|

فروش روزانه یک میلیون بشکه نفت به چین

تحلیلگران و معامله گران نفت می‌گویند افزایش فروش نفت ایران به چین در هفته‌های اخیر، واردات پکن از کشورهای دیگر را کاهش داده است و تلاشهای اوپک پلاس برای محدود کردن عرضه در بازار جهانی را دشوار می‌کند.

انرژی فروش روزانه یک میلیون بشکه نفت به چین

برآوردهای تحلیلگران و معامله گران نشان می‌دهد چین که بزرگترین واردکننده نفت جهان است، درحال‌حاضر نزدیک به یک میلیون بشکه در روز نفت ایران را با وجود تحریمهای امریکا خریداری می‌کند. این امر به ضرر گریدهای نفتی محبوب کشورهایی مانند نروژ، آنگولا و برزیل شده و به خلوت شدن غیرمعمول بازار محموله‌های تک منجر شده است.

اکثر پالایشگاهها و معامله گران سراسر جهان به دلیل واهمه از مجازات امریکا که شامل قطع دسترسی به سیستم بانکی امریکا می‌شود، قادر به خرید نفت ایران نیستند. با این حال افزایش غیرقابل توقف قیمتها در بازار جهان، نفت ایران را که در مقایسه با گریدهای نفتی دیگر ارزانتر فروخته می‌شود، به شدت برای خریداران چینی شامل پالایشگاههای خصوصی که یک چهارم از ظرفیت پالایش نفت چین را تشکیل می‌دهند، جذاب کرده است.

با نزدیک شدن نرخ نفت برنت به مرز ۷۰ دلار در هر بشکه که تا حدود زیادی به دلیل محدودیت عرضه چشمگیر از سوی گروه اوپک پلاس بوده است، ادامه افزایش صادرات نفت ایران ممکن است تلاشهای این گروه برای تقویت بیشتر قیمتها را تضعیف کند.

ایران عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت اوپک است اما به دلیل تحریمهای امریکا، از مشارکت در کاهش تولید اوپک معاف شده است. با این حال تمایل چین برای خرید نفت ایران باعث خرید کمتر از کشورهای دیگر اوپک مانند آنگولا و سایر تولیدکنندگان مانند نروژ و برزیل شده است. هر چند که کیفیت نفت همه این کشورها یکسان نیست.

به گفته معامله گران، حداکثر ۱۰ میلیون بشکه نفت آنگولا برای صادرات در آوریل تا هفته جاری همچنان بدون خریدار بود در حالی که معمولا چنین محموله هایی تا این وقت از ماه به فروش می‌رفتند. گریدهای نفتی نیجریه و جمهوری کنگو هم به دلیل عدم تقاضای خریداران، با مشکل برای فروش روبه‌رو شده‌اند.

طبق آمار کشتیرانی، سه ابرنفتکش حامل نفت میدان یوهان اسوردراپ نروژ حداقل دو هفته است که بدون تخلیه محموله شان در آبهای چین منتظر مانده‌اند. تنها ۱۶ میلیون بشکه نفت دریای شمال در فوریه از اروپا به مقصد آسیا ارسال شد که کمترین میزان در چهار ماه گذشته بوده است و این روند نزولی احتمالا در کوتاه مدت ادامه خواهد یافت.

یونتائو لیو، تحلیلگر شرکت انرژی اسپکتس در لندن اظهار کرد: با افزایش فروش نفت از ایران، بازار محموله‌های تک واقعا ضعیف شده است. از هم اکنون تا ژوئن یا ژوئیه فروش گریدهای محبوب پالایشگاههای خصوصی چین مانند نفت غرب افریقا، یوهان اسوردراپ و نفت برزیل دشوار خواهد بود.

شرکت تحقیقات انرژی کپلر هفته گذشته برآورد کرد واردات نفت چین از ایران در ماه میلادی جاری به ۸۵۶ هزار بشکه در روز خواهد رسید که بیشترین میزان در دو سال اخیر خواهد بود.

عمده این نفت توسط شرکت‌های بازرگانی چینی داخلی می‌شود که در معرض تحریمهای امریکا قرار نمی‌گیرند. احتمال دارد که این نفت خریداری شده پیش از فروش به پالایشگاههای چینی، مدتی در مخازن نفت نگهداری شود.

پالایشگاههای خصوصی که اکثرا در استان شاندونگ مستقر هستند، نفت ایران و ونزوئلا را پالایش می‌کنند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، افزایش فروش نفت ایران در حالی روی می‌دهد که دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری امریکا بازگشت به میز مذاکره را پیشنهاد کرده است. اد مورس، مدیر تحقیقات کالا در سیتی گروپ در یادداشتی در ژانویه، ایران را بزرگترین عامل غیرقابل پیش‌بینی تاثیرگذار بر قیمتهای نفت خواند.

منبع: ايسنا
کدخبر: 160737

ارسال نظر

 

آخرین اخبار