|

مشکلات آب استان سیستان و بلوچستان به کجا رسید؟

وزیر نیرو گفت: سیستان و بلوچستان دچار یک توسعه نیافتگی تاریخی است و باید تلاش بیشتری برای توسعه آن انجام شود.

انرژی مشکلات آب استان سیستان و بلوچستان به کجا رسید؟

 رضا اردکانیان وزیر نیرو در جلسه علنی صبح امروز(سه شنبه) پارلمان در پاسخ به سوال معین الدین سعیدی نماینده چابهار درباره مشکلات آب استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: برای اولین بار پمپ سازهای داخلی برای اولین بار پمپهای فشار قوی آب دریا را اجرا کردند که در هرمز و ابوموسی و تنب بزرگ در حال استفاده است.

وی افزود: با توجه به نیاز ارزی نوسانات و تحولات ارزی مشکلاتی در این زمینه ایجاد شد که امیدواریم رو به بهبود باشد.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: سیستان و بلوچستان دچار یک توسعه نیافتگی تاریخی است و باید تلاش بیشتری برای توسعه آن انجام شود، خوشبختانه با تلاش دولت، اجازات رهبری برای استفاده از منابع صندوق توسعه و همچنین راهکارهایی که مجلس در بودجه پیش بینی کرده شاخص برخورداری این روستاها رو به بهبود است و وضعیت دلگرم کننده است.

اردکانیان تصریح کرد: تکلیف قانونی برنامه ششم توسعه این بود که ما باید ۳۰ درصد نیاز آب شرب را از آب شیرین کن ها در این منطقه تامین کنیم. برآوردی که ما از جمعیت این مناطق شامل چند استان جنوبی داریم ۷ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر است که آب شرب و بهداشت آنها ۴۵۰ میلیون متر مکعب در سال است.

وی با بیان این که از نیمه دوم قرن ۲۰ فعالیت هایی برای استفاده از آب دریا در منطقه انجام شده و کشورهای حاشیه خلیج فارس طرح های بزرگی را در این زمینه اجرا کرده اند، گفت: ما هم با رعایت ملاحظات زیست محیطی طرح هایی را اجرا می کنیم در عین حال شاخص های بهره مندی ما با این که یک کشور خشک و نیمه خشک هستیم در برابر شاخصهای بین المللی دلگرم کننده است البته بهره مندی سیستان و بلوچستان در مناطق روستایی از متوسط کشوری کمتر است، ولی حتی این استان محروم هم وضع رو به توسعه و خوبی دارد.

وزیر نیرو ادامه داد: امیدواریم با توجه مجلس و عنایت ویژه رهبری برای اجازات جهت استفاده از اعتبارات صندوق توسعه بتوانیم طرحهای تمام  ۲۱۹۴ روستایی که هدف گذاری کرده ایم را تکمیل کنیم و شاخص بهره مندی این استان را بالاتر ببریم. بحمدالله مسیر صحیح است و ریل گذاری مناسبی شده البته با آنچه استحقاق مردم است فاصله داریم.

اردکانیان اضافه کرد: در حال حاضر شاخص بهره مندی ما ۸۲ درصد است که این شاخص در مناطقی پایین تر است و باید به آن پرداخته شود ولی مسیر پیش گرفته شده در این دولت به این صورت بوده که ظرف ۸ سال، ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار هموطن روستایی را از شبکه آب سالم بهره مندی کردیم و ان شاءالله این شامل حال همه روستاها و هموطنان شود و شاخص عملکرد در دولت آینده نیز به مراتب بهتر باشد.

وی بیان کرد: وظیفه ما هم برای همه نیازها است ولی در این بخش خاص ۳۰ درصد این نیاز تا پایان ۱۴۰۰ ، ۱۳۵ میلیون متر مکعب است. و ظرفیت آب شیرین کن های موجود و طرح های اجرا شده در سال ۱۲۵ میلیون متر مکعب است که ۲۱ درصد نیاز این مناطق به حساب می آید.

وزیر نیرو ادامه داد: تا پایان ۱۴۰۰ ، ۱۹ میلیون متر مکعب دیگر به ظرفیت آب شیرین کن اضافه می شود که ۴ درصد است و سرجمع به ۱۴۴ میلیون متر مکعب می رسیم. در واقع این تکلیف قانونی بعد از این اجرا شده است ولی این به معنی بی مشکل ماندن این مناطق نیست و ما طرحهای بزرگتری را در دست احداث داریم.

منبع: فارس
کدخبر: 180842

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین