۳۰۵ هکتار زمین در بستر رودخانههای استان تهران رفع تصرف شد
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای تهران گفت: طی پنج سال گذشته بیش از ۱۵۰ کیلومتر از رودخانههای استان تهران با مساحتی بالغ بر ۳۰۵ هکتار رفع تصرف شده است.
«رضا کیایی پور» افزود: همچنین در راستای اعمال حاکمیت و تثبیت مالکیت دولت، صدور ۱۶۵ فقره سند تک برگی برای بیش از یک میلیون و ۲۶ هزار و ۵۵۱ هکتار از اراضی حریم و بستر رودخانهها موجب صیانت از انفال و حفظ شرایط طبیعی رودخانه و عبور ایمن سیلاب شده است.
وی ادامه داد: با عنایت به شرایط خاص استان تهران بهویژه به لحاظ اقلیم و تغییرات آبوهوایی طی سالهای اخیر (تشدید وجود پدیدههایی همچون مونسان و بارانهای موسمی و فصلی) و همچنین تغییرات حادث شده در سطوح حوضههای آبریز رودخانهها (عوامل طبیعی و انسانی) و اثرات آن بر عبور ایمن سیلاب در درهها و مسیلهای منتهی به رودخانهها و عوامل دیگری ازایندست، میتواند وقوع سیلابهای فصلی و ناگهانی را تشدید کند.
معاون حفاظت و بهرهبرداری آب منطقهای تهران در باره اقدامهای صورتگرفته برای سیلاب گفت: در سالهای گذشته بیش از ۶۷۰ نقطه حادثهخیز و بازههای سیلگیر در سراسر استان شناسایی و اقدامهای نرمافزاری و سختافزاری در راستای رفع خطرات احتمالی در این نقاط، انجام و مراتب به مراجع ذیربط اعلام شده است.
کیایی پور افزود: برخی مراجع ذیصلاح دیگر همچون شهرداریها در کنار شرکت آب منطقهای تهران، وظیفه لایروبی و ساماندهی رودخانهها را برعهده دارند که در این راستا شرکت آب منطقهای تهران با استفاده از ظرفیتهای موجود اقدام به لایروبی و بازگشایی رودخانهها و مسیلها در حوزه عملکرد خودکرده و همچنین اطلاعرسانی به مراجع و متولیان دیگر صورت پذیرفته تا اقدامهای لازم را به عملآورند.
وی از لایروبی و بازگشایی ۷۸ کیلومتر از بستر رودخانهها، مسیلها و نقاط فاقد آبگذری ایمن سیلاب طی سالهای اخیر خبر داد و خاطرنشان ساخت: علاوهبرآن در مجموع بیش از ۱۹۵ نقطه حادثهخیز به شرایط عادی برگشته و امکان عبور ایمن سیلاب برای این نقاط فراهم شده است.
این مقام مسئول با تأکید بر لزوم تخریب مستحدثات غیرمجاز در حریم و بستر رودخانهها گفت: این عملیات اجرایی مهم که با همکاری حوزه قضایی و نیز پلیس امنیت انجام شده است تأثیر بسزایی در رفع مزاحمت از بستر رودخانه و مسیل و ایجاد شرایط عبور ایمن سیلاب دارد.
کیایی پور ادامه داد: همچنین طی سالهای اخیر ضمن تثبیت حدود بستر و حریم رودخانهها و نصب میله در حد بستر، بیش از ۲۵۰ مورد تابلو هشدار سیلاب بهمنظور اطلاعرسانی و آگاهی مردم در کنار رودخانهها و محدودههای سیلگیر بهویژه در محدوده شهرستان فیروزکوه و رودخانه حبلهرود و سرشاخههای آن نصب شده است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت خاطرنشان کرد: بیش از ۱۷ گروه گشت و بازرسی در طول مسیر رودخانهها بهویژه در مواقع قبل از سیلاب و حین سیلاب، وظیفه کنترل بر خط مسیر رودخانه و سیلاب انجام میدهند تا بر اساس گزارشهای دریافتی اقدامهای فنی و عملیاتی مناسب صورت پذیرد.
وی گفت: شرکت آب منطقهای تهران بهواسطه جایگاه حقوقی خود و همچنین پتانسیلهای فنی و حقوقی و امکانات در دسترس، اقدامات قابلتوجهی جهت مقابله با سیلاب و کاهش اثرات آن انجام داده است که عدم اجرای هرکدام از آنها میتوانست منجر به تشدید آثار سیلابهای حادث شده و یا بروز سیلاب در برخی محدودهها گردد.
ارسال نظر