صحبت های نوبخت درباره استقراض از بانک مرکزی
محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در کلاب هاوس گفت: استقراض از بانک مرکزی حرف بیاساسی است؛ آقای همتی هم این را تایید میکند.
محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در تشریح هشت سال عملکرد سازمان برنامه و بودجه در «کلاب هاوس» اظهار کرد: ماموریت راهبردی و اصلی سازمان، راهبری و رصد توسعه کشور است که این ماموریت باید با مطالعه به انجام برسد. نظارت و ارزشیابی مدیریت در نهادهای کشور نیز جزو وظایف ما بود.
وی افزود: باید در چارچوب وظایف از سازمان برنامه و بودجه کشور انتظار داشته باشیم. احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی خود وقت زیادی را از ما کسر کرد.
نوبخت به نتیجه رساندن سند آمایش سرزمین در دولت دوازدهم اشاره کرد و گفت: مراحل بررسی این سند از پیش از انقلاب آغاز و امسال به نتیجه نهایی رسید. این نهاد با برنامه ریزی و سند برنامه ششم توسعه در پی رشد ۸ درصدی اقتصاد و همچنین ایجاد یک میلیون شغل بود.
وی تاکید کرد: تحریم و بسیاری از فشارها ما را به تدوین بودجه در سایه محدودیت های فروش نفت واداشت و البته شرایط منجر نشد تا حقوق ها و دستمزد ها با مشکل مواجه شوند.
نوبخت به بودجه ریزی بر مبنای عملکرد اشاره کرد و گفت: بخش بزرگی از بودجه حقوق و دستمزد است که تخت عنوان بند «و» بدون توجه به عملکرد باید پرداخت شود. البته بودجه عمرانی دستگاه ها و صورت وضعیت ها پرداخت می شود.
وی افزود: تمام یارانه پنهان که یک هزار و سیصد هزار میلیارد تومان است را شناسایی کرده و به شورای هماهنگی اقتصادی تقدیم کرده ایم. نه تنها یارانه پنهان مشخص است در این مسیر حتی معافیت های مالیاتی که بالغ بر ۴۰ هزار میلیارد تومان نیز است هم مشخص شده است.
نوبخت گفت: لایحه همسان سازی حقوق بازنشستگان تا هفته آینده تحویل دولت می شود.
این مقام مسئول تصریح کرد: ۱.۲ میلیارد دلار طلب ما از بانک مرکزی است که البته این نهاد نتوانسته ارزها را به ریال تسعیر کند. به معنی نقص و ضعف بانک مرکزی نیست. اینکه ما برای بودجه از بانک مرکزی استقراض می کنیم، کذب است و آقای همتی هم این موضوع را تایید می کند.
معاون رئیس جمهور عنوان کرد: ارز حاصل از فروش فرآورده های نفتی امکان تبدیل به ریال نداشته و ما بر همین اساس به مشکل برخورده ایم.
نوبخت گفت: هیچگاه هیچ وزیری پشت در اتاق من برای دریافت بودجه ننشسته است. حتی مراجعات مردمی را هم به شنود اختلاف نظرها دعوت می کنم.
وی افزود: در سال ۱۳۹۹ اگر بودجه ۵۶۴ هزار میلیارد تومان بود. سهم نفت حدود ۶ درصد و نفت و میعانات گازی ۲ درصد بود. در سال های گذشته هم از صد و چند میلیارد دلار درآمد ارزی به چند میلیارد دلار تقلیل پیدا کرده است.
ارسال نظر