|

کاهش حوادث برق‌گرفتگی در دستور کار توانیر

مدیر دفتر ایمنی و حوادث شرکت توانیر گفت: آمار حوادث برق‌گرفتگی در سطح کشور نگران‌کننده است و از طرفی با توجه به تعداد زیاد فوتی‌های ناشی از برق‌گرفتگی، رعایت دستورالعمل‌های ایمنی و جدیت در این زمینه در دستور کار شرکت توانیر قرار دارد.

انرژی کاهش حوادث برق‌گرفتگی در دستور کار توانیر

عباس جریان‌قلم روز یکشنبه‌ در نوزدهمین همایش علمی - تخصصی سالانه ایمنی شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی افزود: بنا بر آمار موجود از سال ۷۴ تا ۹۹ سالانه در کشور ۵۵۰ نفر به دلیل برق‌گرفتگی فوت کردند که در این حوزه توانیر و شرکت‌های تولیدی باید بیش از گذشته فعال باشند.

وی گفت: صنعت برق متاسفانه ناترازی بین تولید و مصرف دارد که این فاصله را باید با سعه صدر و مدیریت مناسب به توزیع عادلانه برسانیم.

مدیر دفتر ایمنی و حوادث شرکت توانیر افزود: حوادث و مشکلات در دل انجام کارها بوجود می‌آید و ایمنی مستقل از فعالیت، قابل بحث نیست چراکه در دل انجام کار است که ایمنی و حادثه معنا پیدا می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه اصل مهم در ایمنی، تفکر است تصریح کرد: ایمنی در صنعت برق را بیش از سایر صنایع باید به آن توجه کنیم چراکه اولین اشتباه ممکن است آخرین باشد.

جریان‌قلم گفت: ایمنی یک فعالیت همگانی و چند ساله است که از برنامه‌ریزی و مطالعه شروع می‌شود، در صنعت برق باید ایمنی از مطالعات شروع شود چراکه طرح بدون رعایت الزامات ایمنی در آینده ما را دچار مشکل می‌کند و ایمنی همان رعایت اصول و موازین استاندارد صحیح کار کردن است.

وی ادامه داد: ضوابطی که نفرات مختلف عمرشان را گذاشته و دستورالعمل صادر کرده‌اند یعنی ایمنی و این وظیفه برعهده واحد طراحی است، اگر طراحی طوری باشد که علاوه بر نیروی انسانی به بهره‌وری سازمانی هم صدمه بزند مشکل‌دار است پس ایمنی به معنای حفظ سلامت مجموعه و نه افراد است.

مدیر دفتر ایمنی و حوادث شرکت توانیر گفت: در واحدهای نظارتی وظایف کاملا مشخص است و بخش عمده‌ای از حوادث به عقبه واحدهای اجرایی برمی‌گردد؛ نیروهای اجرایی روی بستری از حادثه قرار می‌گیرند که سفره حادثه قبلا پهن شده است.

وی افزود: حوادثی را بررسی کرده‌ایم که آرایش شبکه ماه‌ها قبل طراحی شده و فرد در ‌تله افتاده لذا ایمنی وظیفه همه است و حتما باید متناسب با نیاز مربوطه انرژی و سرمایه‌گذاری کنیم.

جریان‌قلم تصریح کرد: ایمنی صرفا نباید برای عوامل اجرایی در نظر گرفته شود بلکه به‌عنوان یک سازمان خدماتی فکر و ایده جزو اولویت‌های کاری ما بوده و ذینفعان ما از خدمات آن بهره‌مند شوند لذا جامعه هدف در حوزه ایمنی بسیار گسترده‌تر از خدمات بوده و تامین ایمنی و سلامت جزو وظایف ما است.

وی خواستار پرداختن به امور مشترکین و ‌مردم شد و گفت: وقتی حادثه‌ای را بررسی می‌کنیم بیشتر به هزینه‌های مستقیم حوادث توجه می‌کنیم، برای حادثه‌ای که پیش می‌آید باید انرژی توزیع نشده مدنظر قرار گیرد و از همه مهمتر بحث اعتبار شبکه مهم است.

جریان‌قلم ادامه داد: ما اعتقاد داریم در مقابل تک‌تک اعمال و فعالیت‌هایی که خواهیم داشت باید پاسخگو باشیم ضمن اینکه قانون هم به ما اجازه نخواهد داد لذا با همکاری تیم تخصصی از مجموعه مدیران واحدهای اجرایی در سطح کشور عوامل حادثه باید به درستی معرفی شود.

وی تصریح کرد: دستورالعملی در این خصوص به‌زودی به تمامی شرکت‌های توزیع برق ابلاغ خواهد شد تا عوامل حادثه‌ به‌صورت دقیق و کامل شناسایی شوند لذا نقطه ‌کور و مبهمی نخواهیم داشت و عواملی که در حادثه نقش داشته‌اند به صورت درصدی مشخص خواهد شد.

مدیر دفتر ایمنی و حوادث شرکت توانیر با بیان اینکه در شرکت توزیع برق خراسان‌جنوبی حوادث بالقوه نداریم گفت: اما آمار سقوط از پایه داریم که یک حادثه است؛ شدت حادثه شاید کم باشد چون فقط آن را فوتی یا منجر به قطع عضو نمی‌دانیم.

وی گفت: براساس توصیه‌های پیشکسوتان ایمنی برخی حادثه‌ها شکل می‌گیرد اما هیچ آثار زیانباری به بار نمی‌آورد که این موارد حداقل ۱۵ تا ۱۶ فقره است که به چشم نیامده و در این زمینه وزارت نیرو و شرکت توانیر همه سازمان‌ها را موظف کرده یکی از حوادث را به عنوان چارچوب فعالیتی ایمنی خود قرار دهند.

جریان‌قلم بیان کرد: در کشور نیروی انسانی کافی و اندیشمند هست تا ضوابطی که در جوامع بین‌المللی شناخته شده را انجام دهیم و شرکت توزیع برق خراسان جنوبی به‌عنوان پایلوت می‌تواند این موارد را انجام دهد.

وی با بیان اینکه مخاطراتی که انجام فعالیت را تهدید کند باید شناسایی و ارزیابی شود گفت: توسط تیم‌های تخصصی این مهم ارزیابی می‌شود پس علم و عقل می‌گوید به مخاطراتی بپردازیم که مشکلات بیشتری ایجاد می‌کند.

جریان‌قلم تصریح کرد: استاندارد به ما می‌گوید حداقل هر یک سال تمامی فعالیت‌ها را به‌صورت مجدد ارزیابی کنیم پس باید هدف‌ها و برنامه ریزی‌ها هم اصلاح شود.

وی با بیان اینکه چهار فقره حادثه عمده در مجموعه شرکت برق داریم افزود: در ۲ سال گذشته در کشور ۲۳ فقره حادثه فوتی داشتیم و به خاطر اینکه همت و اراده ویژه داشته باشیم باید عوامل را بشناسیم.

مدیر دفتر ایمنی و حوادث شرکت توانیر گفت: اگر دستورالعمل ثابت بهره‌برداری و رعایت آموزه‌های ایمنی را رعایت کنید هیچ حادثه برق‌گرفتگی نخواهیم داشت لذا باید آموزه‌های ایمنی را برای هم یادآوری کنیم.

وی گفت: سقوط از پایه در دومین گروه حوادث جای گرفته است همچنین  میزان سرقت بسیار بالا رفته و باعث شده تبدیل سیم به کابل در اولویت قرار بگیرد.

جریان‌قلم بیان کرد: بعضی از پایه‌ها مقاومت لازم را ندارند و برای شهرستان‌هایی مانند طبس تبدیل سیم به کابل نیاز به کار بیشتری دارد.

 

منبع: ایرنا
کدخبر: 260891

ارسال نظر

 

آخرین اخبار