مشترکان پرمصرف برقی چقدر خسارت به اقتصاد ایران می زنند؟
یک کارشناس انرژی گفت: ضرورت دارد توانیر قیمت برق پرمصرفها را بر اساس قیمت برق صادراتی تعیین کرده و انرژی صرفهجویی شده از نتیجه این تصمیم را صرف ارزآوری برای کشور کند.
سیما غفاری، کارشناس حوزه انرژی با اشاره وضعیت مصرف برق کشور بر اثر تغییر نظام تعرفهگذاری اظهار داشت: از ابتدای بهمنماه سال ۱۴۰۰، قیمت برق مشترکان پرمصرف بر مبنای نرخ تمام شده تولید و توزیع محاسبه میشود، در این راستا نرخ ۳۰۶ تومان به عنوان نرخ تمام شده برگزیده شده است.
این کارشناس حوزه انرژی در تشریح این مسئله که نرخ انتخاب شده توسط وزارت نیرو با نرخ واقعی تمام شده تفاوت دارد گفت: به نظر میرسد نرخ واقعی قیمت تمام شده بر مبنای آمار صنعت نیروگاهی ۴۵۰ تومان به ازای هر کیلووات ساعت است، در حالی که وزارت نیرو تنها ۷۰ درصد این هزینه را به عنوان نرخ تمام شده در نظر گرفته است.
خسارت بزرگ پرمصرفها برای اقتصاد کشور
وی ادامه داد: این اقدام ضرب تاثیرگذاری تغییر نظام تعرفهگذاری برق در کشور را گرفته و از اثرگذاری این طرح خوب کم میکند.
غفاری در بیان نرخ پیشنهادی تعرفه برق پرمصرفها گفت: مصرف بسیار فراتر از الگو برای واحدهای مسکونی بسیار اشرافی زمینه تقلیل فرصتهای اقتصادی کشور را فراهم میکند و هزینه این خسارت باید توسط پرمصرفها پرداخت شود.
این کارشناس انرژی با اشاره به اینکه برق معادل مصرف پرمصرفها، میتواند صادر شده و درآمد ارزی برای کشور به همراه داشته باشد، گفت: به نظر میرسد توانیر در ادامه باید قیمت برق پرمصرفها را بر اساس قیمت برق صادراتی تعیین کرده و انرژی صرفهجویی شده از نتیجه این تصمیم را صرف ارزآوری برای کشور کند.
غفاری تاکید کرد: نظام تعرفهگذاری غلط انرژی در سالهای گذشته سبب شده است تا سالانه ۲۰ هزار میلیارد تومان از درآمد بالقوه کشور محقق نشده و صرف روشن کردن چلچراغهای خانوارهای ثروتمند پرمصرف شود.
ارسال نظر