمال محدودیت‌های رفت و آمدی را بازگردانده‌اند و این معنایی جز تداوم کاهش تقاضا ندارد. بر همین اساس به نظر می‌رسد پیش‌بینی قیمت ۵۰ دلار برای هر بشکه نفت برنت از سوی عربستان سعودی از آنچه عوامل بنیادین بازار نشان می‌دهند، بسیار خوش‌بینانه‌تر است. اما حتی قیمت ۵۰ دلار هر بشکه نفت برنت برای کاهش کسری بودجه عربستان‌سعودی کافی نخواهد بود. مقامات سعودی به تاثیر پاندمی ویروس کرونا روی وضعیت فاینانس این کشور اذعان کرده‌اند. رئیس رگولاتور پولی عربستان سعودی اخیرا اظهار کرده که دورنمای مالی امسال نامعلوم مانده است.

سقوط اقتصاد عربستان در پی کاهش قیمت نفت

صندوق بین‌المللی پول نیز در ژوئن اعلام کرد کاهش قیمت و تولید نفت به صادرکنندگان نفت خاورمیانه و شمال آفریقا به شدت آسیب زده و مجموع درآمد این کشورها امسال ۲۷۰ میلیارد دلار در مقایسه با سال ۲۰۱۹ سقوط می‌کند.

عربستان سعودی بزرگ‌ترین اقتصاد منطقه خلیج‌فارس به شمار می‌رود و اگرچه شدیدترین لطمه را از شیوع پاندمی ویروس کرونا ندیده ولی تحت تاثیر مجموعه‌ای از عوامل بنیادین بازار نفت و این پاندمی قرار گرفته است به خصوص آنکه این کشور بزرگ‌ترین صادرکننده نفت‌خام است و قیمت نفت یکی از کالاهایی بود که به شدت تحت تاثیر شیوع کرونا قرار گرفت.

این کشور در سه ماهه دوم امسال ۲۹ میلیارد دلار کسری مالی ثبت کرد و برخی تدابیر ریاضتی را به اجرا گذاشت هرچند دولت عربستان عقیده دارد این اقدامات ریاضتی نیستند. سه برابر شدن مالیات ارزش افزوده، لغو کمک هزینه زندگی و به تاخیر افتادن بخشی از تصمیمات هزینه عمومی و لغو سایر هزینه‌ها از جمله این موارد بوده‌اند. با این حال اگر محاسبات تحلیلگران گلدمن ساکس صحیح بوده باشد به این معنی است که عربستان سعودی انتظار دارد قیمت نفت به‌زودی بهبود پیدا کند.

بر اساس این گزارش، بانک گلدمن ساکس به دورنمای قیمت نفت خوش‌بین بوده و انتظار دارد روند بهبود قیمت‌ها از سال میلادی آینده با متوازن شدن وضعیت عرضه و تقاضا، آغاز شود. با این همه محدودیت‌های جدیدی که هفته گذشته در اروپا وضع شد، ممکن است به معنای آن باشد که این پیش‌بینی به واقعیت نخواهد پیوست. بهای نفت برنت در پایان معاملات هفته گذشته پایین ۴۰ دلار در هر بشکه بسته شد و با توجه به افزایش تدریجی تولید نفت لیبی، ممکن است مدتی طول بکشد تا قیمت نفت بهبود پیدا کند.

 

منبع: دنیای اقتصاد
کدخبر: 127358

ارسال نظر