|

قبض های نجومی آب در تهران چقدر است؟

آب به عنوان ارزان ترین کالای اساسی شناخته شده تا جایی که طبق گفته های مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تهران بیشترین قبض آبی که تاکنون در تهران صادر شده حتی برای افرادی که استخرهای بسیار بزرگ در منزل دارند بیش از ۲۰۰ هزار تومان نبوده است.

 قیمت تمام شده آب در تهران نزدیک ۳۰۰۰ تومان است وبه طور متوسط از مشترکان ۷۰۰ تومان در هر متر مکعب اخذ می شود، در این بین در چهار سال متوالی هفت درصد قیمت آب افزایش یافته است؛ یعنی طی چهار سال ۲۸ درصد قیمت آب افزایش پیدا کرد. از سال گذشته طرحی به اسم طرح امید نیز روی کار آمد که بر اساس آن قرار شد افرادی که یک سوم حد متوسط و یا کمتر مصرف آب دارند، قبض آب آن ها رایگان شود که در تهران دو درصد مشترکان مشمول این طرح شدند.

میزان مصرف آب در شهر تهران اینگونه است که حدود ۵۰ یا ۶۰ درصد مشترکان کمتر از نرمال و یا حدود نرمال مصرف آب دارند که عددی حدود ۱۴ تا ۱۵ مترمکعب می شود. حدود ۳۰ درصد مشترکان کمی بیش از الگو مصرف دارند و ۲۰ درصد مشترکان جز مشترکان پرمصرف هستند و حدود پنج درصد نیز فوق العاده مصرف بالایی دارند.

افزایش مصرف آب در تهران یکی از چالش های اصلی پایتخت طی سال های اخیر بوده که مشکلات متعددی را نیز به وجود آورده است، محمد رضا بختیاری- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تهران یکی از راه حل های رفع مشکل آب در تهران را موضوع اقتصاد دانست و به ایسنا گفت: بخشی از فرهنگ‌سازی باید با افزایش قیمت آب صورت گیرد، شهروندی که استخر خود را با آب شرب بسیار با کیفیت پر می‌کند و هزینه ناچیزی بابت آن می پردازد نمی تواند ارزش واقعی آن را درک کند.

وی با بیان اینکه در نیا به جز انجام کارهایی برای فرهنگ‌سازی از ابزار قیمت برای کنترل میزان مصرف آب استفاده می کنند، اظهار کرد:۷۰  درصد آب‌های شیرین دنیا در کانادا قرار دارد، با این حال اما قیمت هر متر مکعب آب در یکی از شهرهای کانادا ۷۰ برابر شهر تهران بوده، در کشوری مانند مالزی که ۱۰ برابر میزان بارندگی در آن بیشتر از ایران است، قیمت هر مترمکعب آب بیش از ۱۰ برابر ما تخمین زده می شود.

به گفته مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب تهران دنیا این موضوع را با اقتصاد حل کرده است، البته شرایط اقتصادی فعلی کشور اجازه افزایش قیمت آب را نمی دهد اما در یک شرایط مطلوب باید تعرفه آب افزایش یابد، بخشی از جامعه هیچ گوش شنوایی برای مدیریت مصرف ندارد و تنها راهکار آن ابزار قیمتی است.

بختیاری اظهار کرد: بالاترین قبض آب در تهران که برای یک واحد در تهران صادر می‌شود به بالای ۲۰۰ هزار تومان نمی رسد، اگر همین عدد پنج میلیون شود، قطعا مردم رعایت خواهند کرد، در بسیاری از نقاط جهان این مساله با اقتصاد حل شده و ما نیز باید به این سمت حرکت کنیم، هیچ منطقی وجود ندارد که یک عده منابع طبیعی کشور را هدر دهند.

حل مشکل آب در تهران تنها با ابزار قیمت ممکن است

داریوش مختاری- کارشناس ارشد مدیریت منابع آبی در این باره گفت: در حال حاضر میزان مصرف آب در تهران یک فاجعه است و باید راه درمانی برای آن درنظر گرفته شود که تنها راه حل در شرایط فعلی استفاده از ابزار قیمت و یا فرهنگسازی است.

وی با اشاره به اهمیت موضوع میزان مصرف آب در پایتخت اظهار کرد: اگر از هم اکنون برای این مساله چاره اندیشی نشود با بحران خالی شدن سکنه از کلان شهرها مواجه خواهیم شد لذا باید به مساله آب به عنوان یک چالش جدی نگاه شود.

این کارشناس ارشد مدیریت منابع آب با بیان اینکه اگر روش های کاهش مصرف آب از ۱۰ سال پیش به طور جدی تری پیگیری می شد اکنون وضعیت این چنین نبود و اگر امروز نیز به دنبال راهکار برای کاهش مصرف باشیم شرایط بهتر خواهد بود، اظهار کرد: آب بخش مهمی از زندگی است و باید برای مدیریت آن برنامه های منسجمی وجود داشته باشد.

مختاری با بیان اینکه اقتصاد آب در ایران دچار مشکل است و باید راه چاره ای برای این مهم در نظر گرفته شود، گفت: گرچه تاکنون ایران علی رغم بهره‌برداری بی‌رویه از آب‌خوان‌ها توانسته‌ از بی‌ آبی در امان بماند، اما با پایان‌یافتن ذخایر راهبردی آبخوان‌ها، بی‌درنگ کلانشهرهای کشور بی‌آب خواهند شد بنابر این باید فکر اساسی صورت بگیرد.

منبع: ایسنا
کدخبر: 180345

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین