|

جزئیات جدید از بیمه ۳۰ میلیون خانه

لایحه بیمه منازل مسکونی برای ۳۰ میلیون خانه تصویب شده و مبلغ آن روی قبض برق مصرفی هر خانه محاسبه می‌شود اما این طرح با ابهاماتی روبه‌روست که در گزارش قائم مقام رئیس کل بیمه مرکزی به جزئیات بیشتری در این خصوص پرداخته است.

بانک و بیمه جزئیات جدید از بیمه ۳۰ میلیون خانه

طبق مصوبه جدید مجلس مقرر شده ۳۰ میلیون خانه تحت پوشش بیمه حوادث طبیعی قرار گیرد که برای این منازل پرداخت حق بیمه اجباری است؛ مبلغ آن روی قبض برق مصرفی هر خانه محاسبه می‌شود و بیمه آن را از اداره برق دریافت می‌کند.

براساس این مصوبه صندوق بیمه حوادث طبیعی تشکیل می‌شود که سرمایه اولیه این صندوق ۵۰ میلیارد تومان است، بقیه منابع آن از حق بیمه‌ای که مردم باید بدهند و کمک دولت تامین می‌شود.

در خصوص این قانون سوالاتی مطرح است، مالکانی که ملک خود را بیمه کرده‌اند آیا دوباره باید حق بیمه بپردازند؟ میزان حق بیمه با توجه به متراژ و شهر تغییر می‌کند؟ سقف تعهد بیمه به بیمه‌پرداز چقدر است؟ در ملک‌هایی که مستاجر حضور دارد، حق بیمه را چه کسی باید بپردازد موجر یا مستاجر؟

پرویز خسروشاهی، قائم مقام رئیس کل بیمه مرکزی ایران در گفتگو با تجارت‌نیوز به جزئیات بیشتری از این مصوبه اشاره کرد. او در خصوص ملک‌هایی که در اختیار مستاجر است گفت: حق بیمه را باید مالکان خانه‌های مسکونی پرداخت کنند و مستاجران نباید این مبالغ را بپردازند.

براساس اظهارات او این قبض روی دوره‌های فیش برق اعمال می‌شود، اما در خصوص میزان مبلغ حق بیمه‌ای که باید هر مالک پرداخت هنوز رقمی گفته نشده ولی حداکثر آن در قانون بودجه تعیین می‌شود.

قائم مقام بیمه مرکزی افزود: جزئیات بیشتر درباره میزان حق بیمه پرداختی توسط مالک با توجه به متراژ، شهر و ریسکی که دارد در آیین‌نامه جداگانه‌ای مشخص می‌شود.

او در خصوص مالکانی که منزل خود را بیمه کرده‌اند عنوان کرد: این بیمه به عنوان بیمه پایه است و اگر هر مالک از قبل یا بعدا خانه خود را بیمه کند به عنوان بیمه تکمیلی در نظر گرفته می‌شود. همچنین این تعهد بیمه‌ای را صندوق بیمه حوادث طبیعی پرداخت می‌کند.

منابع این صندوق برای اجرای تعهدات خود در زمان حادثه از حق‌ بیمه‌ای که بخشی را دولت و بخشی را مالکان پرداخت می‌کنند تامین می‌شود.

خسروشاهی در پایان اظهار کرد: همچنین یک حساب اتکایی وجود دارد که از محل بودجه‌های دولتی به آن منابع تزریق می‌شود تا اگر صندوق نتوانست به تعهدات خود عمل کند از طریق این حساب اتکایی پرداخت شود. اگر این منابع نیز کافی نباشد در بودجه سالانه دیده شده که به صندوق کمک شود تا بتواند به تعهدات خود عمل کند.

 

منبع: تجارت نیوز
کدخبر: 140506

ارسال نظر

 

آخرین اخبار