|

کرونا جذب آتش نشانان را به تعویق انداخت

مدیر عامل سازمان آتش نشانی شهرداری تهران در خصوص بیمه آتش نشانان، رصد ساختمان های ناایمن، آموزش، مانیتورینگ ساختمان ها و ... توضیحاتی ارائه کرد.

بانک و بیمه کرونا جذب آتش نشانان را به تعویق انداخت

قرار بود در سال جاری ۱۱۶ آتش‌نشان زن و مرد جذب شهرداری شوند و استخدام آتش‌نشانان زن برای اولین‌بار در شهرداری تهران انجام می شود.

از سوی دیگر، بعد از حادثه تلخ پلاسکو و کمبود تجهیزات قرار شد بودجه خاص برای توسعه ناوگان آتش‌نشانی درنظر گرفته شود.

یکی دیگر از مشکلاتی که سالیان سال است آتش‌نشانان با آن درگیر هستند، بحث مشاغل سخت و زیان آور و بیمه آنها است. براساس قانون شهرداری، بعد از بیست و پنج سال خدمت آتش‌نشانان می‌توانند با ۳۰ روز حقوق بازنشسته شوند این در حالی است که در تأمین اجتماعی افراد با ۲۰ سال فعالیت می‌توانند با ۳۰ روز حقوق بازنشسته شوند و این مشکل همچنان در سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران به قوت خود باقی است.

یکی دیگر از مشکلات کلیدی در سازمان آتش‌نشانی بحث شهید محسوب شدن آتش‌نشانانی است که درحین خدمت جان خود را از دست می‌دهند. این افراد تاکنون جزو شهدا محسوب نشده‌اند و یکی از خواسته‌های اصلی خانواده‌های آنها این است که فرزندانشان که در حین عملیات جان خود را از دست داده‌اند به عنوان شهید محسوب شوند.

در خصوص آخرین وضعیت سازمان آتش‌نشانی، جذب نیرو، آخرین وضعیت بیمه سخت و زیا‌ن‌آور، وضعیت ساختمان‌های ناایمن، واکسیناسیون آتش‌نشانان و... با مهدی داوری مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران به گفت‌وگو نشستیم.

ماجرای جذب آتش‌نشانان به کجا رسید؟ قرار بود ۱۶ آتش‌نشان زن هم جذب شهرداری شوند. بالاخره آزمون استخدامی چه زمان برگزار می‌شود؟

کارها براساس روال انجام می‌شود، اما کرونا باعث شد که آزمون استخدامی آتش‌نشانی با تأخیر انجام شود. البته اگر مجوزهای لازم داده شود، پیش‌بینی می‌کنیم که در اواسط تیر این آزمون برگزار شود. البته ما آمادگی لازم را داریم و ثبت‌نام‌ها انجام شده است و بعد از برگزاری آزمون و مشخص شدن افرادی که نمره قبولی کسب کرده‌اند، بقیه مراحل استخدام انجام می‌شود.

بعد از حادثه تلخ پلاسکو قرار شد تجهیزات آتش‌نشانی به روزتر شود، در این مدت چه میزان هزینه برای به روز کردن تجهیزات و توسعه ایستگاه‌های آتش‌نشانی انجام شده است؟

حدود ۸۰۰ میلیارد تومان هزینه توسعه ایستگاه‌های آتش‌نشانی و خرید تجهیزات بوده است و تقریباً سه‌چهارم صرف خرید تجهیزات و الباقی برای توسعه ایستگاه‌ها بوده است. البته برای سال ۱۴۰۰ هم برنامه‌های مفصلی داریم و پیش‌بینی می‌شود ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص‌ داده شده و در صورتی که نقدینگی‌اش حاصل و این پول صرف خرید تجهیزات و توسعه ایستگاه‌های آتش‌نشانی شود.

یکی از معضلات کلیدی، بحث بیمه آتش‌نشانان است. آتش‌نشانانی که بیمه شهرداری دارند نمی‌توانند از ده سال سنوات ارفاقی استفاده کنند، این در حالی است که آتش‌نشانانی که بیمه تأمین اجتماعی را دارند، می‌توانند از این ۱۰ سال ارفاقی استفاده کنند، برای رفع این مشکل چه اقداماتی انجام داده‌اید؟

با کمک شورایعالی استان‌ها، طرح سخت و زیان‌آور بودن شغل آتش‌نشانی را به مجلس ارائه کردیم. ببینید! موضوع به دو شکل است. دولت یک مصوبه دارد که با بیست و پنج سال سابقه، آتش‌نشان می‌تواند با ۳۰ روز حقوق بازنشسته شود، اما مجلس تصویب کرده است آتش‌نشانانی که بیمه تأمین اجتماعی دارند، با ۲۰ سال سابقه می‌توانند با ۳۰ روز حقوق خود را بازنشسته کنند. ما لایحه‌ای برای رفع مشکل بیمه توسط شورایعالی استان‌ها برای این همسان‌سازی به مجلس داده‌ایم، ولی چون این طرح فوریت نداشته، طبق روال عادی بررسی می‌شود. با پیگیری‌هایی که ما انجام داده‌ایم، اعلام کردند هر زمان که نوبت شود، رسیدگی می‌کنیم و در حال حاضر کارشناسان در حال رسیدگی به موضوع هستند.

قرار بود که شهدای آتش‌نشان به عنوان شهید محسوب شوند، کار به کجا رسید؟ آیا پیگیری از سوی شهرداری تهران در این زمینه صورت گرفته است؟

موضوع شهدای آتش‌نشان را پیگیری کردیم و خواستار این هستیم که آتش‌نشانانی که در حین خدمت جان خود را از دست می‌دهند به عنوان شهید محسوب شوند و تحت پوشش بنیاد شهید قرار گیرند. با تمام تلاش‌هایی که انجام داده‌ایم، هنوز موفق نشده‌ایم خواسته خانواده شهدای آتش‌نشان هم این است که این افراد شهید محسوب شوند. ما از مراجع تصمیم‌گیر در این زمینه می‌خواهیم که این افراد را به عنوان شهید محسوب کنند.

در تهران چند شهید آتش‌نشان داریم؟

شهرداری تهران چه خدماتی به خانواده شهدای آتش‌نشان ارائه می‌کند؟در این باره توضیح می دهید.

ما مصوبه‌ای از شورای شهر تهران داریم که پرداخت‌ها براساس آن انجام می‌شود. پرونده شهدای آتش‌نشان جاری است و آنها بازنشسته نمی‌شوند و مستمری‌بگیر نیستند بلکه مثل افراد شاغل حقوق دریافت می‌کنند، تسهیلات هم دارند و طبق مصوبات، ارتقا و... هم برای آنها انجام می‌شود. البته نقص‌هایی هم در این زمینه وجود دارد.

در صورتی که بنیاد شهید این افراد را تحت پوشش قرار دهد سازمان هزینه آن را می دهد

اگر بنیاد شهید این افراد را تحت پوشش قرار دهد، ما از لحاظ مالی موضوعات را تحت پوشش قرار می‌دهیم. بنیاد شهید جایگاه این افراد را بپذیرد و اگر این امر رخ دهد خیلی خوب است. در حال حاضر با توجه به کرونا، کادر درمانی که جان خود را از دست می‌دهند به عنوان شهید محسوب می‌شوند و اگر آتش‌نشانی که در حین خدمت جان خود را از دست می‌دهند هم به عنوان شهید محسوب شوند خیلی خوب است.

پیگیری‌های شما به کجا رسیده است؟

ظاهراً کمیته‌ای وجود دارد ولی در آنجا مصوب نشده است. اگر این مورد بررسی شود بسیار اتفاقی خوبی است.

قرار بود مانیتورینگ تعدادی از ساختمان‌ها انجام شود و افرادی که داوطلب هستند، به سیستم آتش‌نشانی وصل و اگر حریقی رخ داد، بدون تماس، آتش‌نشانی به محل اعزام شود، کار در این زمینه به کجا رسید؟

ما یک سیستم مانیتورینگ ساختمان‌ها را داریم که افراد می‌توانند به صورت داوطلبانه از آن استفاده کنند. شبکه اعلام حریق متصل شده و اگر آتش‌سوزی رخ دهد، توسط این شبکه به مراکز آتش‌نشانی اطلاع داده می‌شود. تأکید می‌کنم که این خدمات داوطلبانه است.

کار در حال حاضر به کجا رسیده است و چه زمان این کار اجرایی می‌شود؟

مطالعات آن انجام و در حال اجرای مراحل اداری هستیم و احتمالا تا سه ماه آینده و تا پایان نیمه اول سال جاری این اقدام انجام می‌شود.

ساختمان‌هایی که در حال حاضر ساخته می‌شوند باید تأییدیه آتش‌نشانی داشته باشند. امکان دارد ساختمانی بدون تأیید آتش‌نشانی پایان کار دریافت کند؟

بدون استثنا تمام ساختمان‌های تهران با هر نوع کاربری باید بررسی شده و ضوابط ایمنی را داشته باشند. طبق تفاهمات صورت‌گرفته، ساختمان‌هایی که شش طبقه و یا کمتر هستند توسط کارشناسان مناطق بررسی می‌شوند و ساختمان‌اهی بالای شش طبقه توسط آتش‌نشانی بازدید می‌شوند و این امر به این دلیل است که کارها با سرعت بیشتری انجام شود. استثنایی هم وجود ندارد و همه باید این ضوابط را اجرایی کنند.

کاهش تعداد ساختمان‌های ناایمنی که در شهرساخته شده است

از ابتدای سال گذشته تعداد ساختمان‌های ناایمنی که در شهر تولید شده بسیار کم است و اگر ساختمانی ناایمن باشد، پایان کار نمی‌گیرد و باید حتما ضوابط ایمنی را اجرا کنند.

ماجرای آتش‌سوزی کلینیک سینا اطهر در منطقه یک شهرداری تهران به کجا رسید؟

تغییر کاربری در این ساختمان صورت گرفته بود که البته قانونی بوده است و براساس بند ۲۴ قانون ۵۵ صورت گرفته است و براساس آن حرف پزشکی می‌توانند از بافت مسکونی استفاده کنند. قانون این اجازه را به آنها داده است و این کار تخلف نیست. البته ما می‌خواهیم اصلاحاتی صورت گیرد و قانون در این زمینه روشن‌تر صحبت کند.

قبلاً فقط می‌توانستند در این ساختمان‌ها مطب بزنند، اما بعد اصلاحاتی انجام شد و اعلام کردند حرف وابسته و جامعیت ایجاد شد و محدوده خطر هم زیاد شده است. باید قانون بازنگری مجدد شود. البته بعد از حادثه سینااطهر اتفاقات خوبی رخ داد و وزارت بهداشت درخواست کرد که آتش‌نشانی از مراکزش بازدید و مراکز تأییدیه آتش‌نشانی را داشته باشد و این امر بسیار خوب است. رصد ساختمان‌های باید به صورت مستمر انجام شود و باید مدیران به امر توجه کنند و مالکان هم این موضوع را در دستورکار داشته باشند. باز هم تأکید می‌کنم که باید در برخی مواد قانونی بازنگری شود تا شاهد ساختمان‌های ناایمن نباشیم.

با توجه به فصل گرما و حریق‌هایی در حریم شهر رخ می‌دهد، چه اقداماتی برای جلوگیری از این حریق‌ها صورت گرفته است؟

نکات لازم در نظر گرفته شده است و به شهرداری‌های مناطق اطراف تهران اعلام کرده‌ایم و همچنین به اداره‌کل منابع طبیعی. البته شهروندان هم باید توجه کنند امسال طبیعت ما خشک است و بارش‌ها کم بوده است. البته خشکسالی، تراکم فضای سبز گیاهی را کمتر کرده است و امسال میزان حریق‌ها کمتر است اما ما اقدامات لازم را انجام داده‌ایم و شهروندان هم باید به موضوعات توجه کنند و حتی یک بطری آب معدنی را هم در طبیعت رها نکنند زیرا در زمانی که هوا بسیار گرم است،‌همین بطری هم می‌تواند باعث آتش‌سوزی شود.

بارها اعلام شده است که پیشگیری مهمتر از درمان است. در بحث آموزشی چه اقداماتی صورت گرفته است؟

در چهار سال گذشته حرکت‌های زیادی چه در مدارس با عنوان طرح جامع ایمنی دانش‌آموزان را داشته‌ایم که فرهنگسازی لازم انجام شود. همچنین در خصوص ساختمان‌ها و کارخانه‌ها هم اقداماتی صورت گرفته است. البته در سال ۹۹ به خاطر کرونا و محدودیت‌هایی که ایجاد شد، بسیاری از اقدامات به صورت مجازی انجام شده است.

قطعا با مشارکت مردم در بحث آموزش شاهد اتفاقات خوبی خواهیم بود

آموزش رکن اساسی است و باید در سرلوحه کارها انجام شود. مردم هم باید به این موضوع توجه کنند و قطعا با مشارکت مردم، شاهد اتفاقات خوبی خواهیم بود. باید در تمام محیط‌ها ایمنی رعایت شود و هر چقدر ساختمان‌ها ایمن‌تر باشد، کمتر جان شهروندان به خطر می‌افتد. البته این را هم بگویم که مردم از آموزش‌های ایمنی استقبال می‌کنند.

واکسیناسیون آتش‌نشانان به کجا رسید؟

با توجه به پیگیری‌هایی که انجام دادیم، متأسفانه توفیقی رخ نداده است. البته مشکلاتی هم در زمینه تهیه واکسن وجود دارد. قول‌های مساعدی داده شده، اما هنوز آتش‌نشانان واکسینه نشده‌اند.

منبع: فارس
کدخبر: 180518

ارسال نظر